Vakfımızın İstanbul Gençlik Kolları ve Ümraniye İlçe Temsilciliği tarafından  organize edilen Mekke’nin Fethi‘nin 1386. seneyi devriyesinin etkinlik programı Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonunda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, İFAM Başkanı Eğitimci Hatip Dr. İhsan Şenocak Hoca, Genel Başkan Yardımcılarımız Doğan Bekin ve Zafer Emanetoğlu, il temsilcilerimiz iştirak ettiler.

Mehter Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede Fetih ruhunu anlatan şiirler ve sinevizyon gösterimleri yapıldı.

fetih 2017 13

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Temsilcimiz Erdal Tüfekçi Mekke’nin Fethi programına böyle büyük bir katılımla teveccüh gösterenlere teşekkür etti.  İstanbul Gençlik Kolları Başka Mehmet Ali Koçer’de konuşmasında Mekke’nin Fethinin önemine değinerek yeni fetihleri inşallah Milli Görüş gençliği lideri Dr. Fatih Erbakan’la birlikte gerçekleştirecektir dedi.

fetih 2017 12

İstanbul il temsilcimiz Hüseyin Terzi, bütün katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında tarihin akışını değiştiren Mekke’nin Fethi, zorluklar karşısında yılmadan mücadele edilince ulaşılacak noktanın ancak zafer olacağını bizlere öğreten tarihi bir hadisedir dedi.

fetih 2017 9

Daha sonra kürsüye gelen Dr. İhsan Şenocak Hoca konuşmasında şunları söyledi;

“Peygamber efendimiz Mekke’de doğdu. Hz. Peygamber risalete başladığında müslümanlar Kabe’yi putlardan temizleyecek güçte değildiler. Hz. Peygamber 8 yıl Medine’de ashabını Mekke’nin fethine hazırladılar. Medine’de ki anneler Mekke’nin fethine fatihler yetiştirdiler. Bugün Kudüs işgal altında. Eğer acı çekiyorsak bizlerde tıpkı Medinede ki anneler gibi Kudüs’ün fethi için fatihler yetiştirmemiz lazım. Hz. Peygamber Medine’den Mekke’ye doğru yola çıkıp yürümeye başladığında yoluna açan Allah cc.c bizlerde İstanbul’dan Kudüs’e doğru yola çıktığımızda bizimde yolumuzu açacaktır. Fetih öncesi yapılan Hudeybiye Anlaşması fethe giden en önemli eşik noktasıdır. Başta Hz. Ali ve Hz. Ömer olmak üzere ashabı büyük bir üzüntüye sürükleyen bu anlaşma sonrası gelişen süreç Mekke’nin kapılarını adeta müslümanlara ardına kadar açmış oldu.”

fetih 2017 7

Daha sonra kürsüye gelenGenel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Her şeyden önce Cenab-ı Allah’a hamd ederek başlamamız gerekir. Hayatını Hak davaya adayan Erbakan Hocamızın talebeleri olmayı lütfettiği için şükrediyoruz, birileri başka işler peşindeyken bizlere Mekke’nin Fethini anmayı nasip ettiği için şükrediyoruz. Alemlerin Efendisi Peygamberimize Salat-u Selam ediyoruz. Bizler bu gece Milli Görüşçüler ve Erbakan Vakfı mensupları olarak, sicilinde sadece kan ve gözyaşı olan Batıyı örnek almayı reddeden şuurlu müslümanlar olarak bu salonu doldurduk. Ne mutlu Batı taklitçiliğini elinin tersi ile itip kendi değerlerine sahip çıkanlara” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

