Bursa’da Vakit Tamam Sesleri

7. Sene-i Devriyesi’nde merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız Bursa’da anıldı. Konuştuğunu Yapan Erbakan konseptiyle ülke genelinde yapılan Erbakan Hocamızı anma ve anlama programını Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanlığımız tarafından Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Bursalılar büyük ilgi gösterdiler. Yaklaşık 8.000 bin kişinin katıldığı toplantıda salon dışına dev ekran koyuldu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Merinos kavşağından itibaren meşalelerle karşılanıp yol boyunca aracına gençler ‘Mücahit Erbakan’ sloganları ile eşlik etti. Salona gireceği anons edildiğinde tüm salonda cep telefonlarının ışıkları yakılıp Milli Görüşçüler liderlerini karşılamaya hazırlandılar. Salondaki katılımcıları selamlaması için kurulan platformda tüm salonu selamlayan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, büyük bir izdiham ile karşılandı. Salonun içini dışını hınca hınç dolduran Milli Görüşçüler sevgi selinde bulundu.

Program başlamadan önce sahneye  Ömer Karaoğlu çıktı. Ezgileriyle salonda coşkuya neden olan Ömer Karaoğlu dört parça seslendirdi.

Programın açılışı ise Sezer Akbaba ve Recep Memiş’in Kur’an ziyafeti ile gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa İl Başkanımız Naim Öztürk tüm katılımcıları selamladıktan sonra, “Sultan Alparslan insanlığın kurtuluşu huzuru refahı için çalışıyordu, ardından Selahaddin Eyyübi de, daha sonra Fatih Sultan Mehmet de, Sultan 2. Abdülhamit de insanlığa en büyük hizmeti yapmışlardır. Milli Görüş Lideri merhum Erbakan Hocamız bu hizmet bayrağını ecdadımızdan teslim alıp ömrü boyunca bu görevi başarıyla sürdüren bir kişiydi. Hem mahdumu hem de halefi olarak bu görevi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan devam ettirmektedir” dedi.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın isminin anons edilmesiyle coşku tavan yaptı.  Kürsüye davet edildiğinde coşku tavan yaptı. Bu arada izlenen sinevizyonda duygulu anlar yaşandı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

“Hayatı boyunca Allah yolunda cihat eden hayatı boyunca Cenabı Allah’ın peygamberlerinin yolundan yürüyen Erbakan Hocamızın ismini taşıyan bu organizasyonda siz Milli Görüşlülere seslenmek istiyorum. Sizler ne yiğit, ne hasbi, ne dirayetli dava erlerisiniz ki üzerinizden tabiri caiz ise kaç tane silindir geçmesine rağmen hala daha yıkılmadınız, hala daha dimdik ayaktasınız. Hala daha bu şanlı sancağı taşımaya devam ediyorsunuz. Şu son 20 sene içerisinde üzerimizden dış güçlerin emri ile 28 Şubat silindiri geçti. Sizler yıkılmadınız. Partimiz kapatıldı vazgeçmediniz. Liderimiz yasaklandı sizler yılgınlığa düşmediniz. Partimiz bölündü yılmadınız. Arkasından liderimiz vefat etti, vazgeçmediniz dağılmadınız. Liderimizin vefatından sonra kendi evinizden 40 türlü oyunla ve haksızlıkla uzaklaştırıldınız. Dışarı atıldınız ama yine de vazgeçmediniz. Tam 40 sene boyunca Erbakan hocamızın gölgesine sığınıp siyaset yapan, 40 sene yanı başından ayrılmayan kimselerin vefatının arkasından onun manevi şahsiyetine sadakatsizlik yaptığına, ona iftiralar attığına şahit oldunuz. Ama ferasetinizle hakkı ve hakikati gördünüz. Hakkın yanında haklının yanında durdunuz. Bu felaketler bir başka camianın başına gelse çoktan bitip tükenmiş olurlardı. Çoktan dağılıp gitmiş olurlardı. Ama sizler hidayet, dirayet ve feraseti Milli Görüşçüler olarak bütün bu saydığımız imtihanlardan yüzünüzün nuruyla geçtiniz.

İşte bu dirayetiniz, bu ahde vefanız, bu şuurunuz sebebiyle Milli Görüş tarihinde isminiz altın harflerle yazılacaktır. İçi dışı insan seliyle dolan salondan Milli Görüşçüler olarak sesleniyoruz,

ey Siyonizm, ey ırkçı emperyalizm, ey işbirlikçiler, ey malum medya işte Bursa işte Milli Görüş. İşte döktüğünüz betonları delip fışkıran Milli Görüş, işte buzları delip yükselen kardelenler, işte tekeden süt çıkaranlar, işte ikinci kırk yılın kahramanları, işte siyonizm ile mücadelenin bordo berelileri. Milli Görüş liderimizin vefatından 7 sene sonra dahi bu akşam bu salondakiler Milli Görüş dimdik ayaktadır diye haykırıyor. Değil beton, üzerimize kurşunda dökülse Milli Görüşü bitiremezsiniz diye haykırıyor. Ve Bursa’daki Milli Görüşçü seli ikinci kırk yıl başlıyor diye haykırıyor. Bursa’daki insan seli Erbakan Hocamızın Milli Görüş gömleğini ölene kadar çıkarmayacağız diye haykırıyor.

