Vakfımızın Karabük Temslciliği tarafından Karabük Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen “Yeni Bir Dünya; Prof. Dr. Necmettin Erbakan” anma programına  Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra, Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Erbakan Vakfı Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan, Karabük Şube Başkanı Bilal Bostancı ile çok sayıda davetli katıldı.

karabük-2-1024x576

“ERBAKAN HOCANIN 3 TEMEL DERSİ VAR”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Bu akşam bu anma programı ile andığımız Erbakan hocamız bizlere hayatı boyunca 3 temel dersi vererek aramızdan ayrıldı. Bu derslerden birincisi, İslamsız saadet olmaz dersiydi. Attığı her adım, yaptığı her konuşma, gösterdiği her gayret bu mesajı bizlere, İslam âlemine ve dünyaya insanlığına verebilmek içindi. İslamsız saadet olmaz. Zannetmeyin ki, bizim çok paramız olursa saadet getirebiliriz. Zannetmeyin ki çok güçlü ordularımız ve ileri düzeyde bilim insanlarımız olursa saadet getirebiliriz. İkinci dersi de Cihatsız İslam olmaz dersiydi. İslam dini cihat dinidir, İslamın aslı özü cihat farzıdır. Üçüncü verdiği temel ders, bu cihat ibadeti dünya siyonizmine karşı yapılarak yerine getirilerek yapılır. Bir kimse siyonizmi tam manasıyla tanımıyorsa islamı da tam manasıyla kavrayamaz” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan “Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece anılarımızı tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Dünyaya ve özellikle Erbakan hocamızın hayatı boyunca mücadele ettiği zalimlere, ırkçı emperyalizme ve dünya Siyonizm’ine önemli bir mesajı veriyor. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i Erbakan’ın partisini yasaklayarak partisini bölerek dediniz ki, Ebakan’ı gömdük, üzerine de 10 metre kalınlığında beton döktük dediniz. Artık ayağa kalkamaz dediniz ya, bizde vefatının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra milli görüşçüler olarak Erbakan hocayı üzerine beton dökmeyi bırakın, kurşun da dökseniz bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle” şeklinde konuştu.

“ERBAKAN HOCA İNSANLARIN ZİHNİNDE YENİ BİR ÇAĞ AÇTI”
Necmettin Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun diyen Dr. Fatih Erbakan, “Sultan Fatih Han Hazretlerinin İstanbul’un fethi ile bir çağı kapatıp yeni bir çağı açması tarihe yeni bir yön vermesinde olduğu gibi rahmetli Erbakan hocamızda insanların zihninde bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtı.” ifadelerini kullandı.
Program ilahi dinletisi ile son buldu.

karabük-11