Onbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz “SENİNLEYİZ KUDÜS” mitinginden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa mücadelesini veren Filistinli kardeşlerimize güçlü bir destek sesi yükseldi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Filistin Devleti Büyükelçisi Mustafa Faed, Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Üsame Hamdan, Fransız Anti Siyonist aktivist Stephan Blet, STK başkan ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen mitinge halkımız büyük bir ilgi gösterdi. Kocaeli Perşembe Pazar Meydanında gerçekleşen miting Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli İl Temsilcimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Yücel Mollaismailoğlu ABD’nin aldığı kararı tanımıyoruz diyerek sözlerine başladı. Kudüs’ün müslümanların yurdu olduğunu ifade eden Mollaismailoğlu Mescid-i Aksa’nın kurtulduğu günleri görmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz dedi.

seninleyiz kudüs mitingi 5

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ise Kudüs’ün, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de Müslümanlar için muhafaza ettiği bir şehir olduğunu belirtti.
ABD Başkanı Trump’a seslenen Hamdan, “Senin haçlı ataların Kudüs’ü 88 sene işgal etti. Ama sonunda Selahaddin Eyyubi’nin ordusuna boyun eğip çıktılar. İşgalci siyonistler 88 sene de kalamayacak. Bugün Filistinliler işgale karşı hep birlikte omuz omuza mücadele etmektedir. İnşallah Türkiye’nin de desteği ile Kudüs tekrar Müslümanların olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da Kudüs’ün İsrail’in başkenti değil, İsrail’in zulümle, zorbalıkla, kanla, gözyaşıyla girdiği bir şehir olduğunu söyledi.
ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasının büyük bir haksızlık olduğunu ve Birleşmiş Milletler’in kararlarını hiç sayma anlamına geldiğini dile getiren Mustafa, “Amerika’ya şunu söylemek istiyorum; Kudüs’te barış, Filistin devleti olmadan mümkün olmaz, Filistin devleti de başkenti Kudüs olmadan mümkün olmaz.” dedi.
Şu anda bu sıkıntılı sürecin 100’üncü yılını yaşadıklarına işaret eden Mustafa, “100 senelik bir direniş, 100 senelik bir sabır, 100 senelik bir mücadele bu. Biz Filistin toprağı için Kudüs’ün taşı için bu mücadeleyi bir 100 yıl daha sürdürmeye öteden beri hazırız. Filistin’in bir karış toprağını, Kudüs’ün küçücük bir taşını taviz vererek elden çıkarmayı düşünen bizden değildir.” ifadelerini kullandı.

seninleyiz kudüs mitingi 6

Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet de Fransız bir sanatçı olarak 25 yıldan beri Filistinliler için konser verdiğini, Avrupa’da siyonizme karşı mücadele ettiğini kaydetti.
Necmettin Erbakan’ın 30 yıl önce Türk halkını uyandırdığını vurgulayan Blet, “Siz siyonizmin ne kadar acı bir kanser olduğunu biliyorsunuz. Böyle bir kansere kuvvetli bir kemoterapi lazım. Siyonizme karşı kazanabilmek için beraber olmamız gerekiyor. Amerika ve İsrail’e karşı en sert boykotu organize edelim.” diye konuştu.
Blet, şu anda şeytana karşı savaştıklarının altını çizerek, “Kazanabilmek için Kudüs için Filistin için hepimiz beraber siyonistlere ‘Kudüs’ten defol git’ diye bağırmamız lazım. Ben Türklerle gurur duyuyorum, en son umudumuz siz Türkler… Sizi çok seviyorum, inşallah beraber kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıdığını ilan ettiğini hatırlatarak, bu hadsiz ve küstah adım karşısında mutlaka fiili adımların atılarak, yaptırımların ortaya konulması gerektiğini vurguladı .Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan “Gün; namusumuza, Mescid-i Aksamıza ve Kudüsümüze sahip çıkma günüdür. Gün, ümmet olarak, İslam alemi olarak ve Türk milleti olarak kıyama kalkma ve mutlaka fiili adımlar atma günüdür.” diye konuştu.

