Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın vefatının 7. senesi dolayısıyla gerçekleştirilen Konuştuğunu Yapan Erbakan anma programı Samsun İl Temsilciliğimiz tarafından Hasan Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anma programı için Samsun’a giden Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan program öncesi Samsun İl Temsilcilik binasının açılışını gerçekleştirdi. Ahmet İleri Hocanın duasıyla yapılan açılışta konuşan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, vakfımızın bu temsilcilik binası Samsun’da Milli Görüş’ün merkezi olacaktır dedi.

2018 anma samsun 3

Daha sonra programın yapılacağı salona geçen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan gençler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Samsun İl Temsilcimiz Suat Zor yaptı. Vakfımızın kurulduğu günden bu yana Samsun’da Milli Görüşün bayraktarlığını yaptıklarını söyleyen Zor, bu çalışmaların sonucunda inşallah bütün mazlumların kurtulduğu günleri göreceğiz dedi.

2018 anma samsun 4

Erbakan Hocamızın Konuştuğunu Yapan bir lider olduğunu anlatan sinevizyonun ardından kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi. Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sözlerini yerine getirdiğini ve “Banane Amerika’dan” sözüyle İncirlik Üssü’nü kapattığını dile getiren Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Amerika’nın yaptıklarına cevap elçiliğin bulunduğu sokağın isminin değiştirilerek veriemeyeceğini, işte böyle Erbakan’ca bir tavırla verilebileceğini söyledi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

2018 anma samsun 1

” Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın davasından ve bu dava için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Erbakan Vakfımız, ‘Erbakan’ı ve onun davasını, Erbakanca düşünmeyi tarihe gömüp üzerine beton dökeceğiz’ diyen anlayışa karşı en güçlü ve tek baş kaldırıdır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı Zeytin Dalı Harekatı’nda milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmalarının neticesindedir. İşte yeniden büyük Türkiye böyle kurulur, işte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil icraat konuşulur. Erbakan Vakfı milli görüşün şahlanış hareketidir. Siyonistler bu sebeple vakıf çalışmalarını yakından takip ediyor. Ne pahasına olursa olsun, karşımıza ne kadar engel, ne kadar zorluk koyarlarsa koysunlar, en kısa zamanda geleceğiz ve Türkiye’yi gösterdiğin hedeflere ikinci 40 yılda bizler ulaştıracağız inşallah.

2018 anma samsun 7

Kıbrıs Barış Harekatı Erbakan Hocamız ABD’nin bütün engellemelerine, tehditlerine rağmen ’Banane Amerika’dan’ dediği için kazanıldı. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Amerika bize ambargo uyguladı. Erbakan Hocamız ne yaptı? Erbakan Hocamız İncirlik Üssü’nü kapattı. ’Banane Amerika’dan’ sözünün gereği böyle yerine getirilir. İşte Siyonizm’in taşeronu Amerika’nın anladığı dilden konuşmak böyle olur. ’Yeniden büyük Türkiye’ ifadesinin gereğini 1974’te koalisyon ortağı olduğu dönemdeki ağır sanayi hamlesi ile gerçekleştirdi. İki sene içerisinde 70’ten fazla sanayi tesisi hizmete sokuldu. Mardin’in sadece Nusaybin ilçesine 3 tane sanayi tesisi kuruldu. 1974’te Diyarbakır’sa 10 bin insanın çalışacağı TEMSAN fabrikası kuruldu. Kırklareli’nde otomobil yedek parça sanayi fabrikasının temellerini attı. Samsun’da Ladik Çimento Fabrikası, Çarşamba Şeker Fabrikası, Bafra Dağlıca Sigara Fabrikası, Vezirköprü Orman Ürünleri Fabrikası, Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sanayi tesisleri… Bugün Zeytin Dalı Operasyonu’nda kullanılan yerli ve milli silahların kullanılmasının temelini ASELSAN ve TUSAŞ’ı kurarak attı. ASELSAN ve TUSAŞ’ın çalışmaları sonucunda bugün bu noktaya geldik. İşte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil icraat konuşur. Allah kendisine gani gani rahmet etsin” .
Programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve vatandaşlar katıldı.

2018 anma samsun 6