Batman “Ümmet Kardeşliği” Konferansı

Vakfımızın Batman Şubesi tarafından düzenlenen “Ümmet Kardeşliği” konulu konferans Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, Batman Eski Milletvekili Musa Okçu, Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu, Sason Belediye Başkanı, siyasi parti ile STK temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansın açılışı Ayhanlar Cami İmam Hatibi Hıfzullah Kavak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. Ardından Erbakan Vakfı Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, islma kardeşiliği vurgusu yaptığı konuşmada, merhum Erbakan Hoca’mızın bu uğurda çektiği sıkıntıları anlattı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, merhum liderimiz Erbakan Hocamız başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün büyüklerimizerahmet dileyerek konuşmasına başlayarak, “Erbakan Hocamız  45 senelik mücadelesi boyunca Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’taki kardeşlerimizi Konya, Kayseri, İstanbul ve Ankara’daki kardeşlerimizden zerre kadar ayırt etmemiştir Erbakan Hocamız 45 senelik mücadelesi boyunca sözde değil, özde bir kardeşiniz olarak sizlerin derdi ile dertlenmiş, sizlerin sıkıntılarıyla hemhal olmuş, bu bölgenin sorunlarını çözmek için bedeller ödemiş, çileler çekmiş, sıkıntılara katlanmış ve her fırsatta elinden gelen en büyük hizmeti bu bölgede gerçekleştirmiştir.” dedi.

Bölgenin dört bir yanında Necmettin Erbakan hocamız tarafından 70’li yıllarda yapılan çalışmaları anlatan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Erbakan Hocamız bölge insanının temel hak ve hürriyetlerini meclis kürsüsünden dile getirmiş, önergeler ve teklifler vermiş, başta ana dilini kullanması olmak üzere bu bölge insanının hakları için mücadele etmiştir. İşte bu sebeplerden dolayı bölgeye Erbakan Vakfı’nın bir temsilcisi olarak gelirken Erbakan Hoca’mızın bir evladı olarak gelirken, son derece bahtiyar olarak geliyoruz. Cenabı Allah bu “Ümmet Kardeşliği” konferanslarımızda kardeşliğimizin pekişmesini nasip eylesin. Sadece bölge insanıyla değil, bütün orta doğu ve İslam âlemiyle bütün dünyadaki kardeşlerimizle kardeşliğimizin pekiştirilmesini Türkiye’nin öncülüğünde İslam birliğinin kurulmasını ve böylelikle İslam âleminin çekmiş olduğu bu sıkıntılardan kardeşliğimiz ve birliğimiz vesilesiyle kurtuluşumuzu inşallah nasip eylesin.” ifadelerini kullandı

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, ”Özellikle 1984 yılından başlayıp günümüze kadar geçen bu süreçte bölgede yaşanan tüm sıkıntılar merhum Erbakan Hocamızın da dediği gibi tamamıyla ırkçı emperyalizm, dünya siyoniziminin dış güçlerin komplosu olarak başlatılmıştır. Bu sebeple bu topraklarda yaşayan hiçbir kimsenin menfaatine olmayan hedeflere yönelik olaylardır ve bu yaşanan olayların sonucunda varılmak istenen nokta hiç birimizin menfaatine değildir hiç birimizin kurtuluşuna vesile olacak nokta değildir” dedi.

Batı dünyası kendi içinde birlik ve beraberliğini tesis edip, Avrupa Birliğini bir Hıristiyan birliği olarak kurup sınırı olmayan bir Avrupa hayalini gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Bizleri ise İslam alemi ve Ortadoğu’daki hakları ise bırakınız kendi sınırlarımız içerisinde bütün olarak durmayı, büyük orta doğu projeleriyle büyük İsrail projeleriyle Osmanlıdan kalan mirası parçaladıkları Sykes-Picot anlayışla daha’ da küçük Devletçiklere ayırarak birimizden koparmaya parçalamaya çalışmaktadırlar” dedi.
Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özellikle 84 yılından beri yaşanan olaylar ve orta doğuda bugün uygulanmaya çalışılan anlayışın bu anlayış olduğunu belirten V, “Rahmetli Erbakan Hocamızın tabiriyle ırkçı emperyalizm yani dünya siyonizimi Suriye’yi bugün 4 parçaya bölmek istemektedir Irak’ı 3 parçaya böldüler Sudan’ı 2 parçaya bölerken Libya’yı 3 parçaya bölmenin planlarını yapmaktadırlar. Haritalarını açık, açık Batıda yayınladıkları kitaplarda yaptıkları çalışmalarla ortaya koymaktadırlar yine bu aynı güçler bu planlar çerçevesinde Türkiye’mizin Güney Doğusunu Türkiye’den kopartmaya çalışmaktadırlar” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasının son bölümünde, ” Dünya siyonizmi nasıl bölmeye, parçalamaya ve yok etmeye çalışıyorsu, bizler de Erbakan Hocamızın yolundan gidenler olarak, şuurlu müslümanlar olarak, islam dünyasının birliğini tesis etmek için, zulmü ortadan kaldırmak için, islam birliğini kurmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalar Allah’ın yardımı ile sonuca ulaşacak, islam birliği kurulacak ve Allah nurunu tamamlayacaktır.” dedi.

PAYLAŞ