seninleyiz kudüs mitingi 10

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan şunları söyledi;

“Kudüs bugün yeni bir Siyonist tehlike ile karşı karışıyadır. Siyonizmin kovboyu olan Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmaya kalkmıştır. Bu küstah adım karşısında yapılması gereken boş laflar, sözlü kınamalar yerine mutlaka fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymak gerekir. Bugün burada Amerika İsrail’i bu kadar çok seviyorsa alsın Alaska’ya götürsün diye toplandık. Bugün bu insan seli ile ’Ey Amerikan yönetimi, Ey İsrail, Ey dünya Siyonizmi kendinize gelin’ diye toplandık. 21. Asrın Selahaddinleri olarak buradayız diye haykırmak için toplandık.
Müslüman ülkelerin yöneticileri İsrail’in kurulduğu günden bu yana sürekli toplantı yapıyorlar. Toplan konuş sonra da bir bildiri yayınlayıp dağıl. Ne diyorlar bildiride ‘Efendim bu İsrail 1967 sınırlarına riayet etsin.’ Ne 1967’si? Bölgeyi 70 senedir kana bulayan bu çıban başının bu kanserli hücrenin bu bölgeden kaldırılıp atılması lazım. Amerika o çok sevdiği İsrail’i alsın başına çalsın. 1967 sınırlarına da dönülse, ilk kuruluşuna da dönülse bu kanserli hücrenin zararından kurtulamayız. Geçen hafta İstanbul’da Müslüman ülkelerin liderleri toplanıp bir açıklama yaptılar. Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir gibi bir açıklama. İyi güzel de, Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ise Batı Kudüs ne olacak? Siz bu açıklamayla Kudüs’ün yarısını Siyonist İsrail devletine teslim ediyorsunuz. Hani Kudüs sadece Filistin’in başkenti idi. Ne münasebetle Kudüs’ün yarısı bizim yarısı Siyonizmin olacakmış. Kudüs tam ve bütün olarak İslam’ındır.

seninleyiz kudüs mitingi 1

Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın, başbakanlığı döneminde, İslam Birliği’nin ilk adımı olan D-8’i kurdu. D-8 projesi, büyük İsrail planının kalbine hançer saplamak demek. Eğer D-8 projesine gerektiği gibi sahip çıkılabilseydi bugün Amerika ve İsrail bu şımarıklığı yapamaz ve haddini bilmek zorunda kalırdı. Kudüs’ün gerçek manada kurtulabilmesi için önce İslam birliği, Müslümanların birliği tesis edilmeli. 60 Müslüman ülke bir araya getirilerek D-60 projesi hayata geçirilecek ve böylece Amerika’nın, İsrail’in ve siyonizmin karşısına 2 milyarlık İslam aleminin ortak gücüyle çıkılacak.

Türkiye olarak İsrail’e karşı yaptırımlar yapılması gerekiyor. Bu İsrail müzakereden, konuşmaktan anlamaz. Bunlar güçten anlar. Sen istediğin kadar telefon ile konuş. Sen telefondayken Siyonizm adım atıyor ve yol alıyor. Türkiye acil olarak Tel Aviv’deki büyükelçisini geri çağırmalıdır. ABD’nin İncirlik üssüne bugün kilit vurulmalı. İncirlik Üssü’ndeki ABD’li askerlerin kulağından tutulup bir an önce dışarı atılması gerekir. ABD ve İsrail firmaların yaptığı anlaşmalar iptal edilmelidir. “

seninleyiz kudüs mitingi 11

Miting İzmit Müftsü Musa Bilgiç’in yaptığı duayla sona erdi.

seninleyiz kudüs mitingi 4

seninleyiz kudüs mitingi 3