İSLAM DÜNYASI’NDAN ESKİ BAŞBAKAN PROF.DR. NECMETTİN ERBAKAN’A ANLAMLI ÖDÜL…
6. İSLAM ÜLKELERİ DÜŞÜNCE KURULUŞLARI FORUMU’NDA PROF.DR. NECMETTİN ERBAKAN’A ‘DEVLET’, KURUCUSU OLDUĞU D-8 PROJESİ’NE İSE ‘STRATEJİ’ ÖDÜLÜ VERİLDİ
İslâm Dünyası’nın vizyon, derinlik ve entegrasyonunu güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek maksadıyla ilk kez bu yıl “İslâm Dünyası İstanbul Ödülleri” verildi.Devlet, özel, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji,kamu diplomasisi dallarında bu yıldan itibaren’İslam Dünyası İstanbul Ödülleri’nin her yıl düzenli olarak verilmesi kararlaştırıldı. Ödüllerin ilki İslamabad Serena Hotel’de Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından törenle verildi.
Bu yıl ilk kez verilen İslam Dünyası İstanbul Ödülleri, İslamabad’da düzenlenen törenle 10 ayrı katagoride dağıtıldı. Türkiye’den 54.Hükümet’in Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan’a, en prestijli ödül olan İstanbul ‘Devlet’ ödülü verilirken, Erbakan’ın D-8 Projesi ise, İstanbul ‘Strateji’ ödülüne layık görüldü.
BİRÇOK DALDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Devlet, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, spor, kamu diplomasisi dallarında verilen ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain, D8 Genel Sekreteri Seyid Ali Musavi, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu,Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz ve Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin in de aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
ERBAKAN’A DEVLET ÖDÜLÜ
Devlet Ödülü kategorisinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a verilen ödülü, ödül töreninde şeref konuğu olarak hazır bulunan Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz ve Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin’e, Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain tarafından takdim edildi.
ERBAKAN’IN D-8 PROJESİ STRATEJİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
Son yıllarda bölgesinde aktif bir rol üstlenen D8 projesi ise, İstanbul ‘strateji’ ödülüne layık görüldü. Ödülü D8 oluşumu adına Genel Sekreter Seyid Ali Muhammed Musevi teslim aldı.

erbakan aödül 3 erbakan aödül 4 erbakan aödül 1