D-8 Teşkilatının 25. kuruluş yıldönümü aynı gün ve mekanda D-8 genel sekreteri büyükelçi Isaka Abdulqadır İmam ve Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın ev sahipliğinde kutlanacak.

İstanbul Çırağan Sarayı’nda 15 Haziran 1997 tarihinde 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde Türkiye, Nijerya, Mısır, İran, Pakistan, Endonezya, Malezya ve Bangladeş’in devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği zirvede ‘İstanbul Deklarasyonu’ ile kurulan D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 25. Kuruluş yıldönümü aynı gün ve mekanda D-8 Genel Sekreterliği ile Erbakan Vakfı arasında yapılan ‘Mutabakat Anlaşması’ çerçevesinde, D-8 Genel Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Isiaka Abdulqadir Imam ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın ev sahipliğinde büyük bir katılımla kutlanacaktır.

D-8 Teşkilatı’nın 25. Kuruluş yıldönümü etkinliğine Cumhurbaşkanlığı Makamı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, D-8 Dönem Başkanı Bangladeş’i temsilen Büyükelçi Mosud Mannan ve D-8 ülkelerini temsilen büyükelçiler ile çok sayıda ülkeyi temsilen bakanlar, büyükelçiler, misyon şefleri, sivil toplum örgütleri başkanları, diplomat ve akademisyenler katılacaktır.

Özellikle son yıllarda yaşanan siyasi kırılmalar, iç savaşlar ve küresel tehditler D-8’in kuruluş ilkelerini gün geçtikçe daha da önemli kılmaktadır. Bütün gayemiz, ülkemizin, tüm İslam âleminin ve dünyanın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri, D-8 şemsiyesi altında geleceğe güvenle bakabilecekleri ‘Yeni bir Dünya’nın kuruluşuna ön ayak olabilmektir.

Bu cümleden olarak, D-8 Teşkilatının 25. kuruluş yıldönümünün ana başlığı; D-8, “Barışın Teminatı” şeklinde olacaktır. Geçen yıl ilki Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed’e verilen Uluslararası Prof. Dr. Necmettin Erbakan ödülünün ikincisi D-8 Teşkilatı’nın 25. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle D-8 Teşkilatı’nı oluşturan kurucu ülkelere verilmesi öngörülmüştür.

Çırağan Sarayı Mabeyn Salonunda 15 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek olan D-8 Teşkilatının 25. Kuruluş yıldönümü çok sayıda yerli ve yabancı medya mensubu tarafından takip edilecektir.

DOĞAN BEKİN

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı