Erbakan Vakfı Elazığ İl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen ‘Aldanmayan, Aldatmayan Erbakan’ Anma ve Anlama programı büyük bir katılım ve heyecanla gerçekleştirildi. Elazığ Kültür Park Mamürat’ül Aziz konferans salonunda gerçekleşen programa, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Altınöz, Doğan Bekin ve Fatih Öztek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

elazığ 6

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını vakfımızın Elazığ İl Başkanı Mehmet Tan yaptı. Mehmet Tan konuşmasında; “Erbakan Hocamızın var olacaksınız, teşkilatlı olacaksınız ve eğitimle, birikimli olacaksınız sözünün gereğini yerine getireceksiniz sözübü Elazığ’da yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kutlu davayı yürütürken diyoruz ki, dünya siyonizminin 300’ler meclisi varsa Milli Görüş’ün  Erbakan Vakfı var.”

Daha sonra kürsüye gelen Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey bir selamlama konuşması yaptı. Günbey yeptığı konuşmada “Eğer Erbakan Hocamızın hükümeti devam etseydi, bugün Türkiye gelişmiş bir ülke bölgemizde büyük bir barış içerisinde olurdu. Şimdi Erbakan Hocamızın bu davasını en iyi şekilde yürüten ve yürütecek kişi Fatih Erbakan olacaktır” dedi.

elazığ 8

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı selamlama konuşmasında, ” Erbakan Hocamızı anmak ne kadar önemli ise anlamak anmaktan bin kat daha önemlidir. Erbakan Hocamızın her cümlesi büyük manalar yüklüdür. Bu gün baktığımızda, bütün konferanslarında üzerinde durduğu en önemli konu “Hayat; iman ve cihattır” sözüdür. İşte Kıbrıs bu sözün gereğinin bir sonucu olarak fethedilmiştir. Bugün KKTC birileri tarafından birilerine peşkeş çekilmek isteniyor olabilir. Ancak hayat iman ve cihat sözünün fiili ortaya konulduğu zaman KKTC varlığını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Daha sonra kürsüye KKTC Milletvekili Zorlu Töre geldi. Töre yaptığı konuşmada “Asırlar boyunca verilen mücadeleler sonucunda Anadolu vatan oldu, Kıbrıs vatan oldu. 20 Temmuz 1974 günü Erbakan Hocamızın emri ile Türk askeri Kıbrıs’a çıktı. O günkü ruh bugün Erbakan Vakfında var. Bunu gördüdüğüm için büyük mutluluk duyuyorum. Kıbrıs’ta Rumların Enosis ideali varsa Kıbrıslı Türklerinde KKTC’yi var etme ideali vardır.” dedi.

elazığ 9

Zorlu Töre’nin ardından kürsüye KKTC 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu geldi. Eroğlu konuşmasında şunları söyledi; ” Kıbrıs’ta Rumların zulümleri devam ederken Erbakan Hocamız bu konunun çözülmesi ve zulmün ortadan kalkması için büyük bir gayret gösteriyordu. Onun gayretleri ve emri sonucunda Kıbrıslı Türkler kurtuldu ve KKTC kuruldu. Ben lise talebesi iken hep hayal kurardım Türkiyedn kardeşlerimiz ne zaman gelecek. Denizdenmi yoksa havadanmı gelecekler diye. Gün geldi hem denizen hem havadan geldiler. Kıbrıs’ta bilinmelidirki Rumların anlaşma gibi bir niyeti yok. Bugüne kadar anlaşılabilecek çok metinler çıktı ortaya. Ama bu metinleri imzalamak gibi bir niyetleri olmadı. Onların derdi AB’ye girmekti. AB’den önce anlaşmayan Rumlar AB üyesi olduktan sonra anlaşmaya yanışırlarmı. Maalesef yıllarca solcu geçinenler bugün KKTC’de Rumlarla birleşme telaşı içerisindeler. Ancak kurulan bu müzakere masasında karlı çıkmamız mümkün değildir. Biz bir mücadeleyi devletimizi kurarak taçlandırdık. KKTC hayattadır ve ayaktadır. Dünya’nı en demokratik ülkelerinden biridir KKTC. Neden bu ülkeyi tanımıyorsunuzda Rumlarla müzakere masasını önümüze koyuyorsunuz. Biz KKTC’yi yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Anavatan Türkiye’nin ve sizlerin desteği ile bu mücadelede de başarılı olacağız.”

elazığ 10

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi. Sözlerine programın hazırlanmasında başta İl Başkanımz Mehmet Tan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da ayrıca teşekkür etti.

