Muhteşem İftar ve D8 Protokolü

Vakfımızın İstanbul İl Temsilciliği tarafından organize edilen iftar programı, muhteşem bir atmosferde gerçekleşti.

3.000 kişinin katıldığı iftar programı sonunda D8 Genel Sekreterliği ile Vakfımız arasında ortak çalışma protokolü imzalandı.

Yenikapı Miting Alanında gerçekleşen ifar programına Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanısıra, D8 Genel Sekreteri Muhammed Musavi, Adalet Eski Bakanı ve vakfımızın Denetleme Kurulu Başkanı İsmail Müftüoğlu. Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, İstişare Meclisi Başkanımız Ahmet Tekdal, İstişare Meclisi Üyemiz Musa Okçu, Genel Sekreterimiz Doğan Bekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Yücel Mollaismailoğlu ve Zafer Emanetoğlu, İstanbul İl Temsilcimiz Hüsyin Terzi, Gençlik Kolları Başkanımız Kemal Yurtoğlu, çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcileri, Türkiye’de okuyan Ümmet Gençliği Platformu üyesi öğrenciler ve vakfımızın il ve ilçe yöneticileri katıldılar.

Osman Bostancı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Temsilcimiz Hüseyin Terzi yaptı. Hüseyin Terzi böyle tarihi bir güne ev sahipliği yapıyor olmaktan, bu kadar kıymetli misafiri ve Milli Görüşçü kardeşimizi ağırlıyor olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz dedi.

Daha sonra kürsüye gelen D8 Genel Sekreteri Muhammed Musavi, Erbakan Hocamızın İslam Alemi için yaptıklarına ve D8’in önemine değindi.

Musavi konuşmasında; Erbakan Vakfı ile ortak çalışma protokolü imzalıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. D8’in kurucu anlayışının yaşatıldığı Erbakan Vakfı ile Genel Sekterliğimiz arasında imzalanan bu protokol ile birlikte, D8’in misyonunun, İslam Alemi için öneminin daha iyi anlaşılabilmesi adına güzel ve verimli çalışmalar ortaya konulacaktır dedi.

Genel Sekreter Muhammed Musavi’nin ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan muhteşem organizasyon için İl Temsilcimiz Hüseyin Terzi ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan,

“Milli Görüş’ün mayasında İslam vardır. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamız Milli Nizam Partisini kurduktan sonra ilk üye olarak İslamın Anadolu’ya girdiği Malazgirt’ten bir Allah dostunu kaydetmiştir. İşte D8’de bu anlayışın ürünüdür. D8 dediğimiz zaman İslam Birliği, İslam Birliği dediğimiz zaman Yeni Bir Dünya, Yeni Bir Dünya dediğimiz zamanda yaşadığımız dünya aklımıza geliyor. İşte yaşadığımız bugünkü dünyada adalet yoktur, insan hakları yoktur. Bu durumun düzeltilmesi için ne yapılması lazım. Bazı şuursuz insanların yaptığı gibi, sabıka dosyası kabarık ABD’nin peşinemi takılmak lazım. İşte Irak, işte Afganistan, Ebu Gureyb, Guantanamo. Sadece bunlarmı, Kıbrıs harekatı sırasında ülkemize uyguladığı ambargo. Bu sabıka dosyası ile bu ABD’mi dertlerimize çare olacak.

Efendim o halde Avrupa Birliği’nin peşine takılalım. Erbakan Hocamız olsaydı “sizi gidi şuursuzlar” derdi. Bu Avrupa’nın sabıkalarından haberiniz yokmu. Asırlardır Afrika’yı sömürenler bunlar değilmi. Afrika’da yaptıkları katliamlar ciltler dolusu kitaplar doldurur. Avrupa Parlamentosuna PKK bayrağı asanlar bunlar değilmi. O halde İslam Dünyasında yaşanan borunların çözümünü Birleşmiş Milletlerde arayalım. Bu BM değilmi Kıbrıs’ta Türkleri Rumların eline teslim eden, bu BM değilmi Boşnakları Sırplara teslim eden. O halde NATO’da arayalım çareyi. Hay NATO kadar taş düşmesin başınıza. Bu NATO değilmi Irak’ta müslümanlara işkence edenler. Ne diyordu Erbakan Hocamız. “Domuzdan post, gavurdan dost olmaz”. Tek çare İslam Birliği’dir. D8 organizasyonu küresel alanda alternatif güç olacak bir organizasyondur. D8 üyesi ülkeler, yeraltı ve yar üstü zenginlikleri, jeopolitik ve jeostratejik konumları ile büyük bir potansiyele sahiptir. Yetişmiş ve gennç bir nüfusa sahip olan islam ülkelerinin oluşturduğu D8 kurulalı 19 sene geçmiştir. 7 sene önce kurulan BRIC ülkeleri bugün ortak para birimi de dahil önemli adımlar atarken D8 maaalesef atıl bırakılmıştır.

Erbakan Hocamız Türkiye’de başlattığı sanayileşme hamlesini D8 aracılığı ile tüm İslam Alemi için de düşünmüş ve bu adımı atmıştır. Ortak para birimi, ortak pazar ekonomisi, ortak silahlı kuvvetler D8’in hedefleri içerisindedir. D8’in canlardırılması yerine ABD’nin ve AB’nin peşinde koşulduğu için bu hedeflere ulşmak mümkün olmamıştır.

Büyük bir potansiyele sahip D8 ülkeleri birlikte, omuz omuza verirse, karşısında ne ABD ne Ab ne de siyonizm durabilir. İnşallah bunu sağlayacak anlayışı yine Milli Görüş ortaya koyacaktır. D8 canlandırılacak ve ardından D60 İslam Birliğini kuracaktır. D8 ortaya oyacağı etkinlikle 2. Yalta Konferansının gerçekleşmesinde ön ayak olacak ve küresel yönelişin ana merkezi olacaktır. İnşallah Allah’ın izni ile tüm bunların gerçekleşmesi adına bugün imzalayacağımız protokol önemli bir yer tutacaktır. İnşallah çok yakın bir zamanda Fatih Sultan Mehmed Han’ın bize emaneti olan Ayasofya’da bir Cuma günü burada bulunan kardeşlerimizle ve bütün müslümanlarla buluşarak İslam Birliği’nin kurulduğunu ilan edeceğiz.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardından Ortak Çalışma Protokolü imza töreni gerçekleşti, Protokole Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve D8 Genel Sekreteri Muhammed Musavi imza attılar.