Genel Başkanımızın Erzurum Programı

Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, temsilcilik binası açılışı ve konferans programı için Erzurum’a gitti.

Erzurum’da ilk olarak Narmanlı Camii’nde Cuma namazı sonrası Hakkari Şemdinli’de şehit olan Oğuzhan Karacan’ın cenaze namazına katıldı. Yaklaşık yirmibeş bin kişinin katıldığı cenaze namazı  sonrası şehidin cenazesi Erzurum Şehitliğinde toprağa verildi.

Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, namaz sonrası açlış için Temsilcilik binasına geçti. Soğuk havaya rağmen Erzumluların yoğun ilgi gösterdiği açılış programına Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan’ın yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve STK temsilcileri katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu’nun yaptığı dua sonrası kurdela Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan tarafından kesildi. Genel Başkanımzı burada yaptığı konuşmada, merhum liderimiz Necmettin Erbakan’ın bütün hayatı boyunca insanlık, İslam alemi ve Türkiye için çalıştığını belirtti.

Erbakan Vakfı’nın insanların maddi ve manevi hayatlarına hizmet etmeyi amaçladığını anlatan Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, “Vakfımız, insanların, başta milletimiz ve İslam aleminin bu dünyadaki maddi manevi sıkıntılarının ortadan kaldırılması için çalışacak, bu noktada çözümler üretecek bir vakıf olarak kurulmuştur.” ifadesini kullandı.

“Milli Görüş” anlayışının dünyada adaletin, huzur, barışın, izzet ve saygınlığın hakim olması için çalıştığını vurgulayanGenel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, dünya siyonizminin özellikle İslam dünyası üzerinde çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Erbakan Vakfı Erzurum Temsilciliğinin, hayırlı çalışmalarla, Erbakan Hocamızın oluşturduğu Milli Görüş fikriyatını yaşatmaya, ortaya konulacak çalışmalarla Yeni Bir Dünya hedefine ulaşmaya muvaffak olunacaktır dedi.

Açılış sonrası Erzurum Kardelen Tv’de canlı yayınlanan Gündem programına katılan Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, burada Türkiye ve Dünya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Konferans öncesi ErzurumAtatürk Üniversitesini ziyaret eden Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan, burada Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı beyle biraraya geldi. Samimi bir ortamda geçen sohbet içerisinde Rektör Çomaklı, Erbakan Hocamızın üzerinde büyük emekleri olduğunu anlattı.

Rektörlük ziyareti sonrası Müftülü Konferans Salonuna geçen Genel Başkanımzı Dr. Fatih ErbakanErbakan, Erzurum İl Temsilciliğimiz tarafından organize edilen “Siyonizmin ve Irkçı Emperyalizmin Oyunlarından Kurtulmanın Yolları” konulu konferansa katıldı.

Programın açılışı İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Temsilcimiz Harun Dumlu, bu günden itibaren vakıf olarak ses getirecek çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu, dünya Siyonizmi kendi sapkın inançlarına sıkı sıkı sarılmış, bu inançlarının kendilerine gösterdiği hedeflere varabilmek için canla başla çalışırken, müslümanlar ve İslam ülkelerinin liderleri İslamın emretteği birliği sağlayamıyorlar. İşte bu durum İslam Coğrafyasının işgaline, müslümanların katledilmesine neden oluyor. Erbakan Vakfı İslam Birliği hedefi ile kurulmuş ve çalışan bir vakıftır dedi.

Konferans konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan merhum liderimiz Necmettin Erbakan’ın yıllar önce FETÖ’nün kirli yüzünü görerek, “Bu cemaatin, bu grubun okullarına, dershanelerine, sohbetlerine çocuklarınızı gönderirseniz bu çocuklar yarın bir gün Siyonizm’in askeri olurlar diyordu” dedi.Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan şöye konuştu; “Ortada 15 Temmuz darbe girişimi daha yokken 20 sene 30 sene evvel bugün terörist diye ifade kullanan kimselerin o kişilerle ilgili olarak o dönemde isimlerini besmeleyle ağzına aldığı dönemde Erbakan hocamıza sorduklarında diyordu ki bu cemaatin bu grubun okullarına, dershanelerine, sohbetlerine çocuklarınızı gönderirseniz bu çocuklar yarın bir gün Siyonizm’in askeri olurlar diyordu. O dönemde Erbakan hocamızın bu sözleri en yakınları tarafından bile yadırganıyordu. Kendisine açıkça söyleyemeseler de içlerinden hocam amma yaptınız. Hani deyin ki bu çocuklar şuursuz olur, bilinçsiz olur, işe yaramaz adam olur, bu çocuklardan yarın bir gün fayda gelmez deyin tamam ama Siyonizm’in askeri olur demek ne demek hocam. Adamlar ayet okuyor, hadis okuyor, risale okuyor. Nur yüzlü adamlar, başlarından takke eksik olmuyor. Dünyanın dört bir yanında bu kadar hizmet yapıyorlar. Bu adamların okuluna giden sohbetine giden nasıl olur da Siyonizm’in askeri olur diye içlerinden geçiriyorlardı. Fakat 20 sene 30 sene sonra 15 Temmuz gecesinde dış güçlerin yönlendirmesiyle yaptıkları bu kalkışmanın olduğu gece Erbakan hocamızın o sözleri ne kadar doğru ve gerçek olduğunun ispatlandığı bir gece oldu.

Dünya Siyonizmi Türkiye’de bu oyunu oynarken Suriye’de, Irak’ta, Libya’da başka oyunlar oynayarak İslam coğrafyasını işgal ediyor, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini söürmeye devam ediyor. Libya’da Kaddafi döneminde Libya petrolünden Libya’nın aldığı pay %60 iken Kaddafi sonrası bu oran % 20’ye düşmüş durumda. Neden böyle oluyor; çünkü Fransa, İngiltere, ABD geldiler Libya petrolünün üzerine çöreklendiler. Bu işgallerin tek ve asıl amacı petrol değildir elbette. Asıl amaç Dünya Siyonizminin Arz-ı Mevud hedefidir. Şimdi biz ne yapacağız, bu yaşananları izlemekle mi yetineceğiz. Elbette hayır. Tıpkı Erbakan hocamızın D-8 İslam Ülkeleri Birliğini kurduğu gibi, bizde bu sefer halkayı daha da genişleterek D-60 İslam Birliğini kuracağız. Ve Dünya Siyonizmine diyeceğiz ki, siz bu zulümlerinize ve işgallerinize devammı ediyorsunuz, o zaman size bir litre petrol, bir metreküp doğalgaz satmıyoruz. Bakın o zaman ne olacak biliyormusunuz. O bacak bacak üstüne atarak oturan kibirli liderler, elleri dizlerinin üzerinde şeyhinin karşısında oturan mürid gibi otumaya başlayacaklar.”

Konferan sonunda Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan Erzurum’da son olarak Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u ziyaret etti. Burada Erzurumspor Başkanı Av.Ali Demirhan ile görüşen Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan’ üzerinde ismi yazılı Erzurumspor forması hediye edildi.

Genel Başkanımzı Dr. Fatih Erbakan programların ardından Erzurum’dan ayrıldı.