Yıllar önce Erbakan hocamız Refah Partisi zamanında Muş ilimizde yüzde altmış oy aldığında yaptığı mitingde ne demişti? Demişti ki bundan böyle dünyanın iki kutbu var birisi Amerika’da Bush, diğer Türkiye’de Muş. Bu akşam Bursa’da bizde Milli Görüşçüler olarak şahit oluyoruz. Allah Erbakan Hocamıza gani gani rahmet etsin aramızda olsaydı mutlaka merhum liderimizde, bundan sonra dünyanın iki kutbundan birisi Amerika’da Trump diğeri ise Türkiye’de Bursa derdi. Erbakan Hocamızı rahmet ve özlemle anarken Milli Görüş büyüklerimizle beraber silahlı kuvvetlerimizden şehit olanlarına da Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz.
Erbakan hocamız hayatı boyunca peygamberi bir mücadele verdi. Sadece namaz kılmak hacca gitmek bireysel ibadetleri yapmayı yeterli görmeyip huzur, refah, adalet, onur, izzet ve şerefle yaşanacak bir toplum oluşturma mücadelesi vermiştir. Bu metot peygamberi bir metottur. Erbakan hocamız bu esasları peygamberlerin yolundan gittiği için Milli Görüş esasları olarak belirlemiştir. Bütün hayatı boyunca da bu esaslarla 7 milyar insanlık için mücadele etti. Tehdit, şiddet ve baskı değil, tebliğ ve ikna metodunu benimsedi. Aynı peygamberler gibi. Aynı zamanda ahlakı da peygamber ahlakıydı. Daha ilk yürüyüşe başladığında önce ahlak ve maneviyat dedi. Bununla beraber azmi karalılığı da peygamberlerden örnek almıştı. Bizlerde ikinci kırk yılımızda aynı metotla, aynı ahlakla, aynı azimle yürümeye kararlıyız. Erbakan Hocamızın yolundan giderek Milli Görüş’ün belirlediği, liderimizin belirlediği Yeniden büyük Türkiye, İslam Birliği, Yeni bir dünya hedefini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız.”

Bu millet artık ehveni şerlerden çok yoruldu. Bu millet aslının fotokopilerinden aslının kopyalarından çok çekti. Doğruya yakın yanlışlardan yeterince usandı. Milli Görüşü hakkıyla temsil edemeyenlerden çok usanıldı ve çok yorulundu. Bursa’da bu atmosferde bizler diyoruz ki artık vakit tamamdır. Müjdeler olsun artık vakit tamamdır.  Kopyalarla, ehveni şerle vakit kaybetmenize gerek yok, çünkü artık işin aslı geliyor. Bundan sonra dünya siyonizmi işbirlikçiler malum medya düşünsün. Çünkü kaynağını aldanmayan ve aldatmayan, konuştuğunu yapan Erbakan’dan, dünya siyonizminden değil, yalnız ve yalnız Allah’tan korkan Erbakan’dan alan kervan yola çıkıyor. Bütün mazlum ve ezilenlerin beklentilerini karşılamak için yola çıkılıyor.1969 da başlayan yürüyüşü menzile ulaştırmak için yola çıkılıyor. Bu kervan Erbakan Hocamızın dünya siyonizmiyle yarım kalmış hesabını görmek için yola çıkıyor. Bütün bu adımları makam mevki için değil Allah rızası için siyaset yapanlar atabilir. Erbakan denince laf değil icraat konuşur.

Allah’ım konuştuğunu yapan Erbakan hocamızı kalbindeki Kudüs aşkı hürmetine Selahaddin Eyyübi ile komşu eyle. Ya Rabbi O’nu bir ömür boyu siyonizmle mücadele etmesi hürmetine Sultan Abdülhamit Han hazretlerine komşu eyle. Ya Rabbi 80 yaşını aşmış olmasına rağmen hala gece gündüz davasını anlatmış olması nedeniyle O’nu Eyüp Sultan hazretleri ile komşu eyle. Milyonlarca insanımıza cihat şuuru mücadele şuuru aşılaması hürmetine Akşemseddin hazretlerine komşu eyle. Bir ömür boyu davası uğruna haksızlıklara uğraması çile çekmesi sebebiyle peygamberimiz Hz. Muhammed SAV efendimize komşu eyle. Bizlere de O’nun gibi yaşamayı O’nun gösterdiği hedeflere ulaşmayı nasip eyle, bizleri de O’nunla cennetinde buluştur. Amin-amin-amin.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Vakıf teşkilatlarına teşekkür etti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasından sonra kürsüye Dr. İhsan Şenocak geldi. Dr. İhsan Şenocak programda okunan Kur’an tilavetindeki ayetleri değerlendirerek yaptığı konuşması salonda ilgiyle dinlendi. Konuşmasında dualar etmeyi ihmal etmeyen Şenocak Müslüman coğrafyaların yaşadıkları sıkıntılara örnekler verdi. Şenocak, “Çin, Amerika Moskova Allah’ın izniyle Firavun nasıl hezimete uğradıysa onlarda hezimete uğrayacaklar” dedi.

PAYLAŞ