Şanlıurfa’da Erbakan Özlemi, Erbakan Coşkusu

Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 7. senesi dolayısıyla gerçekleştirilen “Konuştuğunu Yapan Erbakan” anma programı Şanlıurfa’da yapıldı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan program dolayısıyla gittiği Şanlıurfa’da iki gün süren temaslarda bulundu.

İlk olarak Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Hz. İbrahim, haksızlığa, zulme ve hakkaniyet için mücadele eden birisi olarak Nemrut’a karşı, zulme karşı başkaldıran mücadele eden bir peygamberdi. Kuvvetin üstün tutulduğu bir düzen yerine hakkın, haklılığın üstün tutulduğu bir düzenin bir sistemin kurulması için mücadele eden bir peygamberdi. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu, güçlünün sözünün geçtiği değil, haklının mazlum da olsa garip de olsa sözünün geçtiği bir dünyanın kurulması için mücadele eden bir peygamberdi. Bütün bu özelliklerini Hazreti İbrahim’in ortaya koyduğumuz zaman, bu özellikler ve kendisinin bu mücadelesi bizlere merhum liderimiz Erbakan Hocamızı hatırlatıyor. Şu anlattıklarımızı 40 sene boyunca milli görüşün temel prensipleri olarak ortaya konduğunu hatırlatıyor.”

STK buluşmasına Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, Şanlıurfa İl Temsilcimiz İsmail Yavuz beyler de iştirak ettiler.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e makamında ziyarette bulundu. Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyaret sonrasında karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Valilik ziyareti sonrası Şanlıurfa sokaklarında yürüyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Şanlıurfalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Esnafları ziyaret eden Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Balıklı Gölü ziyareti sırasında da yoğun ilgi gören Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Şanlıurfalılarla sohbet etme imkanı da buldu.

Şanlıurfa’da ki ilk programlarının sonuncusu Şanlıurfa Güneydoğu Tv’de ki program oldu. Programda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Türkiye, İslam coğrafyası ve dünyadaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İkinci gün programlarının ilki Şanlıurfa’nın kanaat önderlerinden Seyda Şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret oldu. Oldukça samimi bir ortamda geçen buluşma sırasında Seyda Şeyh İzzeddin Aksan’ın ilim dolu sohbetinde istifade etme fırsatı bulundu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’da Şeyh Aksan’a bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şanlıurfa’da ki son program “Konuştuğunu Yapan Erbakan” programı oldu.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa yoğun bir ilgi gösterildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Temsilcimiz İsmail Yavuz Erbakan Hocamıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum dedi. Daha sonra kürsüye Prof. Dr. Sacit Günbey geldi. Günbey yaptığı konuşmada Cenab-ı Allah’a hamd olsun Erbakan Hocamızın vefatından sonra bile Hocamızın hayrı bu vakıf çalışmalarıyla birlikte devam ediyor dedi. Erbakan Hocamızı anlamanın bir toplantıyla mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Sacit Günbey Hocamız tek başına bir üniversiteydi. Benim hayatım boyunca eğitim aldığım okullardan edindiğim bilgiler Erbakan Hocamızdan öğrendiğim bilgilerin yanında çok uküçük kalır. Erbakan Hocamız Şanlıurfa’ya büyük önem verirdi ve inşallah Şanlıurfa Erbakan Hocamızın davasına sahip çıkacaktır.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Doğan Bekin Şanlıurfa hiç şüphesiz ki Milli Görüşün kalesidir dedi. Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketini başlattıktan sonra Şanlıurfa’da alınan belediye ile Milli Görüş hareketi dalga dalga büyümüştür diyen Doğan Bekin inşallah biz bu kutlu yürüyüşü yeniden Şanlıurfa’da başlatıyoruz dedi.

Doğan Bekin’in konuşması sonrası Eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan geldi. Bahçıvan yaptığı konuşmada biz Milli Görüş belediyeciliğinde tekeden süt çıkaran bir anlayışla çalıştık Erbakan Hocamız Şanlıurfa’nın kurak topraklarını görünce bana Şanlıurfa’da ağaç dikmeye devam edin dedi. Ben Hocam yüz bin ağaç dikeceğim deyince hayır en az bir milyon ağaç dikeceksiniz dedi.

Sinevizyon gösterimi sonrası kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi.

Esselam-ü Aleyküm mücahitler, Esselam-ü Aleyküm sadıklar, Esselam-ü Aleyküm samimiler, Esselam-ü Aleyküm kardelenler, Esselam-ü Aleyküm ikinci kırk yılın kahramanları, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın davasından ve bu dava için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Erbakan Vakfımız, ‘Erbakan’ı ve onun davasını, Erbakanca düşünmeyi tarihe gömüp üzerine beton dökeceğiz’ diyen anlayışa karşı en güçlü ve tek baş kaldırıdır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı Zeytin Dalı Harekatı’nda milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmalarının neticesindedir. İşte yeniden büyük Türkiye böyle kurulur, işte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil icraat konuşulur. Erbakan Vakfı milli görüşün şahlanış hareketidir. Siyonistler bu sebeple vakıf çalışmalarını yakından takip ediyor. Ne pahasına olursa olsun, karşımıza ne kadar engel, ne kadar zorluk koyarlarsa koysunlar, en kısa zamanda geleceğiz ve Türkiye’yi gösterdiğin hedeflere ikinci 40 yılda bizler ulaştıracağız inşallah.

O mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan’dı. Onun saçındaki her bir ak düşmüş tele baktığınızda Kudüs’ü, Çeçenistan‘ı, Bosna’yı, Keşmir’i, Arakan’ı görmeniz mümkündür. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın yolu peygamberlerin yoluydu.

O yüzden merhum liderimiz Erbakan Hocamızın ismi Afrika’dan Asya’ya, Orta Asya’dan Balkanlara bütün müslümanların kalbine yazıldı.

Erbakan Vakfı mensupları olarak cihad aşkımız Ebu Eyyüb el-Ensari’den mirastır, azmimiz Sultan Fatih’ten mirastır, kararlılığımız Tarık bin Ziyad’dan mirastır ve cesaretimiz Erbakan Hocamızdan mirastır.

Erbakan Hocamızın meşhur sözünü hatırlıyorsunuz. Meclis kürsüsünde çıktı ve adeta bir aslan gibi  “Bana ne Amerikadan” diye haykırdı. Evet bu sözü söylemek güzeldir ama bu sözün gereğini yapmak kolay değildir. Erbakan Hocamız davasına inanan ve Rabbi’ne güvenen bir müslüman olarak bu sözünün gereğini defalarca uyguladı.

İşte Kıbrıs. ABD’nin onca tehdidine rağmen, İngiltere’nin siz elinizde bulunan bu geri kalmış silahlarlamı Kıbrıs’a çıkacaksınız sözlerine rağmen Erbakan Hocamız büyük bir kararlılıkla harekatı gerçekleştirdi. Bana ne Amerika’dan diyen Erbakan’ın, Başbakan olduğunda yaptığı ilk işlerden biri Çekiç Gücü ülke topraklarında söküp atmak oldu. İşte Amerika’ya haddi böyle bildirilir, ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın isminin değiştirilmesi ile ABD’ye ders verilmez.” dedi.

Merhum liderimiz Erbakan Hocamız asrın mücahididir.

Erbakan Hocamız pusulası akıl ve ilim, haritası ise İslam olan bir liderdir. Bu sayede İslam alemine 40 sene boyunca rehberlik etti, bu sayede İslam aleminin radarı vazifesini gördü. O mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan’dı.

PAYLAŞ