15 Kasım 1983 tarihinde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi can-ı gönülden kutluyorum.
EOKA’cı Nikos Sampson’un gerçekleştirdiği darbenin ardından 15 Temmuz 1974 Pazartesi sabahı, Kıbrıs Elen Cumhuriyeti’ni” ilan etmesi üzerine, Başbakan Bülent Ecevit, Londra görüşmelerine giderken, Kıbrıs’ta Türklere yönelik olarak artan baskı ve zulüm karşısında Prof.Dr. Necmettin Erbakan, CHP-MSP Koalisyon Hükümeti’nin Başbakan Vekili olarak, Genel Kurmay Başkanı’na Kıbrıs Barış Harekâtını başlatma emrini verdi. Başbakan Vekili Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın bu dirayetli ve kararlı tutumuyla, mehmetcigin kahramanca mucadelesiyle 20 Temmuz 1974’te başlayan harekât sonucunda Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin can ve mal güvenliği ile huzur ve istikrarları sağlanmıştır.
Boylelikle o günden itibaren Kıbrıs Sorunu diye bir sorunumuz da kalmamıştır.

688_29
1974 Barış Harekâtı ile tüm hakları güvence altına alınan Kıbrıslı kardeşlerimiz için, bağımsız KKTC dışında dayatılmaya çalışılan tüm plan ve çözümlerin “Megalo İdea”nın amaçlarına hizmet etmeye yönelik olduğunu ve adada yeniden huzursuzluk ve çözümsüzlük getirmeye yönelik olduğunu bu münasebetle bir kez daha ifade etmek isteriz. KKTC’nin mevcut statüsünün ve toprak bütünlüğünün korunarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da varlığını sürdürmesi temennisi ve duasıyla 34. Kuruluş Yıldönümü’nü tebrik ediyor ve kutluyoruz.

kktc-de-uluslararasi-kibris-sempozyumu-fatih-7811688_x_o
Dr. Fatih Erbakan