Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Muş, Bingöl’ü kapsayan programlar çerçevesinde ilk olarak Muş’a gitti. Muş’ta vakfımızın il temsilcilik açılışını yapan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu eşlik etti. Açılışa Muş Valisi Aziz Yıldırım, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

muş 1

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, merhum Necmettin Erbakan Hocamızın çok önemli 2 tane hususiyete sahip bir şahsiyet olduğunu dile getirerek, bu hususiyetlerin diğer devlet adamlarında, diğer siyasilerde görmeye alışık olmadıklarını kaydetti.
Erbakan Hocamızın aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğunu ve bunun birinci hususiyeti olduğunu belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Kendisini çok sevdiğimiz için, onu övelim, ona slogan bulalım diye ortaya koyduğumuz bir ifade değildir. ’Aldanmayan, aldatmayan Erbakan’ sözümüzün içi doludur. Bakın, 1992’de Türkiye Büyük Millet Meclisi konuşmasını, internette, her yerde izleyebilirsiniz. Bu konuşmayı bir kez daha izlemenizi istiyorum. Erbakan Hocamız, bundan çeyrek asır evvel, 1992 yılında bugün Türkiye’nin güneydoğusunda, Suriye’de, Irak’ta, İslam aleminin dört bir yanında yaşanan, canlı olarak yaşayıp gördüğümüz olayları, 25 sene evvel adeta bir videodan izler gibi, birer birer anlatıyor. Irak’ın, Suriye’nin nasıl işgal edilip, bölünüp parçalanacağını, buralardan Türkiye’ye nasıl ateş topunun sıçrayacağını, bu bölgede dış güçlerin ihdas edeceği yeni terör örgütlerinin nasıl Türkiye’nin başına bela edileceğini, nasıl adım adım büyük İsrail planına doğru yürüyeceklerini 25 sene evvel bir televizyondan, bir video görüntüsünden izler gibi anlatıyor. Bunun adına feraset derler. Feraset de ancak hidayet ve ilmin birleşmesiyle olur. Dış güçleri, dünya Siyonizm’ini çok iyi tanımakla olur” dedi.

muş 6
Erbakan Hocamızın, Arap Baharı’yla ilgili yorumunu da hatırlatan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan şöyle konuştu:
“2011 yılında Arap Baharı olayları daha yeni başlarken, 2011 yılının şubat ayında vefatından bir ay evvel, Suriye’de, Halep’te çatışmalar, ayaklanmalar daha yeni başladığı günlerde Erbakan hocamıza sordular. Erbakan hoca, Arap Baharı hadisesinin, dış güçlerin, dünya Siyonizm’inin yeni dönemlerde kadro değiştirme operasyonu olduğunu söylemişti. 7 sene evvel bunu söylüyor. Arap Baharı olayları ilk başladığında, İslam aleminde ve Türkiye’de büyük bir coşku, sevinç ve heyecanla karşılanmıştı. İslam alemi bu dış güçlerin kuklası diktatörlerden kurtulacak, yeniden ayağa kalkacak, Müslümanlar uyanacak, dirilecek, yeni bir dönem başlayacak, İslam alemi kurtulacak diye Arap Baharı olaylarını büyük bir heyecan ve sevinçle karşılıyordu İslam aleminin önde gelen insanları. Erbakan hocamız, öyle bir dönemde söyledi sözlerini. Hatta ’Arap Baharı olayı, dünya Siyonizm’inin kadro değiştirme operasyonudur, bundan İslam alemine, Türkiye’ye Müslümanlara hiçbir hayır gelmez’ dedi, aradan 7 sene geçtikten sonra şu geldiğimiz noktadan görüyoruz. Irak’ın, Suriye’nin, Mısır’ın, Libya’nın, Yemen’in haline bakın ve Türkiye’deki IŞİD terörünün nasıl azdığına bakın. İşte Erbakan hocamızın 7 sene evvel herkes aksini söylerken, ortaya koyduğu gerçekler, bugün aynen yakin olarak yaşanmakta ve görünmektedir.”
Necmettin Erbakan’ın, terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in gerçek yüzünü 30-40 yıl önce ortaya koyduğunu dile getiren Fatih Erbakan, “Erbakan Hocamız, bundan 30-40 sene evvel, bugün FETÖ terör örgütü diyenleri kötüleyenleri, ismi geçtiğinde ismini ağızlarına besmeleyle aldıkları, önlerini ilikledikleri bir dönemde, ortada 15 Temmuz, 17-25 Aralık daha yokken, bu malum örgütün iç yüzünü, neye hizmet ettiğini, kimlerin uzantısı olarak faaliyet yaptığını ortaya koymuştur. Bunun adına feraset derler ve bu feraset insanı aldanmayan ve aldatmayan lider yapar”.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım ise, Necmettin Erbakan’ın Türk siyasi hayatında unutulmaz olaylara, kararlara imza attığını ifade ederek, “Bizim inancımızda, sadaka-ı cariye denen bir şey var. Bu sadaka-ı cariye insanlar öldükten sonra bile, bu hayra vesile olan kişilere hala sevap kazandıran, hala ecir kazandıran bir durum. İşte Erbakan Vakfı da bunlardan bir tanesi. Kıymetli, merhum başbakanımız, bugün vefat etmiş olsalar bile, arkalarında bırakmış oldukları güzelliklerle sadaka-ı cariyesini devam ettiriyor. Burada açılacak olan vakıf şubesi, bütün Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da inşallah güzelliklere, hayra, hasenata vesile olacaktır. ” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan açılıştan sonra Muş’un kanaat önderi hocaefendilerle bir araya gelerek hasbihalde bulundu.

