Batman Kudüs Konferansı

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Siyonizmin işgali altında ki Mescidi Aksa ve Kudüs önceliğimizdir. Bize büyük kumandan Selahaddin Eyübi Hazretlerinin ve ecdadımızın emaneti olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve mübarek belde Kudüs her milli görüşlü için vazgeçilmez bir değerdir. Hepimizin ortak meselesidir” dedi.
Erbakan Vakfı Batman Şubesi düzenlenen ‘Kudüs ve Erbakan’ konulu konferansta konuşma yapan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Merhum Erbakan Hocamız İslam’ın şartı beştir, fakat bu beş şartı yerine getirdiğimiz zaman işimiz bitmiyor. İslam dini bu beş temel şartın üzerine inşa edilmiştir. Bu beş temel direğin üzerinde ki çatı ise cihat farzıdır.
Sadece namazla, oruçla ve hacla kendimizi kurtaramayız. Cihat demek bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmek için çalışmaktır. Fakat bugün dünya da öyle bir zümre var ki sadece kendi ırkımıza mensup olanlar refah, huzur, adalet ve insan haklarına sahip olacak bizim dışımızda ki diğer bütün milletler bize köle olacak inancına sahipler. Dolayısıyla cihat farzının manasıyla zıt, sapkın inanca sahip olan bu zümre yani dünya siyonizmi en çok mücadele edeceğimiz unsurdur.
Cihat farzı bu devirde icra edilirken karşımızda dünya siyonizmini buluyoruz. İşte bu nedenle siyonizmin işgali altında ki Mescidi Aksa ve Kudüs önceliğimizdir. Bize büyük kumandan Selahaddin Eyübi Hazretlerinin, ecdadımızın emaneti olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve mübarek belde Kudüs her milli görüşlü için vazgeçilmez bir değerdir. Olmazsa olmaz bir davadır. Filistin meselesini sadece Arap meselesi olarak görmek son derece yanlıştır. Bunların asıl hedefi Batman’da dahil bu topraklarda Büyük İsraili kurmak için plan ve hazırlıklarını yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Mescidi Aksada yaptıkları rezaletin asıl nedeni İslam dünyasının nabzını ölçüyorlar, prova yapıyorlar. İşte bu nedenle Filistin meselesi Arap dünyasının değil hepimizin ortak meselesidir” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