Efsane Boksör, Hakka Yürüdü

Eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali’nin Hakkın Rahmetine kavuşmuş olduğunu büyük teessür ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Allah-u Teâlâ rahmetiyle muamele etsin, cennetinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Erbakan Hocamıza komşu kılsın inşallah.

Muhammed Ali, sadece boks dünyasının değil, tüm dünya Müslümanlarının kalbinde yer etmiş önemli bir değerdi.

Wallace Fard Muhammed’in kurucusu olduğu;  “İslam Ümmeti”(Amerikan İslam Misyonu) teşkilatında Elijah Muhammed ve Melcom X vasıtasıyla İslam ile tanışma fırsatı yakalayan ve kısa sürede dünya görüşü değişen ve Müslüman olan Muhammed Ali, doğuştan kullanmakta olduğu Cassius Marcellus Clay Jr. ismini kullanmamaya başladı.

1960 Roma Olimpiyatı’ndan sonra, ırk ayrımcılığına dikkat çekmek üzere olimpiyatta elde ettiği altın madalyayı Ohio Nehri’nin sularına atarak bir anda dikkatleri üzerine çekti. Vietnam Savaşı’na da katılmayarak emperyalizme karşı onurlu duruşunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. “Benim onlarla sorunum yok.” (I’I ain’t got no quarrel with them Vietcong’) demesine rağmen unvanlarına el konuldu ve bokstan uzaklaştırıldı. Fakat o yılmadı. Bu süre içerisinde üniversiteleri dolaşarak İslamiyet’i anlattı.

Muhammed Ali, 28.09.1976’da Ken Norton’u Newyork’ta yenip Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu unvanını koruduktan sonra 2 Ekim 1976’da İstanbul’a geldi., Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın daveti üzerine geldiği Türkiye’de ,Sultan Ahmet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Muhammed Ali, Sultan Ahmet Meydanı’nda yaptığı açıklamada; “Hayatım boyunca iki amacım için mücadele verdim. Birincisi, büyük bir boksör olmak, ikicisi ise; Müslümanlığa hizmet etmektir.”

Büyük bir İslami şuur ve hassasiyete sahip olan Muhammed Ali, Hollywood Bulvarı, (Hollywood Walk of Fame) üzerinde ünlü kişilerin ve dizi yıldızlarının bulunduğu bir yürüyüş yolunda 2.400’den fazla yıldızın ismi yerde, kaldırımların üstünde yer alırken, bunun tek istisnası ünlü boksör Muhammed Ali için konulan yıldızdır; Muhammed Ali “Peygamberim Hz. Muhammed(S.A.V.)’in adını ayaklar altına koydurmam” deyip, bunda diretince organizatörler talebini kabul etmiş ve Muhammed Ali’nin yıldızını üstüne basılmaması için Kodak Theatre’ın duvarına asmışlardır.

PAYLAŞ