muş 2

Muş’ta Erbakan Hocamızın MSP döneminde Başbakan Yardımcısı iken başlattığı Sanayileşme Hamlesi kapsamında temelini attığı ve 1982 yılında açılışı yapılan Muş Şeker Fabrikasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında işçilerle birlikte yemek yiyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan daha sonra fabrikaya şekerpancarı getiren çiftçilerle sohbet etti.Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan burada yaptığı konuşmada, Anadolu’da böyle fabrikalara ne kadar ihtiyaç duyulduğu bu fabrikayla daha iyi anlaşılıyor. Bir fabrika bölgede 50.000 kişiyi içerisine alan bir ekonomik alan oluşturuyor. Merhum Erbakan Hocamız yıllar önce bu fabrikaların temelini atarak, bölge insanına en büyük hizmeti yapmış ve bölge insanına olan muhabbetini aynı zamanda maddi kalkınma alanında da göstermiştir dedi.

muş 3

bingöl 7

Muş Programının ardından Bingöl’e geçen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, burada da ilk olarak Bingöl İl Temsilciliğimizin açılışını gerçekleştirdi. Kur’an tilaveti ve dualarla yapılan açılış programında konuşan  Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Erbakan Hocamızın siyasi yasaklı olmasına neden olan konuşmasını Bingöl’de yaptığını hatırlattı. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Bingöl ilinin başka bir önemi var. Milli görüş davası hareketi bakımından önemi var. Merhum Erbakan hocamız, siyasi yasaklı hale gelmesine neden olan tarihi konuşmasını Bingöl’de yapmıştı. Yaptığı konuşmanın neticesinde bölge halkının, buradaki Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak üzere yaptığı konuşma neticesinde siyasi yasaklı hale gelmişti. O nedenle Bingöl’ün ayrıca bir önemi vardır. Bu ayak bastığımız topraklar, Anadolu`nun pek çok yerinden asırlar evvel, İslam`la tanışmış 1071 Malazgirt muharebesinden üç asır evvel İslam buralara gelmiş. Buralar İslam`la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı bizim için gerçekten mübarek bir beldedir. Yine bu içinde bulunduğumuz bölge yani Bingöl ve Vakfımızın temsilcilik açılışını yaptığımız Muş ili asırlar boyunca İslam âlemine yön veren, İslam âleminde yetişmiş gençlerimize yön veren şuur aşılamış çok değerli hoca ve âlimlerin yetiştiği bölgelerdir. Yine bu topraklar çok sayıda Sahabe-i Kiram efendilerimizin kabirlerinin bulunduğu özelikle Diyarbakır başta olmak üzere son derece önemli mübarek beldelerdir ” dedi.

