Bölge Başkanları ve İl Temsilcileri toplantısı, Ankara İl Bank Sosyal Tesislerinde Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bölge Başkanları, İl Temsilcileri, İl Kadın Kolları Başkanları ve İl Gençlik Kolları Başkanlarının katılımıyle gerçekleşen toplantı, hava muhalefetine rağmen geniş bir katılımla yapıldı.

divan ocak 2017-3

Toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra  Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan açlış konuşmasını yaptı. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan açılış konuşmasında; “Erbakan Vakfımız şu ana kadar 76’ilde temsilcilerini atamış, 300’den fazla ilçede teşkilatlanmış, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile geniş bir çerçevede faaliyet yürüten, binlerce gönüllüsü ile tüm Türkiye sathında ve Avrupa’da önemli çalışmaların altına imza atan büyük bir teşkilat haline gelmiştir. Milli Görüş’ün temel esaslarını ilke edinen ve bu esaslara sıkı sıkıya bağlı, merhum Liderimiz Erbakan Hocamız’ın yolundan yürüyen, İslam Birliği ve Yeni Bir Dünya ideali ve hedefi ile çalışan vakfımız, halkımızn büyük teveccühü ile karşılanmaktadır.Son dönemde yaptığımız İl Divan toplantıları bu manada teşkilat çalışmalarımızın disipline edilmesinde, ivme kazanmasında önemli bir aşama olmuştur. Yine son dönemde Kıbrıs konusunda yaptığımız çalışmalar, Cenevre görüşmelerine yönelik yaptığımız gazete reklamları ve illerde organize edilen basın açıklamaları vakfımızın faaliyet bütünlüğünün tüm teşkilat tabanına yayılması açısından önemli bir çalışmadır. Bu zorlu koşullarda, bu hizmetleri yapan vakıf mensuplarımız, bundan yıllar sonra büyük kahramanlar olarak anılacaktır. Bu sebeple tüm mensuplarımıza, tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Dünya Siyonizminin hedeflerine ulaşmak için var gücü ile çalıştığı bir zamanda, bizim için Erbakan Vakfında Dünya Siyonizminin bu planlarını bertaraf etmek için çalışmak, bir mecburiyettir. Milletimizi bu konuda biliçlendirmek, şuurlandırmak vazifesi her zaman olduğu gibi bizim üzerimizdedir.

divan ocak 2017-1

Suriye’de ki, Irak’ta ki, Libya’da ki mazlum müslümanların kurtuluş reçetesi Milli Görüş fikriyatındadır. Bu yüzden bizim Erbakan Vakfı olarak, teşkilatlarımızı güçlendirmemiz, çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız gerekiyor. Erbakan Hocamızın talebeleri iktidardayken, başka Milli Görüşçü kuruluşlar varken neden Erbakan Vakfı’na ihtiyaç var. İşte bu sorunun cevabını en doğru şekilde halkımıza anlatmamız lazım. Erbakan Vakfı Milli Görüş açısından doğru koordinatlar üzerinde durmaktadır. Erbakan Vakfı İslamı sadece namaz, oruç, zekattan ibaret olarak görmez, aynı zamanda tüm insanlığın kurtuluşu için cihat dini olarak görür ve bu ilke ile çalışır ve projeler üretir. Havaalanlarının, hastanelerin, köprülerin yapılmasından elbette memnun oluruz, ancak yapılan bu hizmetlerin borçla, yabancı sermayeyle, yabancı mühendislik faaliyetleri ile değil, kendi kaynaklarımzla, kendi insan gücümüzle, kendi mühendislik becerimizle yapılması bizim asıl hedefimizdir. Türkiye’nin uluslararası arenada ki çalışmalarını, Siyonizmin kurucusu olduğu G-20 gibi, AB gibi, NATO gibi kuruluşlarda değil, Türkiye öncülüğünde kurulacak İslam Birliği çatısı altında yapmasını esas alıyoruz. İşte tüm bu haklı gerekçelerle Erbakan Vakfı kurulmuştur ve çalışmalarını yürütmektedir. 3,5 yıllık bu sürecin eşik noktası 4 Mart 2017 tarihinde Abdi İpekçi Arena’da 20.000 kişinin katılımı ile yapacağımız Erbakan Hocamızı Anma Programı olacaktır. O salon hıncahınç dolduğunda, Dünya Siyonizmine alıcılarınızla oynamayın, bu gördüğünüz görüntü gerçektir diyeceğiz. Bitmesini beklediğiniz Milli görüş yeniden ayağa kalktı diyeceğiz.”

divan ocak 2017-4

Divan toplantısı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardında Teşkilat Başkanımız Yücel Mollaismailoğlu’nun rapor sunumu ile devam etti. Teşkilat raporunda illerde gelinen nokta değerlendirildi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcılarımız çalışmaları ile ilgili sunumlar yaptılar.

Öğleden sonra ki oturumda İl Temsilcilerimiz, illerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, İl Kadın Kolları Başkanlarımız Elif Erbakan Altınöz’ün, İl GençlikKolları Başkanlarımız Muhammed Özaydın’ın başkanlığında ayrı salonlarda toplantılarını gerçekleştirdiler.

divan ocak 2017-2

Divan toplantısı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın kapanış konuşması ile sona erdi.