Sakarya’da Yoğun Program Günü

Vakfımızın Sakarya Temsilciliği, bugün yoğun bir program gündemi ile Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı misafir etti.

İlk olarak Sakarya’da ki il ve ilçe temsilci ve yönetimleri ile gençlik ve kadın kollarının temsilci ve yönetimlerinin katılımı ile Sakarya İl Divan toplantısı icra edildi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Temsilcimiz Hasan Çınar, Sakarya’da il yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimlerinin oluştuğunu, ilçe temsilciliklerinin de en kısa sürede tamamlanarak çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

Divan toplantısında daha sonra il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kollarının çalışma raporlarının sunumu yapıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Skarya’da yapılan teşkilatlanma çalışmaları dolayısıyla memnun olduğunu, ancak çok daha fazla gayret gösterilerek, daha fazla insana ulaşılması gerektiğini ifade etti. Erbakan Vakfı çalışmaları bizim için tercih değil mecburi çalışmalardır diyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Bu çalışmalar vesilesi ile yeryüzünde adaletin sağlanabileceğini, bu çalışmalar vesilesi ile islam coğrafyasındaki işgallerin sona erdirilebileceğini ve müslümanların kurtuluşa erişebileceğini, bu çalışmalar vesilesi ile Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliği’nin kurulabileceğini bilerek çalışmalıyız. İşte bu sebeplerden dolayı Erbakan Vakfı’nda çalışmak bizler için mecburiyettir, olmazsa olmazdır.” dedi.

Divan toplantısı sonrası Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, beraberindeki heyet ile birlikte Sakarya-Arifiye’de bulunan Damla Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı tarafında derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Arifiye’li şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası ile de kısa bir hasbihalde bulundu.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Sakarya’da son olarak Arifiye Kültür Merkezinde yapılan konferansa katıldı. Emperyalizmin Oyunları başlıklı konferans Kur’an-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Arifiye İlçe Temsilcimiz, Arifiye’de Erbakan Vakfı olarak gerçekleştirdiğimiz bu ilk progrmada Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı ağırlamkatan ve konferansa gösterilen ilgiden dolayı büyük bahtiyarlık duyduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Sakarya İl Temsilcimi Hasan Çınar’da, Sakarya’da vakıf olarak gerçekleştirilen her programda salonların adeta dolup taşıyor olmasını görmek, Milli Görüş’e, Erbakan Hocamızın fikirlerine olan ihtiyacı anlamak açısından önemli bir durumdur dedi.

Konferans programında son olarak kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi.

Genel Başkanımız konferansta şöyle konuştu;

“Konuşmamızın başında görevi başında şehit olan başta kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk ve bütün askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yaşadığımız şu günlerdeki sıkıntaları gördükçe merhum liderimiz Erbakan Hocamızı daha iyi anlıyoruz. Arap Baharı başladığında, herkes, özellikle islam coğrafyası büyük bir sevinç yaşamış ve müslümanlar başlarındaki diktatörlerden kurtulacak ve büyük bir zafer kazanacak, güzel günler yaşayacak beklentisine girmişlerdi. O günlerde Erbakan Hocamız hastanede yatıyordu ve sormuşlardı kendisine. Hocam bu Arap Baharı nedir diye. kendisi Dünya Siyonizmi kadro değiştiriyor demişti. O gün Erbakan Hoca da herşeyi Siyonizme bağlıyor diyenler, bugün o sözlerin nasıl gerçek olduğunu görüyorlar. İşte bu yorum ve ortaya çıkan sonuç Erbakan Hocamızın nasıl bir feraset sahib olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Herkes bu oyunlar karşısında aldanırken, o aldanmamıştır. İşte bu yüzden bu sene Erbakan Hocamızı anma programının konseptini “Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan” olarak belirledik. Bunun manası nedir, eğer Erbakan Hocanın yolundan, Milli Görüş çizgisinden ayrılmazsak aldanmayız, aldatılmayız ve aldatmayız. Türkiye’de batının değerleri ile yol alırsak kurtuluşa ereriz düşüncesi hakimken, Erbakan Hocamız bu millete kendi değerlerini hatırlatmıştır. Kurtuluşun kendi medeniyet değerlerimizde olduğunu, kendi inancımıza sarılarak kururtuluşa erebileceğimizi söylemiş ve bunu yaptığı çalışmalarla göstermiştir. İşte bu millet Erbakan Hocamızın çalışmalarıyla kendi değerlerine sahip çıkmış kavuşmuştur.

Erbakan Hocamız, Türkiye’de müslümanların, namaz kılanların, maneviyatına sahip çıkanların, devleti yönetemeyecekleri, proje üretemeyecekleri düşüncesini yıkmıştır. Bunu bizzat rehmetli Ecevit dile getirmiştir.

Erbakan Hocamız siyaset sahnesine çıkana kadar bu topraklarda, bizim dostumuz Batlılardır, Araplar bizi arkadan vurmuştur, onlardan bize dost olmaz anlayışı hakim kılınmaya çalışılırken, Erbakan Hocamzı bu anlayışı yıkmıştır. Asıl dostlarımızın, kardeşlerimizin İslam Alemi olduğunu, başta ABD olmak üzere batılıların bizim hayrımıza hiç bir iş yapmadıklarını göstermiştir. Allah kendisinden razıl olsun. Bize çok şey öğretmiştir. Bizim yapmamız gerekn onun yolundan yürüyerek mücadele etmeye devam etmektir.

Bugün İslam coğrafyasında yaşananlara Milli Görüş penceresinden bakılmadığında, yaşananların çok kompleks, çok karmaşık olaylar olduğu düşüncesine varılabilinir. Ancak aslında olay çok basittir. Olay Büyük İsrai’in kurulması planının işletilmesidir. Büyük İsrail’in kurulması için müslüman ülkeler iç savaş çıkarılarak bölünecek, küçük parçalara ayrılacak ve güçsüzleştirilecek. Böylece Büyük İsrail’in kurulmasının önüne engel olacak bölgede herhangi bir güç kalmayacak. İşte mesele bu kadar basit. İslam dünyası nasıl parçalanacak. Bunun içinde iki mikrop var. Birincisi mikro milliyetçilik, yani ırkçılık. Herkesin, her etnik köekenin, her ırkın kendi devleti olacak. İkinci mikrop mezhepçilik. İşte bu ikş mikropla İslam dünyası, Kürt-Türk, Kürt-Arap, Şii-Sünni diye birbirine düşürülecek. Bunu CİA yöneticleri de açıkça söylüyor. Müslümanlar kendi içerisinde savaşarak birbirlerini yoketmeleri bizim için büyük bir kazanımdır diyorlar.

Tüm bunlar ortadayken bizler ne yapacağız. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi, yaşanan tüm bu gerçekleri görerek ve bilerek hareket edeceğiz. Tüm bu ayrıştırma çabalarına karşı, İslam kardeşliği hukukunu tekrar canlandıracağız. Bölme, parçalama planlarına karşı, İslam Birliği’ni kuracağız. Bunları yaparsak, dünya Siyonizmi’nin kanlı hedeflerine ulaşması mümkün olamayacaktır. Bizler Erbakan Vakfı mensuplar olarak, Milli Görüşçüler olarak, Erbakan Hocanın talebeleri olarak bu hedef doğrultusunda canla başla çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalar neticesinde hedeflerimize Allah’ın izniyle ulaşacağız.”

Program Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a hediye takdimi ile sona erdi

PAYLAŞ