muş 2

Açılışın ardından Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen, ‘Ümmet Kardeşliği’ konulu konferansa katılan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bingöl İl Temsilcimiz İsmal Yeter, Bingöl’de tekrar Milli Görüş’ün eski günlerine döneceğinin müjdesi olan Erbakan Vakfı’nın temsilciliğini açmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah bizim çalışma ve gayretimizle Milli Görüş İslam Aleminin ve insanlığın kurtuluşu için yeniden umut haline gelecektir dedi.
bingöl 6
Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu yaptığı konuşmada,”Ümmet Kardeşliği konferansını yapıyoruz. Bu ümmet Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed’in s.a.v. kardeşlerim diya hitap etti bir ümmet. Bu kıymetli ümmet bugün maalesef büyük sıkıntılar içinde. Bu sıkıntıların sebebi müslümanların hakkın hakimiyeti için gereken çalışmayı yapmamalarındandır. İnşallah biz Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak Erbakan Hocamızdan aldığımız bu mücadele bayrağını dalgalandırmaya devam edecğiz ve inşallah bir gün İslam Birliğini kuracağız” dedi.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Erbakan Hocamızın mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Bingöl’de olmaktan büyük mutluluk duyuyyorum diyerek sözlerine başladı. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında;

bingöl 1

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyaretinde Siyonizmin kovboyu olan Trump, bizim Cumhurbaşkanımız’ın kulağına eğilip diyor ki, ‘iyi ki geldiniz sayın Erdoğan. Sizinle birlikte yapacağımız çok iyi işler var’ diyor. Türkiye’de bir kısım medya bundan gurur duydu. ‘Koskoca Amerikan Başkanı Trump, Cumhurbaşkanımıza bir şeyler söyledi, bu ne şeref’ diye ağızları kulaklarına vardı. Trump’un dediği, ‘birlikte yapacağımız işler var’ lafı ne manaya geliyor, biliyor musunuz? Büyük İsrail hedefine ulaşılması. Büyük İsrail hedefine ulaşılması için başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin kullanılması, alet edilmesi. Arkasından Trump gitti, Ramazan ayında Suudi Arabistan’a gezi yaptı. Orada yüz milyar dolarlık silah satışı anlaşmasını imzaladılar. Suudlularla beraber kılıç dansı yaptı. O yüz milyar dolarlık silah anlaşmasını neden yaptı biliyor musunuz? Suudlu Müslümanlar, kendilerini daha iyi korusunlar, dışardan gelecek tehlikelere karşı güçlü bir orduları olsun, buradaki Müslümanlar güçlensin diye silah satışı yaptı. Neden yapıyor? İsrail planının uygulanması için.”

muş 9
Kürtlerin bölgede İslam Kardeşliği bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Dr. Erbakan, “Kürt kardeşlerimiz, asırlardır ümmet kardeşliği, İslam kardeşliği bilinciyle hareket ettiler. Türklerle, Araplarla siyonizme karşı mücadele ettiler, şehit düştüler. Bugün de, dış güçlerin, dünya siyonizminin bölme, parçalama ve yutma anlayışına karşı çözüm arayışımız, bin senelik tarihimizde olduğu gibi ‘ümmet kardeşliği’ anlayışıyla olacaktır. Ümmet kardeşliğinden, İslam birliğinden bin senelik tarihimize dönmekten başka kurtuluşumuz yoktur. Büyük İsrail’e köle olmak yerine, İslam birliğini kurarak lider ve güçlü bir ülke olmamız artık kaçınılmazdır. Her zamanki gibi söylüyoruz; AB’nin, Amerika’nın, İsrail’in peşine katılıp, uydu ve köle olmak mı daha şerefli, yoksa Selahattin Eyyubi’nin, Sultan Abdulhamit Han’ın, Erbakan Hocamızın yolundan gidip İslam Birliği’ni kurmak mı daha şerefli? Kurtuluş, Türkiye’nin öncülüğünde, 2 milyarlık İslam aleminin bir araya toplanmasından geçer. Ya bunu gerçekleştireceğiz, ya da Büyük İsrail’e vilayet olacağız. Başka seçenek yoktur” şeklinde konuştu.
Ümmet Kardeşliği programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.