Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Samsun Temsilciliğimizin İl Divan toplantısına katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan divanın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada;

samsun 2017 divan 2

‘Sözlerime başlarken ömrünü bütün insanlığın saadeti için adayan merhum liderimiz Erbakan Hocamızı ve onun sadık dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bize bu büyük davayı emanet ettikleri için şükranlarımı arz ediyorum. Bugün yaptığımız toplantı çok önem verdiğimiz bir toplantıdır. Bu davayı bize emanet eden Erbakan hocamız nasıl çalışmamız gerektiğini, hedefe teşkilat çalışmalarının disiplinli ve düzenli bir şekilde yerine getirmekle mümkün olacağını ifade etmiştir. Erbakan Hocamız hedeflerine arkasında büyük holdingler olmadan, medya desteği olmadan teşkilat çalışmalarına vermiş olduğu önem neticesinde ulaşmıştır. Bu nedenle O, her zaman teşkilat çalışmalarına diğer faaliyetlere nazaran daha fazla önem vermiştir. Bugün çok önemli bir manevi mirasın temsilcisi durumundayız. Çünkü ismini almış olduğumuz Erbakan Hocamızın her geçen gün değeri daha da çok artıyor. Kendisine gösterilen teveccüh her geçen gün daha da çok artıyor. 4 Mart’ta İstanbul’da yapmış olduğumuz ve 22 bin insanımızın katılımıyla yaptığımız Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan adlı programımız bunun en güzel örneğidir. Vefatının üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen bir başka siyasetçiye, devlet adamına nasip olmayacak şekilde, ülkemizin dört bir yanında yoğun katılımlarla gerçekleşen programlarla anılıyor olması bu söylediğimizin açık ispatıdır.

samsun il divanı 4

Erbakan Hocamıza her geçen gün gösterilen teveccühün artıyor olmasının en önemli sebebi son yıllarda dünyada meydana gelen olaylarda ne kadar haklı olduğunun ortaya çıkmış olmasıdır. Erbakan Hocamız bundan yaklaşık 20-25 yıl önce Dünya Siyonizmi ve ABD tarafında Türkiye’nin bölünmek istendiği ve ülkemizin topraklarını da içine alan bir Kürt Devleti kurulmasını hedeflediğini defalarca ifade etmiştir. Bugün hepinizce de malum olduğu üzere ABD Suriye’deki PKK’nın kolu olan YPG’ye alenen silah desteğinde bulunmaktadır. Diğer taraftan İslam Dünyası’nda Arap Baharı gerçekleşirken ve pek çok insan bunun demokratikleşmeyi sağlayacağını beklerken Erbakan Hocamız, ‘Dünya Siyonizmi kadro değiştiriyor.’ ifadesini kullanmıştı. Bugün İslam Dünyası’nın içler acısı durumunu gördüğümüzde onun bu konuda da ne kadar haklı olduğuna şahit oluyoruz. Terör konusunda  yapmış olduğu açıklamalarda da defalarca terörün ABD ve AB tarafından desteklendiğini ifade etmiştir. Yine bugün AB ülkelerine baktığımızda bizim bakanlarımızın uçağının iniş yapmasına izin verilmezken, Avrupa’da düzenlenen programlara katılmalarına izin vermezken terör örgütü mensupları her hafta bir Avrupa ülkesinde temsilcilik açmaktadır. Daha sayabileceğimiz nice örnek onun ne kadar isabetli bir bakışa açısına sahip olduğunu bugün teyit etmektedir.’ şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasından sonra teşkilat çalışmalarının müzakere edilmesine geçildi. İl Başkanımız Suat Zor yaptığı konuşmada vakıf olarak Samsun’da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Zor yaptığı konuşmada; ‘Vakfımız bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsunumuzda da en kısa sürede teşkilatlanarak çalışmalarına başlamış ve hamdolsun ki 17 ilçede teşkilatlanmamız tamamlanmıştır. Bu tatil gününde bu salonu hıncahınç dolduran ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza eksiksiz katıldıkları için şükranlarımı arz ediyorum. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar hepinizin malumudur. Bugünden sonra da çalışmalarımıza aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Milli Görüş Davamız bütün insanlığın tek kurtuluşudur. O yüzden Erbakan Vakfı olarak bütün insanımıza ulaşmak adına geceli-gündüzlü çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

samsun 2017 divan 2

İl Başkanı Suat Zor’un konuşmasından sonra bütün ilçe başkanları sırayla kürsüye gelerek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Sunulan raporların değerlendirmesini yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; ‘Divanın yoğun katılımlı olarak bu güzel mekânda hazırlanmasında emeği geçen başta İl Başkanımız Suat Zor ve İl Yönetim Kurulu üyelerine, ilçe başkanlarımıza, kadım kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayandır. Erbakan Hocamız 40 yıl boyunca ne yaptıysa vakfımız da bundan sonra aynı kararlılık ve aynı duruştan sapmadan çalışmalarına devam edecektir.’

Son olarak İl Başkanı Suat Zor tarafından Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’a hediye takdimi ve Çarşamba İlçe Başkanı İdris Çakır ve Ayvacık İlçe Başkanı Hayati Akyüz’e Dr. Fatih Erbakan tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle divan programı sona erdi.