Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın en yakın yol ve dava arkadaşlarından Ticaret, Bayındırlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Devlet eski bakanlarından Fehim Adak, vefatının 5. sene-i devriyesinde 5 Şubat 2021 cuma namazını müteakip Seyyit Abdulhakîm-i Arvâsî Hazretleri’nin Bağlum Kabristanı’nda yer alan kabri başında Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanımız ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan başta olmak üzere, Refahyol koalisyon hükümetinin eski bakanlarından Prof.Dr. Sacit Günbey, TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç, dava arkadaşları ve aile bireylerinin katılımlarıyla anılarak, ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

DOGANBASKAN

Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan dua sonrası yaptığı açıklamada merhum Fehim Adak’ın Milli Görüş’ün prensiplerinin vücut bulmuş hali gibi olduğunu söyleyerek, ”Fehim Adak Bey, önce ahlak ve maneviyat, nefis terbiyesi ve dünyacı değil ahiret öncelikli olmak prensipleri tecelli etmiş ender isimlerden biriydi. Yine Erbakan Hocamızın belirttiği Milli Görüş’ün fiziksel özellikleri hidayet, feraset, dirayet Fehim Adak Bey’de bulunan özelliklerdi. Hakkın hâkim olması için her türlü engele sıkıntıya rağmen son nefese dek mücadele etti. Tüm bu özellikler kendisinde vücut bulduğu için gerçekten müstesna bir insandı. Fehim Adak Bey hakkında Erbakan Hocamız, başkası için söylediğini duymadığım kendisinin imzaladığı dosyayı ‘biz hiç okumadan imzalarız’ demiştir. Kendisini özlemle hayırla yâd ediyoruz. Bütün gençlerimizin hepimizin Fehim Adak Bey’in hayatını çok iyi incelemesi, örnek almamız gerekiyor. Sadece anmak, dua etmek yetmiyor onun yürüdüğü yolda yürümek onun güzel hasletlerini kendi hayatımızda da uygulamak son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.