İstanbul İl Divanı Yoğun Kar Yağışına Rağmen Gerçekleştirildi

Erbakan Vakfı İstanbul teşkilatının genişletilmiş İl divanı Zeytinburnu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul il yönetim kurulu üyelerinin ve 39 ilçenin ilçe başkanları ile üyelerinin katıldığı toplantıda 4 Mart’ta düzenlenecek olan Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama programına dikkat çekildi.

Toplantıya Genel Başkan’ımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanısıra Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu katıldı. İl başkanımız Hüseyin Terzi’nin yaptığı açılış konuşmasında 3 yıllık çalışma sürecinde çeşitlilik, etki ve katılım bakımından oldukça çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Hüseyin Terzi, Genel Merkez tarafından verilen tüm hedefleri maksimum seviyede gerçekleştirdiklerini ve mazeret değil çözüm üreten bir teşkilat olduklarını söyledi.

BÜYÜK TEŞKİLAT HAMLESİ

2017 yılı itibari ile büyük teşkilat hamlesi yaparak İstanbul’da 172.000 bin üye hedeflediklerini, bütün ilçe merkezlerini açacaklarını ve bütün ilçelerde gençlik lokalleri açılacağını belirtti.

2017 YILI ANMA ve ANLAMA PROGRAMLARI

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve İslam ülkelerinden temsilcilerininde katılacağı 2017 Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama programları sunumunda ise il başkanı Hüseyin Terzi şunları ifade etti;

Erbakan Vakfı olarak Erbakan hocamızı anmaktan ziyade anlamayı,onun hedeflerini, misyonunu ve Milli Görüş inancını insanlara empoze etmektir. Her sene farklı konseptler ile gerçekleştirdiğimiz programlarımızı, bu sene özellikle hocamızın haklılığı ve feraseti daha çok gün yüzüne çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı 2017 yılı konseptimiz

#AldanmayanAldatmayanErbakan ‘dır.

İstanbulumuz’a yakışır bir şekilde İstanbulumuzun en büyük salonu olan 20.000 kişi kapasiteli Abdi İpekçi Arena da bu programı hep birlikte icra edeceğiz.

Birim başkanlarının,birim raporlarını sunmasının ardından kürsüye Genel Başkan’ımız Dr. Fatih Erbakan bey çıktılar.

DERTİMİZ TÜM İNSANLIĞIN ve TÜM ÜMMETİN DERTİDİR

Genel Başkanımzı Dr. fatih Erbakan konuşmasında şu konulara değindi.

Dertimiz bütün insanlığın dertidir. Dertimiz Milletimizin dertidir. Dertimiz mazlumların ezilenlerin dertidir. Dertimiz ümmetin dertidir. Dertimiz İslam aleminin dertidir. Aynen merhum Erbakan hocamız dada olduğu gibidir.

İslam aleminin içinde bulunduğu duruma yaşadığı sıkıntılara Milli Görüş çerçevesinde bir teşhis yapmak durumundayız. Elbetteki teşhis yapmak yetmez yine Milli Görüş çerçevesinde tedaviyi ortaya koymak mecburiyetindeiz.

Ortadoğu’ya özellikle son zamanlarda Suriye’ye baktığımızda son derece karmaşık ve bir bilinmeyenli denklem gibi görüyorsunuz, fakat şuurlu Milli Görüşler olarak çok iyi biliyorsunuz ki karmaşık gibi görünen mesele aslında çok basit ve çok açıktır. Arkasında görünen sebep, bunların gerekçesi nedir? Kabala kitabıdır. Talmud kitabıdır. Dünya siyonizmin inancındır. Dolayısıyla bu Dünya siyonizmin inancı olan Büyük İsrail’in kurulmasının çalışmasıdır. Sapık inançları doğrultusunda 5700 yıllık mücadeleleridir. Şimdi dünya siyonizmi hedeflerine ulaşmada geç kalmış oldukları düşüncesiyle çalışmalarını hızlandırmaktadır. Bu da daha fazla işgal, daha fazla katliam ve gözyaşı demektir. Bu yaşananlara karşı Türkiye’den sadece insani yardımlar aracılığı ile alanda bulunmak yeterli değildir. Elbette ki insani yardımlar önemlidir, yaraların sarılması gerekmektedir ancak bu yara sarma hemşirelik manası taşır ki, kanser olan bir bünyeyi tedavi etmek yrine morfin vurup ağrıyı keesmeye benzer. Biz ise doktorluğa talibiz. Bizim yapmamız gereken hastalığı ortadan kaldıracak ve yeniden hasta olunmasını engelleyecek olan doktorluk olmalıdır.

Sorunların çözümü için gidilen adresler de hep yanlış olmuştur. İslam coğrafyasında yaşanan bu sorunların esasında kaynağı olan, AB’nin, BM’nin ve G-20’nin kapısına gidip, çözüm arayışında bulunmak yapılan yanlışların en büyüğüdür. Dünya siyonizminin kuruluşları olan ve tek dertleri İsrail’in güvenliği haline gelen bu kuruluşlardan çözüm çıkmaz. Çözüm İslam Birliğindedir. Çözüm müslümanların bir araya gelmesindedir. Bunu yapabilecek tarihsel derinlikte Türkiye’de vardır. Bizler Erbakan Vakfı mensupları olarak, Erbakan Hocamızın talebeleri ve Milli Görüşçüler olarak, bu hedefle var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdi önümüzde 4 Mart Erbakan Hocamızı anma programı var. 20.000 kişilik katılımla gerçekleştireceğimiz Abdi İpekçi Arena’da ki bu program bir milat olacaktır. O salonda 20.000 kişi ile birlikte dünya siyonizmine diyeceğizki ” alıcılarınızın ayarı ile oynamayın. Bu gördüğünüz görüntüler gerçektir. İşte Milli Görüş yeniden ayağa kalkmıştır.” Bu gücü ortaya koyunca her şey daha farklı olacaktır inşallah.

Genel başkanımızın konuşmalarının akabinde Çalışmaları ile öne çıkan Pendik,Çekmeköy, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçe başkanlarına genel başkanımız tarafından Erbakan Hocamızın portreleri hediye edildi.

PAYLAŞ