Filistin Eski İçişleri Bakanınından Genel Başkanımıza Ziyaret

GENEL BAŞKANIMIZ DR. FATİH ERBAKAN, FİLİSTİN ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI AHMAD AL KURD VE YANINDAKİ HEYETİ KABUL ETTİ.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret eden, Filistin Gazze İçişleri Eski Bakanı Ahmad Al Kurd başkanlığındaki heyette, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Hatem Owida ve Ehab Eswe de yer aldı.

Çok samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede söz alan Ahmad al Kurd; 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr. Erbakan’ın Filistin’e yönelik politikasının Gazze’deki mücadele güçlerine güç kattığını ve sürekli olarak Filistin davasını, politikasının ana merkezine yerleştirdiğini, sürekli Filistinli kardeşlerinin yanında yer aldığını , Filistin’e en çok sahip çıkan lider olarak tüm Filistinlilerin kalplerinde yer aldığını ve en önemlisi Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisini kalplere yerleştirdiğini ve  “Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanlarındır” veciz sözüyle de herkesi sorumluluk almaya davet ettiğini ifade etti.

Ahmad  Al Kurd devamla; 355 km kadar olan Gazze’de, Filistinlilerin  İsrail’e karşı gösterdikleri direncin asla küçümsenemeyeceğini , bunun aslında çok önemli olduğunu ve işgalci İsrail tarafından büyük çapta askeri operasyonlara rağmen Filistinlilerin imani güçle karşılık verdiklerini ve İslam sancağını büyük bir şerefle taşıdıklarını ve gösterdikleri direnç sayesinde Nil’in doğuş yeri olan Etiyopya’dan Fırat’ın  doğuş yerine kadar olan ülkelerde İsrail’in hedeflerine set çektiklerini, bunun da bedelini binlerce Filistinlinin şehadetiyle ödediklerini, binlerce Filistinli çocuğun yetim kaldığını, şu anda her taraftan abluka altına alınmış olan Gazze Şeridi’nin alt yapı, konut, sağlık gibi bir çok alanda zorluklarla yüz yüze kaldığını, binlerce Filistinlinin sağlık şartlarından uzak, derme çatma evlerde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını, elektriğin bile günde ancak dört (4) saat verildiğini ifade ederek, Filistinli yetim çocukları için proje başlattıklarını ve Müslümanların bu yetimlere sahip olması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’da  yaptığı konuşmada; Filistinli Heyeti, Erbakan Hocanın çalışma ofisinde ağırlamaktan büyük memnunluk duyduklarını, Erbakan Hoca’nın Filistin davasına büyük önem verdiğini, işgalci İsrail’in ancak güçten anladığını, her fırsatta Kudüs’ün gündemde kalması için çeşitli vesilelerle etkinlikler düzenlediğini ve bütün dikkatlerin Filistin üzerine yoğunlaştığını, “Kudüs sorunu sadece Filistinlilerin sorunu olmadığını, tüm Müslümanların sorunu olduğunu” ifade ederek, hiç kimsenin Filistin konusunda sorumluluktan kaçamayacağını dolaylı olarak dile getirdiğini  ifade etti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, konuşmasının devamında; Erbakan Vakfı olarak, Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın politikalarını aynen devam ettirmeyi hedeflediklerini, bu amaçla Filistin davasına da aynı duygu ve düşünce ile sahipleneceklerini ve Filistinli yetkililerle iş birliği içerisinde olacaklarını ve bu konudaki yükümlülüklerini aynen Erbakan Hoca döneminde olduğu gibi yerine getireceklerini dile getirdi.

Genel Başkanımıza ziyaret sırasında Genel Sekreterimiz Doğan Bekin bey eşlik etti.

PAYLAŞ