Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı, Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın vasiyeti ile kurulmuş bir vakıftır…

• Erbakan Vakfı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaya koymuş olduğu Milli Görüş ilkeleri çerçevesinde ilmi, ahlaki, iktisadi ve siyasi alanlarda çalışmalar yapar.
  • Milli Görüş hareketinin istikametini muhafaza etmeyi amaç edinerek mevcut çalışmalara öncülük eder ve destekler.
  • Bu çalışmaların gayesi bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmektir.
  • Hayatını, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna adamış Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadele ve fikirlerinin yeni nesillere ve topluma doğru bir şekilde aktarılmasını sağlar.
  • Milletimizin ve insanlığın yaşadığı maddi ve manevi sorunlara milli değerlerimiz doğrultusunda çözüm önerileri sunar ve bunların uygulanması için gerekli çalışmaları yapar.
  • Yeni nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu Müslümanlar olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunur.
  • Kuvvetin değil, Hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyanın tesis edilmesi için, İslam ülkeleri ve tüm mazlum milletlerle ortak faaliyetlerde bulunur.
  • İslam aleminin fikirde, söylemde ve eylemde birliğinin sağlanması için uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.
  • Bu hedeflere ulaşmak için, ilmi faaliyetler; görsel ve yazılı yayın faaliyetleri; ulusal ve uluslararası toplantılar  yapar.
  • Vakfın gayesi ve hedefleri doğrultusunda çalışmalara imza atan kurum, kuruluş ve şahsiyetlere Uluslararası Ödüller verir.