Vakfımızın İstanbul Temsilciliği tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Erbakan Hocamızı ama programı muhteşem bir atmosfer içerisinde gerçekleşti.

Yoğun bir katılımın olduğu programa çok sayıda üst düzey misafir konuk oldu. Hamas Siyasi Bürodan Musa Ebu Merzuk, İstanbul Müftüsü Dr. Rahmi Yaran, KKTC Ulusal Birlik Partisi milletvekili Zorlu Töre vakfımızın duayen isimleri Ahmet Tekdal, Sacit Günbey, İsmail Müftüoğlu, Nurettin Yıldız hoca, Erbakan Hocamızın kardeşi Kemalettin Erbakan, STK temsilcileri, bürokratlar ve siyasi parti yöneticileri konuklar arasındaydı.

istanbul-1

Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İstanbul Temsilcimiz Hüseyin Terzi yaptı. Terzi yaptığı konuşmada Erbakan hocamızla beraber çalışmanın, onu yanında yer almanın onuru yaşayanlar olarak, onun davasına sahip çıkma görevinin de bizlerde olduğunu bilerek Milli Görüş mücadelesini sürdürdüklerini dile getirdi.

istanbul-4

“Erbakan İslam dünyasının lideriydi!”

Erbakan hocanın Konya milletvekili olarak değil bütün ümmetin vekili olarak hatırlandığını söyleyen Sosyal Doku Vakfı hocalarından Nurettin Yıldız “Erbakan hoca yaşadığı dönemin İslam halifesi adayıydı. Biz onu eski başbakan olarak değil İslam dünyasının lideri olarak hatırlıyoruz” derken İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran ise “Erbakan hoca cesur ve ilim sahibi bir Müslüman olarak yaşayıp öylece de aramızdan ayrıldı” dedi.

“Erbakan bir Fatih’ti!”

Erbakan hocanın anma programına yurt dışından da çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilci katıldı. KKTC milletvekili Zorlu Töre “Erbakan hoca yıllar sonra Türk ordusunda fetih yaptıran komutandır. Kıbrıs Fatih’i Erbakan hocamızı biz Kıbrıslılar olarak rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi. Programda konuşan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi sorumlularından Ebu Merzuk ise “Erbakan hoca siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu. Biz siyasetin nasıl yapılacağını ve Siyonizm’e karşı nasıl başarılı olacağımızı Erbakan hocadan öğrendik” dedi.

istanbul-3

istanbul-7istanbul-9

Ebu Merzuk “Filistin’de zor şartlar altında direnmeye devam ediyoruz. Suriye’deki karışıklık dolayısıyla başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında terör olayları ve kaos hat safhada bulunuyor. Türkiye’de son dönemdeki terör olaylarının altında uluslararası terör destekleyicisi İsrail’in olduğunu söylemek zor olmaz. Kaldı ki Türkiye’nin terör olaylarıyla sarsıldığı ve bölgenin kan gölüne dönmesinden sonra İsrail, Hamas’a iftiralar yönelterek yeni bir savaş hazırlığına girdi. Ancak son savaşı hatırlamış olacaklar ki vazgeçtiler” şeklinde konuştu.

istanbul-8

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasının başında ”Zalimlere, dünya siyonizmine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i! Erbakan hocayı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz, Milli Görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle.” dedi.

istanbul-2

Düzenlenen anma programlarıyla çok önemli mesajlar verildiğini belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ‘’Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah’tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Avrupa’nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Erbakan Hocanın talebeleri olarak onun mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz. Dünya siyonizminin planlarını yok edinceye kadar da mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

istanbul-10

Program Abdullah Süratli hocanı yaptığı dua ile son buldu.