D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 24. Kuruluş Yıl Dönümü

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (D-8) 24’üncü kuruluş yıl dönümü programı gerçekleştirildi. İstanbul Çırağan Sarayı'nda 'D-8 ile Yeni Bir Dünya’ teması ile düzenlenen uluslararası programa pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda davetli katıldı.

Çırağan Sarayı’ndaki zirveye D-8 Genel Sekreterliği ile Erbakan Vakfı arasında yapılan ‘Mutabakat Anlaşması' çerçevesinde, D-8 Genel Sekreteri Birinci Direktörü Nasir Aminu ve Erbakan Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan, D-8 Dönem Başkanı Bangladeş’i temsilen Büyükelçi Mosud Mannan, Afganistan eski Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani, Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, D-8 üye ülkelerinin dışişleri bakanları, büyükelçileri ve başkonsolosları, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Türkiye'den bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. D-8'in içerisinde Türkiye, Nijerya, Mısır, Pakistan, Endonezya, İran, Malezya ve Bangladeş bulunuyor.