Halen Erbakan Hocamızın manevi mirasından istifade edildiğini belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Onun ismi ile kapılar açılıyor, mesafe alınıyor, konuşma yaptığımız salonlar doluyor ve bu çalışmalar halen yapılıyor. Elbette o manevi mirastan istifade etmek hakkımızdır ama Allah kendisine layık olmayı ve onun yürüdüğü gibi peygamberlerin yolundan yürümeyi nasip eylesin. Bu seneki anma programlarının konsepti olarak ‘Aldanmayan, Aldatmayan Erbakan’ sloganını seçtik. Laf olsun diye söylenmiş bir konsept değil. Hocamızın tüm hayatı ve 45 senelik siyasi hayatı aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğu ispat edecek örneklerle doludur” dedi.

elazığ 5

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

” Erbakan Vakfı olarak yaptığımız bu anma programları ile amacımız nostalji yapmak değildir. Asıl amacımız Erbakan Hocamzın fikirlerinin üzerine beton döküp yok etmek isteyen dünya siyonizmine, değil beton kurşun da dökseniz bu fikirleri yok edemeyeceksiniz mesajını vermektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ışığı söndüremeyecekler. Salonların bu anma programlarnda vefatının üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen doluyor olmasının sebebi Erbakan Hocamızın hayatı boyunca peygamberlerin yolundan yürüyen bir lider olmasındandır. Erbakan Hocamız bize dünyacı değil ahiretçi olacaksınız, sadece kendiniz için değil kardeşiniz için de çalışacaksınız, tekebbür olmayacak eşitlik olacak ve önce ahlak ve maneviyat olacak dedi. İşte bu prensipler peygamberlerin getirdiği temel esaslar ve prensiplerdir. İşte bu sebeple Erbakan Hocamız bugün hala büyük bir özlemle ve heyecanla anılıyor. Erbakan Hocamızın vefatından 15 gün sonra bir arkadaşımız Tayvan’a gidiyor. Cuma günü başknet Taipei’de bir camiye gidiyorlar. Cami imamı bir Hong Kong’lu. İmam diyorki 15 gün önce Türkiye’de Erbakan Hoca vefat etti. Biz burada Tayvan’lı müslümanlar olarak gıyabi cenaze namazı kıldık. İşte peygamberlerin yolundan yürüyenlere Allah’ın lütfu böyle oluyor.

elazığ 4

Erbakan Hocamızı bu sene “Aldanmayan-Aldatmayan” sloganı ile yapıyoruz. Neden bu slogan. Bunun için sayısız örnekler verebiliriz. Erbakan Hocamız olaylar henüz başlarken işin nereye varacağını söylüyordu. Arap Baharı başladığında soruldu Erbakan Hocamıza. Ne dedi, bu siyonizmin kadro değiştirme operasyonudur. İşte bugün Libya, Suriye, Irak’ta yaşananlar bu sözün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. FETÖ’nün okullarına çocuklarınızı göndermeyin, yoksa siyonizme asker olurlar dedi 30 sene önce. Amma yaptın Hocam dediler, islamı öğreten bu cemaatten böyle bir sonuç çıkarmı diye itiraz ettiler. Ne oldu 15 Temmuz’da. 3o sene önce söylediklerinin ne kadar haklı ve gerçek olduğu ortaya çıktı. erbakan Hocamız diğer siyasiler gibi sadece konuşan bir lider değildi. Söylediğinin gereğini yapan bir lider oldu. Meclis kürsüsünden “Banane Amerikadan” dedi ve sözünün gereğini yerine getirdi. ABD’nin bütün itirazlarına rağmen, Kıbrıs fethini gerçekleştirdi, İran’la enerji anlaşmasını yaptı, Irak petrol boru hattını kullanıma açtı, Çekiç Gücü kulağından tuttuğu gibi kapının dışına attı. İşte sözünün gereğini yapmak böyle olur, işte Büyük Türkiye böyle kurulur.

Elbette herkes gibi Erbakan Hocamzda fanidir. Ahirete irtihal etmiştir. Ancak fikirleri , mücadelesi bakidir. Bizim üzerimize düşen bu fikirleri yaşatmak ve bu mücadeleyi sürdürmektir. Şimdi bizler önce Yeniden Büyük Türkiye hedefini gerçekleştirmek durumundayız. Bunun için borç-faiz ekonomisinden kurtulup, üretim-istihdam ekonomisine geömek zaruridir. Türkiye’nin son 15 yılda faize ödediği para 250 Milyar Dolar. Bu ödenen faiz parası ile yapılacak yatırımın, kurulacak fabrikanın ortaya çıkaracağı istihdam ortamı Türkiye’de işsizliği ortadan kaldırmaya yeterlidir.

elazığ 2

Sonra yapacağımız iş Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliğini kurmaktır. İslam Birliği aracılığı ile Yeni Bir Dünya’yı tesis etmektir. İşte yaşadağımız dünya. Savaş, işgal, katliam, kan ve gözyaşı. Siyonizmden ve ırkçı emperyalizmden başka ne beklenebilir. BM, AB, NATO, G20, tüm bu kuruluşların amaçları belli. ABD’nin çıkarlarını korumak, İsrail’in katliamlarını kılıf uydurmak, KKTC’yi Rumlara kurban etmek. Başka bir hedefleri yok. Şimdi soruyorum; bunların peşinden gidip, ABD’nin posta memuru olmakmı daha şerefli, Sultan Fatih’in yolundan yürüyüp İslam Birliğini kurmakmı daha şerefli. Biz Erbakan Vakfı olarak, Milli Görüşçüler olarak Sultan Fatih’in yolundan, Erbakan Hocamızın yolundan giderek İslam Birliğini kuracağız inşallah.”

Program hediye takdimi ile sona erdi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan 12 Mart Pazar günü Elazığda STK temsilcileri ile kahvaltı programında biraraya geldi. Toplantıda Elazığ ve Türkiye ve bölge üzerine değerlendirme konuşmaları yapıldı.

elazığ 1

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan toplantı sonrası Elazığ ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Haydar Babanın oğlu Şeyh Cemil Efendi’nin cenazesine katıldı.