Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ve Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, Sudan Halk Kongresi Partisi’nin Genel Kuruluna ve Hasan El-Turabi’nin vefatının 1. sene-i devriyesi dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.
Sudan Halk Kongresi Partisi’nin Genel Kurulu’na ve Hasan el Turabi’nin ölümünün birinci sene-i devriyesi programına Erbakan Vakfı’nı temsilen katılan Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcımız Mehmet Altınöz ve Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, Sudan’da kilit öneme sahip farklı kesimlerden yetkililerle bir dizi temaslarda bulunarak, karşılıklı olarak tarafların ajandalarındaki öncelikli konularda etkin iş birliği stratejileri üzerinde mutabakat sağlanmıştır.

SAM_3506

Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaya koyduğu perspektiflere bağlı olarak hareket eden Erbakan Vakfı, Türkiye ve Sudan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde öncü ve etkin rol oynayarak, ilişkilerin farklı düzlemlerde nasıl evirileceği konusunda yeni bir vizyon getirmeyi hedeflemektedir.

Sudan’a yapılan ziyaret çerçevesinde, 24.3.2017 tarihinde Sudan Halk Kongresi (Popular Congress Party-Al-Mu’tamar al-Şa’bi) Genel Kurulu’na katılım sağlandı. Kongreye, Sudan ve Sudan dışından önemli şahsiyetler iştirak etti. Bunlar arasında ; Sudan’ın ana muhalefet Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı eski Başbakan  Sadık el-Mehdi, Sudan Ulusal Kongre Partisi temsilcisi, Sudan Komünist Partisi (Al-Hizb al-Shuyui al-Sudani)  Genel Başkanı Muhammed Muhtar al Hatip, Ürdün İslami Hareket Cephesi Genel Başkanı Şeyh Hamza Mansour, , Gana Adalet Partisi Genel Başkanı, Alh.Ali Gazi Grema, Gana Parlamento üyesi ve Bukomansimbi Guvernörü, Muhammed Kateregga,Libya Vatan Partisi Genel Başkanı Abdülhalim Bilhaç, Senegal El Tecmi’ el İslami Genel Başkanı Matar Kebe,Uganda Adalet Partisi Genel Başkanı Asuman Pakistan,Malezya,Keşmir,Nijerya gibi birçok ülkeden üst düzey yöneticiler yer aldı.

SAM_3490

Sudan Halk Kongresi Partisi’nde yapılan seçim sonucunda, Hasan el Turabi’nin ölümünden sonar bu görevi vekaleten yürüten İbrahim el Sunusi yerine Genel Başkanlığa Dr. Dr. Ali El Haç Muhammed getirildi.

Kongreden sonra, İbrahim el Sunusi ve evinde ziyaret edildi. İbrahim el Sunusi’ye Erbakan Vakfı  Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın mektubu kendisine iletildi. Daha sonra Hasan el Turabi’nin evi ziyaret edilerek ağabeyi, çocukları ve diğer aile bireyleriyle bir araya gelindi. Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın mektubu ağabeyine iletildi.

SAM_3463

Dr. Hasan el Turabi’nin ölümünün birinci sene-i devriyesi münasebetiyle   25.3.2017 tarihinde yapılan anma toplantısına binlerce kişi katıldı. Anma toplantısı münasebetiyle, Halk Kongresi Partisi Eski Genel Başkanı İbrahim el Sunusi, yeni Genel Başkan Dr. Dr. Ali El Haç, Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı eski Başbakan Sadık el-Mehdi, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Intisar Abunagma M. Saad ve Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz birer konuşma yaptılar.

20170324_190750 2

Mehmet Altınöz, yaptığı konuşmada, Dr. Hasan al Turabi ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan arasındaki yakın ilişki ve iki líder arasındaki birçok benzerliklere dikkat çekerek önemli bir konuşma yapmış oldu. Protokolde yer alan birçok üst düzey katılımcı arasından özellikle Erbakan Vakfı’na büyük önem atfedilerek konuşma verilmesi Prof.Dr. Necmettin Erbakan’a verilen büyük önemin bir göstergesi olarak büyük memnuniyet ortaya koymuştur.

SAM_3515

Erbakan Vakfı’nı temsilen Sudan’da bulunan Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcımız Mehmet Altınöz ve Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, ikili ilişkiler çerçevesinde, Libya Vatan Partisi Genel Başkanı Abdülhakim Belhaç, Somali eski Cumhurbaşkanı Şeyh İdris Ahmed, Ürdün İslami Hareket Cephesi Genel Başkanı Şeyh Hamza Mansour, Rus İslam Meclisi Başkanı Moukhamed Salyak Hetdinov, Uluslararası Halklar arası Dostluk Meclisi Genel Sekreteri, Abdelmouniem Alsuni Ahmed, Malezya Ümmeti Aydınlatma Cemiyeti Genel Sekreteri Moh. Halimi Abd Hamid, Senegal Al Wahde Genel başkanı Matar Kebe, Malezya İslami Gençlik Hareketi Genel başkanı Mohd.Naim Mohd.Noor, Malezya Parlamento Üyesi, Dato’ Kamarudin Jaffar, Malezya YB Senatörü Dr. Muhammed Nur Manuty, Gana Adalet Partisi Genel Başkanı Alh. Ali Gazi Grema ile görüşmeler yapmışlardır.

SAM_3518

Erbakan Vakfı’nı temsilen Sudan’da bulunan Mehmet Altınöz ve Doğan Bekin, Sudan Müsiad Başkanı’nı ziyaret ederek Başkan Fırat Kokum ve yetkililerle fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Daha sonra, Sudan eski Cumhurbaşkanı Suvar al Dahab’i konutunda ziyaret ederek Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın mektubunu kendisine iletmiş, Eski Cumhurbaşkanı bir gün sonra makamında heyeti kabul ederek, çalışma arkadaşlarıyla tanıştırmış ve akşam da Erbakan Vakfı onuruna akşam yemeği vermiştir.

SAM_3531 2

Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti ve  Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Altınöz ve Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ile yapacağı görüşmede Sudan Cumhurbaşkanı’nın Ürdün’deki Arap Zirvesi’ne katılacak olması münasebetiyle, Sudan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bakanı Dr. Elrasheed Haroon Adam ve Özel Kalem Müdürü’nün görevlendirdi. İlgili bakan, Vakıf heyetimizi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. Yapılan görüşmede, çok faydalı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Bu arada, Devlet Bakanı, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir’in, Dr. Fatih Erbakan’ı Sudan’da ağırlamaktan büyük memnunluk duyacağını ifade etti.

SAM_3539 2