fetih 2017 6

“Maddi imkanlar olmasa da, bütün şartlar aleyhde olsa da, onların dağları yerinden oynatacak güçleri olsa da, sözde değil özde mücahitler olduğu zaman, Allah’ın yardımı gelir ve en büyük fetihler gerçekleşir .Mekken’in Fethi tarihte eşine rastlanamayacak bir fetihtir. Zira kan dökülmeden yapılan bir fetihtir. Hz. Peygamber en azılı düşmanlarını dahi affetmiştir. Bunu yaparken en ufak sorgu sual edilmemiş, mahkeme kurulmamıştır. O dönem içerisinde yapılan fetihler sonrası, fethedilen şehirlerin yağmalanması, insanların kılıçtan geçirilmesi normal karşılanırken Hz. Peygamber’in böyle bir fetih gerçekleştirmesi elbette ki eşsiz bir hadisedir. Bu gece bu fethi tam olarak idrak edebilmeyi, yeni gönül fetihleri gerçekleştirmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

fetih 2017 17

Pekala günümüze baktığımızda neler görüyoruz. Ortadoğu’ya, İslam alemine ve ülkemize baktığımızda ne görüyoruz. İslam alemindeki mesele basit bir meseledir. Asıl mesele İslam ülkelerinin parçalanıp daha küçük ülkeler haline getirilecek ve Büyük İsrail’in kurulmasının yolu açılacak. Yaşanan hadiseler çok karmaşık olarak görülebilir ancak mesele aslında bu kadar basittir. Bunu nasıl yapıyorlar. Yıllardır denedikleri, adeta laboratuar ortamında ortaya çıkardıkları iki temel mikrobu kullanıyorlar. Birincisi Milliyetçilik mikrobu, ikincisi Mezhepçilik mikrobu. İşte bu mikrobu kullanarak İslam coğrafyasında toplumlar birbirine düşürüldü. Ve böylece biz bugün Suriye’de Irak’ta, Libya’da acı dolu görüntüleri izliyoruz.

fetih 2017 14

Siyonizmin bunları yapması kendi inançları çerçevesinde son derece normal, zira onlara göre müslüman kanı dökmek adeta farz bir ibadet. Asıl olan soru; biz ne yapıyoruz. Yaptığımız sadece yara sarmak, gıda götürmek, çadır kentler kurmak. Adeta Siyonizmin hastanesinde hemşirelik yapıyoruz. ABD’nin, Siyonizmin oluşturduğu ve kangren olmuş yaraları iyileştirmeye çalışıyoruz. Yani kanseri tedavi etmiyoruz, morfin vurup acıyı dindirmeye çalışıyoruz. Hemşirelik elbette ki önemlidir ancak asıl olan doktorluk yaparak hastalığı ortadan kaldırmaktır.

Nasıl olacak, nasıl bu sıkıntılar bertaraf edilecek. Ne diyorlar, biz BM ile AB ile G20 ile NATO ile sorunlara çözüm arıyoruz. Sen bilmiyor musun ki adını saydığın bu örgütlerin tamamı dünya Siyonizminin kurduğu örgütlerdir. Bugün AB’ye en büyük destek dünya Siyonizmini en büyük ailelerinden biri olan Rothschild ailesi tarafından verilmektedir. Bu örgütlerden İslam Alemine çare gelmez, bizim derdimize çözüm bulunmaz.

fetih 2017 5

Bizim yapmamız gereken Erbakan Hocamızın kurduğu D-8’in devamı olarak D-60’ı kurmaktır. Şanlı tarihimizde olduğu gibi İslam Alemine liderlik etmeliyiz. Eğer böyle yapmazsak, AB’nin oyuncağı oluruz, ABD’nin Ortadoğu’da ki posta memuru oluruz, İsrail’in öncülüğünde kurulan Sünni ittifakının Mısır’la birlikte bir üyesi oluruz. Bunu biz demiyoruz, İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi Başkanı General Amos Yadlin diyor.

Bizler İslam Birliğini kurarak, Yeni Bir Dünyayı tesis edeceğiz. Biz doktorluk yaparak İslam Aleminin yaşadığı sorunları sıkıntıları bertaraf edeceğiz.”

Programda sahne alan Eşref Ziya Terzi ve Umut Mürare birbirinden eşsiz ezgileri seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

fetih 2017 16