Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Dualarla Andık

Milli Görüş'ün kurucu lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı vefatının 12. yıl dönümünde Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlediğimiz anma programı ile yad ettik.

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin erbakan'ı Erbakan Vakfımızın organize ettiği anma ve dua programı ile kabri başında vakıf mensupları ve yüzlece seveni ile birlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dualarla andık. Anma programına vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Doğan Aydal, Suat Pamukçu, Mustafa Sezgin, Av. Bayram Sakartepe, Mehmet Aşıla ve Selçuk Geyveli’nin yanı sıra Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, MKYK üyeleri, İl Başkanları, Kadın Kolları Teşkilatı, Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner ve Gençlik Yönetim Kurulu Üyeleri, sanatçı Davut Güloğlu, MİL-SEN Genel Başkanı Mücahit Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Feraset kavramı Erbakan Hocamızın en büyük özelliğiydi"

Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ı anma programında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Feraset kavramı Erbakan Hocamızın en büyük özelliğiydi. 30-40 yıl önce bu örgütün (FETÖ) Türkiye'nin başına açacağı belayı önceden görüp ikaz etmişti.” ifadelerini kullandı.

"Erbakan Hoca denilince ilk akla gelen ‘İslamsız Saadet olmaz’ cümlesidir"

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu anma programında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanımız Fatih Erbakan, deprem şehitlerini anarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Erbakan Hocamız denildiği zaman aklımıza gelmesi gereken ilk cümle ‘İslamsız saadet olmaz' cümlesidir. Erbakan Hocamızın bütün mücadelesi, bütün attığı adımlar ve eylemleri dönüp dolaşıp bu temel gerçeğe dayanıyor. Bununla birlikte Erbakan Hoca deyince aklımıza gelmesi gelen ikinci prensip ise ‘cihadsız İslam olmaz’ prensibidir. Erbakan Hocamız bütün İslam alemine cihadsız İslam olmaz prensibiyle sadece kendini kurtarmak değil bütün insanlığı kurtarmak için çalışmayı bizlere hatırlatmıştır. Erbakan Hocamız insanlığın dünya genelinde çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebinin dünya Siyonizmi olduğunu da öğretmiştir. Bu gerçeği Erbakan Hocamız deşifre etmiştir, bu konuda İslam alemini şuurlandırmıştır.  Cenabı Allah, inşallah Milli Görüş'ün ikinci 40 yılında merhum Erbakan Hocamızın gösterdiği hedefleri hep birlikte en kısa zamanda yaşamayı, 'Yaşanabilir Türkiye'yi ve 'Adil Bir Dünya' kurmayı inşallah bizlere nasip eylesin”

"Erbakan hocamız FETÖ tehlikesini 40 yıl önceden ikaz etti"

Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın en önemli özelliklerinden birinin de feraseti olduğunu,  ülkenin başına bela olan FETÖ konusunda 40 yıl öncesinden uyardığını hatırlarak; “Feraset kavramı Erbakan hocamızın en büyük özelliğidir. 30-40 yıl önce bir örgütün Türkiye'nin başına açacağı belayı önceden görüp ikaz etmişti. İşçisinden işverenine sanayicisinden çiftçisine güzel ve refahlı günler yaşamasını sağladı. 4 partisi kapatılıp 5. Partisini açan ve 14 partisi kapatılsa 15. partiyi de açacağını söyleyen bir siyaset adamıydı. İncirlik üssünü kapatması, Kıbrıs Barış Harekâtı ve Konya’da Kudüs Mitingi yaparak, Irak ve İran ambargosunun delinmesini sağlayarak cesaretli adımlar attı. Muhalefeti dahi kalp kırmadan nezaketli şekilde yapan bir insandı. Şefkat ve merhameti hayatına uyarlayan bir insandı" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki törenin ardından akşam saat 19.00'da da Eyüp Sultan Camii’nde sevenleri Necmettin Erbakan ve deprem şehitleri için Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu.