Vakfımızın Bursa İl Temsilciliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel iftar programı, Tac Mahal Salonunda igerçekleştirildi. İftar programına Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Mütevelli Heyeti Üyemiz Mehmet Altınöz, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Zor, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vakıf mensuplarımız katıldılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında açılış konuşmasını yapan İl Temsilcimiz Naim Öztürk bir taraftan Ramazan Ayı’nın bereketli günlerini yaşarken diğer tarafta maalesef yine İslam coğrafyasının yaşadığı sorunlar yüreğimizi yakıyor dedi.Bu yaşanan sorunların çözüm adresinin Milli Görüş olduğunu söyleyen Öztürk, bu hedefle var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

bursa 2017 iftar 3

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan; Körfez krizinin Müslüman alemini parçalamak için belli odaklar tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını söyledi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz aylarda İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki ‘İsrail’in başta İran olmak üzere bölgedeki düşmanlarına, bölgesel tehditlere karşı Türkiye, Ürdün, Mısır gibi Sünni Müslümanlardan oluşan bir ittifakla beraber hareket etmesi gerekir.’ Arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ramazan ayı öncesi ABD ziyaretinde Trump, Cumhurbaşkanına ‘Sizinle birlikte yapacağımız daha çok şey var’ dedi. Bu söz boşu boşuna söylenmiş bir söz değildir. Bundan sonra Trump, İran’a karşı kullanılmak üzere Suudi Arabistan’a gitti ve 110 milyar dolarlık silah satışı anlaşmasını imzaladı. Bu silahlar İran’a karşı kullanılmak için veriliyor. Katar’a bazı Arap ülkeleri tarafından uygulanan ambargonun Siyonist odaklar tarafından tetiklenmiştir. İsrail’in Katar’dan sorumlu diplomatik temsilcisi bir açıklama yaparak, ‘Hamas, İsrail ile savaşında gerekli silahları Katar’ın yardımı olmadan temin edemez’ dedi. Bu açıklamasından birkaç saat sonra Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleri Katar’a karşı ambargo kararı aldı. Siyonizm ve dış güçlerin Müslüman alemini parçalamak için planlar yaptığını kaydeden Erbakan, şunları da söyledi:  “Türkiye’ye, İslam alemine, Müslümanlara, kendimize baktığımız zaman ne görüyoruz? En güzel sofralarda iftarımızı yapıyor, en güzel kıraatla teravih namazını kıldıran imamların arkasında namazı kılıyoruz. Kendi ülkemizde tam bir inanç özgürlüğü içinde ibadetlerimizi istediğimiz gibi özgür bir şekilde yerine getiriyoruz. Bizler huşu içinde ibadetlerimizi yapıp ramazan ayını geçirirken onlar karınca misali plan yapıyorlar. Onlar dünya siyonizmi ve dış güçlerdir.

bursa 2017 iftar 4

Bizler Erbakan Vakfı olarak merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın manevi mirasıyla yola devam ediyoruz. Erbakan Vakfı sözde değil özde dava adamlarının vakfıdır. Erbakan Vakfı ihlas, samimiyet ve sadakatin merkezidir. Erbakan Vakfı, milli görüşün orijinal açılarına bakmaktır. İçinde bulunduğumuz fetret devrinde, başımızda Erbakan hocamızın olmadığı, haklıyla haksızı, hakla batılı, hayır ile şerri birbirinden ayırmanın son derece zor olduğu bir dönemde sizler hakkın, hayrın, haklının yanında yer aldınız. Erbakan Hocamızın arkasından yere düşmek üzere olan o şanlı Milli Görüş sancağını tutup kaldırdınız ve yeniden burçlara dikmek üzere bu harekatı yürütüyorsunuz. Bu yaptığınız çalışma her türlü ödülün üzerindedir. Bu şuurlu, onurlu duruşunuz en zor dönemde yaptığınız bu gayretli çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Bu çalışmalarınızı bir gün tarih yazıldığında o tarihi yazanlar ve okuyanlar görecektir.”