Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın vefatının 7. senesi dolayısıyla gerçekleştirilen Konuştuğunu Yapan Erbakan anma programlarının bir yenisi Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı programa siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ile belediye başkanları da iştirak etti.

Programa, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Mütevelli Heyeti Üyemiz Mehmet Altınöz, İl Başkanımız Ahmet Ziya Akıntürk,  Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman Şimşek katıldı.

Mehteran takımının konseri sonrası Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın katıldığı programlarda da sıkça yapılan genç sporcuların gerçekleştirdiği bir  Kung-fu gösterisi yapıldı.

2018 trabzon anma 1

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası açılış konuşmasını yapan İl Başkanımız Ahmet Ziya Akıntürk katılımcılara yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Ahmet Ziya Akıntürk konuşmasında şunları söyledi; “Bugün bu salonda ortak değerimiz Erbakan Hocamızın vefatının 7. senesinde onu doğru anlamak ve ve fikirlerinin yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere toplandık. Erbakan Hocamız “Biz Siyonizm hapishanesinde isyan çıkarmış bir avuç müslümanız” diyordu. Bizler Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’la birlikte bu isyanı sürdürüyoruz. Ve inşallah Erbakan Hocamızın hedeflerine ulaşacağız.”

Daha sonra kürsüye gelen Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu Erbakan Hocamızla ilgili anılarını anlattı. Müftüoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; ” Erbakan Hocamıza sözler verenler maalesef sözlerinde durmadılar. Onun mücadelesinde onu yalnız bırakanlar çok olmuştur. Ama Erbakan Hocamız ne olursa olsun mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Şimdi bu mücadeleyi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yürütüyor. Burada Fatih Erbakan’a bu mücadelede destek olmaya ve yanında durmaya söz veriyor musunuz. İşte verdiğiniz bu sözler yerine gelirse Milli Görüş elbette ki iktidara gelecektir.”

2018 trabzon anma 5

Daha sonra kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

Esselam-ü Aleyküm mücahitler, Esselam-ü Aleyküm sadıklar, Esselam-ü Aleyküm samimiler, Esselam-ü Aleyküm kardelenler, Esselam-ü Aleyküm ikinci kırk yılın kahramanları, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Vefatının 7. yılında ilk günkü özlemle andığımız asrın mücahidi, büyük dava adamı merhum liderimiz Erbakan Hocamızın giydirdiği “milli görüş” gömleğini son nefese kadar çıkarmayacağız.

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nda yerli ve milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmaları sayesindedir. Bugün o silahların kullanılmasının ilk adımını atan merhum Erbakan hocamızdır. İşte yeniden büyük Türkiye böyle kurulur, işte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil, icraat konuşulur.

Erbakan Hocamız 40 sene boyunca İslam alemine, milletimize rehberlik etti. İslam aleminin manevi radarı vazifesini yaptı. O, mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan’dı. O mücahit Erbakan’dı. Onun saçındaki her bir ak düşmüş tele baktığınızda Kudüs’ü, Bosna’yı, Keşmir’i, Arakan’ı görmeniz mümkündür. Yolu Peygamberlerin yoluydu. Onun Filistinli bir çocuğun, Çeçenistanlı bir ihtiyarın, Afrikalı bir siyahinin kalbinde yer edinmesini sağlayan Peygamberinin yolunu kendisine yol edinmiş olmasıydı.

2018 trabzon anma 2

Erbakan Vakfımız, ‘Erbakan’ı ve onun davasını, Erbakanca düşünmeyi tarihe gömeceğiz ve üzerine beton dökeceğiz’ diyen anlayışa karşı en güçlü ve tek baş kaldırıdır. Cesaretimiz Erbakan hocamızdan mirastır. Bizler cesur, kararlı, azimli mücahitler olarak diyoruz ki ey hileli düzen kuranlar, ey Siyonistler, Erbakan Hocamızın davası kıyamet sabahına kadar yaşayacak ama sizin bu zulüm ve sömürü düzeniniz tarihe gömülecek ve üzerine beton değil, kurşun dökülecek.

Pekala neden biz Erbakan Hocamıza Konuştuğunu Yapan Erbakan diyoruz. Çünkü Erbakan Hocamız canını ve malını ahiret karşılığında Cenab-ı Allah’a satmıştıda onun için, çünkü Erbakan Hocamız siyaseti oy versinler diye değil Allah rızası için yapıyordu, çünkü Erbakan Hocamız Siyonizmden ve ABD’den değil yalnızca Allah’tan korkuyordu.

Erbakan Vakfımız bu büyük organizasyonları sadece Erbakan Hocamızı yad etmek için yapmıyor. Bizim asıl görevimiz Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı yaşananlar karşısında ne yapardı ve hangi adımları atardı onları yapabilmektir.

2018 trabzon anma 3

Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı iki temel alanda çok önemli hedefler gösterirdi. Birincisi İslam Alemindeki olaylar. Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı İslam Aleminde yaşanan zulümleri sadece diliyle eleştiren değil eliyle o zulümleri ortadan kaldıran bir Türkiye sterdi. Erbakan Hocamız gerçek dostunu ve düşmanını bilen bir Türkiye isterdi. Erbakan Hocamız hayatta olsaydı asıl hedefi Türkiye topraklarınıda içine alan Büyük İsrail’i kurmak isteyen İsrail’le ve ona en büyük desteği veren ABD ile stratejik ülke olmayan bir Türkiye isterdi.

Ey siyonizm, Erbakan Vakfı kurulduğundan beri 4 yıldır izledikleriniz asıl filmin fragmanlarıydı. İnşallah önümüzdeki dönemde fragmanlar değil, filmin kendisi başlayacak.”

Program sonunda, Erbakan konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere plaketleri Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan tarafından verildi.