15 Temmuz Kalkışmasına Karşı Basın Açıklaması

Küresel aktörlerin yeni nüfus alanları oluşturma savaşını verdiği  bir dönemde; bölgenin en önemli ülkesi konumundaki Türkiye’nin güven ve istikrarının tehdit altında olduğu bir dönemde, askeri darbe girişimi, endişeleri daha da artırmakta ve geçmişte yaşanan acı darbe örneklerin yeniden zuhur etmesine neden olmayı hedeflemektedir.

Geçmişte yaşanan darbeler sonucunda Yüce Milletimiz ve Aziz vatanımız büyük zararlar görmüştür. Barış ortamını ortadan kaldıran, yeni kardeş kavgalarına ve en acısı Türkiye’yi yalnızlaştırmaya ve ekonomik bakımından tüketmeye neden olan bu tür girişimlerini hiçbir şekilde haklı göstermek veya tasvip etmek söz konusu olamaz.

Türkiye’nin yeniden kaos dönemlerine sürüklenmesine neden olabilecek, milli iradeyi hiçe sayan anlayışın kamu nezdinde kabul görmesi de artık pek mümkün değildir.

Türkiye’de, hoşgörü ve sürdürülebilir barışın ikamesi için üzerimize düşen her türlü vazifeyi ifa etmeye ve ciddi çaba içerisinde olmaya hazır olduğumuzu Aziz Milletimize önemle ifade etmek istiyoruz.

Türkiye, mevcut gidişat içerisinde dıştan kaynaklı güvenlik sorunlarıyla boğuşurken, askeri darbe ile iç güvenliğini tehdit edebilecek bir noktaya ulaşması hiç kimsenin öngörmeyeceği bir durumdur.

Geçmişte, Muhterem Erbakan Hocamızın maruz kaldığı 12 Eylül ve 28 Şubat post modern darbeleri sonucu Türkiye birçok alanda risklerle karşı karşıya kalmış, sanayi, ekonomik ve sosyal alanlarda büyük zararlar görmüstür.

Türkiye’de istikrarın tesisi ve Aziz Milletimizin yeniden kaos dönemlerine geri dönmemesi en büyük dileğimiz olup, güçlü Türkiye’nin varlığı ve egemenliğinin sadece Türkiye için değil, tüm bölge ülkeleri, İslam dünyası ve insanlık için en büyük güvence kaynağı olduğu bilinen bir gerçektir.

Bu nedenle,Milletimizin geleceğini tehlikeye ve yeni risklere sokabilecek darbe girişimlerinin oldu bittiye getirilmeye çalışılması asla kabul edilemez.

Milletimizin engin sağduyusu ve azmi ile darbe girişimini boşa çıkaracağı konusundaki inancımız tamdır.

Birlik ve dirliğimize zeval verebilecek her türlü olumsuzluğa ve tehlikeye karşı geçmişte olduğu gibi, bugün de kararlılıkla üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurmayı asli bir görev olarak görüyoruz.

Dr.Fatih Erbakan
Erbakan Vakfı Genel Başkanı

PAYLAŞ