Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Dr. Amanullah Jayhoon, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a veda ziyaretinde bulundu.
Yaklaşık 4,5 yıldan beri Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Sayın Dr. Amanullah Jayhoon, görev süresinin bitmesi üzerine Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a veda ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırılırken, özellikle son dönemlerde Afganistan’da yaşanmakta olan gelişmeler ve önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde yapılacak olan seçimler kapsamlı olarak ele alındı.
Daha önce Prof.Dr. Burhanettin Rabbani’nin de özel kalem müdürlüğünü yapan Dr. Amanullah Jayhoon, Prof.Dr. Necmettin Erbakan ve Prof.Dr. Burhanettin Rabbani’nin Afganistan’da iç savaşın bitmesi, taraflar arasında barışın tesis edilmesi konusunda büyük gayret harcadıklarını ifade ederek, bundan sonra Afganistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve istenilen düzeye getirilebilmesi için, Dr. Fatih Erbakan ve şu anda Afganistan’da Dışişleri Bakanı olarak görev yapmakta olan Prof.Dr. Burhanettin Rabbani’nin oğlu Dr. Salahuddin Rabbani’nin Afganistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri ileride istenilen düzeye getirebileceklerine olan inancının tam olduğunu dile getirdi.
Daha sonra söz alan Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan, Afganistan İslam Cumhuriyeti, Ankara Büyükelçisi Sayın Dr. Amanullah Jayhoon ile yakın ilişki içerisinde olduklarını, vakfın faaliyetlerine yakın alaka ve ilgi duyduğunu, Erbakan Hocaya karşı özel bir saygı duyduğunu ve çeşitli vesilelerle Erbakan Hocayı ziyaret ederek , bilgi ve tecrübelerinden faydalandığını, kendi makam odasında Prof.Dr. Necmettin Erbakan ve Prof.Dr. Burhanettin Rabbani’nin birlikte çekilmiş fotoğraflarını asarak vefa örneğini gösterdiğini ifade ederek, ilk fırsatta Afganistan’ı ziyaret etmek istediklerini dile getirerek, Dr. Amanullah Jayhoon’a yeni görevinde üstün başarılar diledi.
afganistan büyükelçisi ziyaret 2