İl Gençlik Başkanları Eğitim ve İstişare toplantısı Ankara’da Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının ilk oturumunda Gençlik Kolları Genel Başkanı Muhammed Özaydın açılış konuşmasını yaparak, Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erbakan Hocamızın Milli Görüş’ün motor gücünün gençlik olduğu sözünü hatırlatan Özaydın, merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın bu sözünün gereğini yerine getirecek bir heyecan ve azimle çalıştıklarını söyledi. Kısa sürede 65’in üzerinde ilde başkanların belirlendiğini ve teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Bu teşkilatlanma çalışmalarının taçlanacağı ,29 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirelecek Gençlik Şöleni’nin Erbakan Vakfı Gençlik teşkilatının potansiyelini göstermek açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Özaydın, şimdi hep beraber bu program için var gücümüzle çalışmamız lazım dedi.

il gençlik başkanları 1

Toplantının ikinci oturumunda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan İl Gençlik Başkanlarına hitap etti. Erbakan Vakfı olarak yaptığımız bütün çalışmaları merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın bizatihi kendisinin yaptığı gibi ve bizlere öğrettiği gibi cihat şuuruyla yapıyoruz. Pekibu cihat ibadetinin manası nedir; 7 milyar insanlığın dünya ve ahiret saadeti için çalışmaktır. Bunun ilk adımıda adil bir Dünya’nın kurulmasıdır. Peki insanlığın dünya ve ahiret saadetini tesis edecek adil bir dünya nasıl kurulacak. Bunun için de İslam Birliğinin kurulması gerekmektedir. Çünkü bütün insanlığın kurtuluşunun ilacı İslam’dır. Bu yüzden müslümanların bir araya gelerek İslam Birliğini kurması lazım. Burada en büyük vazife Türkiye’dedir. Bin yıllık tarihimiz bize böyle bir görev atfediyor. İslam coğrafyasında nereye giderseniz gidin bu teveccühü zaten görüyorsunuz. Pekala Türkiye nasıl bu İslam Birliğini kuracak. Bunun için de Türkiye’nin Milli Görüş’le yönetilmesi gerekiyor. Bugün bizler Erbakan Vakfı’nda Milli Görüş’ün Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olsun diye çalışmalar yaparken bir takım sözlerle karşılaşıyoruz. Nedir bu sözler ve sorular, Zaten bugün ülkeyi Erbakan Hocanın talebeleri yönetmiyormu. Eşleri başörtülü Cumhurbaşkanı, Başbaka ve Bakanlar Erbakan Hocamızın hedefi değilmiydi. İmam Hatipler, Kur’an Kursları istedikleri gibi eğitimlerini sürdürmüyormu. İşte bizim bu sorulara cevap vermemiz ve gerçeği milletimizle paylaşmamız lazım.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasını videodan izleyebilirsiniz.

Toplantının öğleden sonra yapılan oturumunda Genel Başkan Yardımcılarımız Doğan Bekin, Yücel Mollaismailoğlu, Cengiz Zor ve Bahattin Sungur eğitim sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın değerlendirme konuşması ile sona erdi.

il gençlik başkanları 3