Bölge Başkanları ve İl Temsilcileri Toplantısı

Bölge Sorumluları ve İl Temsilcileri toplantısı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın başkanlığında Ankara İl Bank Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen Darbe Girişimine karşı duran ve şehit olanlara rahmet diledi. Yaralılara da acil şifalar dileyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, bu kalkışmanın üç ayrı senaryo üzerine kurulduğunu belirtti.

“Birincisi, darbe yolu ile yönetimi ele geçirmekti. Bunu başaramazlarsa darbe karşıtı  askeri ve emniyet güçleri ile başlatılacak bir iç savaş senaryosu idi. Bir diğer senaryo ise, dış askeri güçleri devreye sokarak ülkenin işgal edilmesi idi. Milletimiz, emniyet kuvvetlerimiz ve darbeye karşı duran silahlı kuvvetler mensuplarımız ortaya koyduğu duruşla, tüm bu senaryoları işlemez hale getirmiştir.

Bu darbe girişiminin sadece yurt içi dinamiklerle gerçekleşmesi mümkün değildir. Yurt dışı dinamiklerinde mutlaka araştırılması gerekmektedir. Bütün bu güçlere ve dinamiklere karşı milli güç ve dinamikler harekete geçmiştir. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın “bu milletin külüne üfleseniz altından iman çıkar” sözü gerçekleşmiş, “bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır” sözü hayat bulmuştur.

Bu darbe girişiminden çıkarılacak önemli dersler bulunmaktadır. Yönetim makamında bulunanların bir daha bu ve benzeri girişimlerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri alması zaruridir.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşması sırasında vakıf çalışmaları ile ilgili konulara da değindi.

” Vakfın kuruluşundan bu yana geçen 3 sene içerisinde, Erbakan Vakfı olarak çok önemli programlar gerçekleştirdik. Özellikle Kıbrıs konferansları çok dikkat çekmiş ve büyük bir ilgi ile takip edilmiştir. Şu anda 70 ilde temsilcilerini atamış olan vakfımız, bu günden sonra çok daha etkili programlar ve projelerin altına imza atacaktır. İl temsilcilerimizin ortaya koyacakları gayret ve çalışmalarla, Erbakan Vakfımız illerde en etkili sivil toplum örgütü olmalıdır. Bunun gerçekleşmesi için bütün il temsilcilerimiz üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekir.”

Toplantı daha sonra Bölge Başkanları ve İl Temsilcilerinin çalışma raporlarını sunmaları ile devam etti.

İki bölüm halinde gerçekleşen toplantı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın, toplantı ile alakalı değerlendirme konuşması ile son buldu.

PAYLAŞ