İl Temsilciler ve Bölge Başkanları Toplantısı

İl Temsilciler ve Bölge Başkanları toplantımız Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi. Vakfımızın Türkiye genelinde ve Avrupa’da yaptığı faaliyetler ve teşkilatlanma çalışmalarının değerlendirildiği İstişare toplantıya Genel Merkez Başkanlık Divanı, 22 Bölge Başkanı, 70 İl Temsilcisi, Avrupa’dan 6 Ülke Sorumlusu ile İstişare Meclisi Üyelerimizden Suat Pamukçu ve Musa Okçu katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptı. Erbakan Vakfı çalışmalarının bir mecburiyet olduğunu, bu çalışmaların cihat şuuruyla yapıldığını ve dünya Siyonizminin bütün insanlığı ifsat eden anlayışının karşısında Hakkın hakim kılınması için gerçekleştirilen çalışmalar olduğunu dile getiren Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, bu çalışmaları yapan Erbakan Vakfı mensuplarının bu zor şartlar altında ortaya koydukları mücadeleden dolayı takdire şayan olduklarını söyledi.

Erbakan Vakfı’nın kısa sürede büyük bir teşkilatlanma hamlesi gerçekleştirdiğini söyleyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

Bu gün ismine kurulmuş olduğu vakfın çatısı altında toplandığımız Erbakan Hocamızı rahmetle yad ediyoruz. Onun hayatı boyunca ortaya koyduğu mücadeleyi sürdüren Erbakan Vakfı ve bu vakfın mensupları olarak bütün zorluklara rağmen İslam Birliğini kurma ve Yeni Bir Dünyayı tesis etme hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Kırgızistan’daki altının %99,5’unu kanadalı bir yahudi firması alıyorken ve Müslümanlar orada sömülüyorken bize ne bundan diyemeyiz. Yanı başımızda Suriye’de atılan kimyasal gazla vücudunun %90’ı yanmış çocuğu gördüğümüz zaman yerimizde oturamayız.  Müslüman’ın derdi ile dertlenmek bizim için namaz gibi oruç gibi farzdır. Asgari ücreti açlık seviyesi olan 2000 liranın altında tutmak tıpkı zina gibi faiz gibi haramdır. Çünkü bu kul hakkına girmektir. Yine asgari ücreti açlık seviyesinin üzerine çıkarmak namaz gibi oruç gibi bir ibadettir, farzdır. Önümüzde aşılması gereken çok engel ve yapılması gereken çok iş var. Bunun için büyük bir sabır, sağlam bir şuur ve çelik gibi bir iradeye sahip olmak gerekir. Sizler Erbakan Vakfı mensupları olarak Erbakan Hocamızın vafatı sonrası yaşanan olaylarda adeta pirincin içerisindeki beyaz taşları dahi ayıklayabilen bir feraset göstererek önemli bir duruş sergilediniz. Mili Görüş’ün temel esaslarına, aslına ve özüne sahip çıkarak, bu anlayışla Erbakan Vakfın’da yer alarak zikrettiğimiz o sağlam şuuru ve iradeyi ortaya koydunuz. Şimdi bu esaslar üzere sabırla mücadele etme zamanıdır. Şimdi zaman yeni hedeflere yürüme zamanıdır. Şimdi zaman yeni destanlar yazma zamanıdır.”

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardından Bölge Başkanları ve İl Temsilcilerimiz gerçekleştirdikleri faaliyetler ve teşkilatlanma çalışmaları ile alakalı raporlarını sundular.

Toplantının ikinci gün oturumunda Eğitim Başkanımız Cengiz Zor bir eğitim sunumu gerçekleştirdi. Genel Sekreterimiz Doğan Bekin bey Kudüs’te yaşanan son olaylar nedeni ile Kudüs ve Filisin’in yaşadığı tarihi süreçleri anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Teşkilat Başkanımız Yücel Mollaismailoğlu’nun raporların genel değerlendirmesini yaptığı sunumundan sonra kapanış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan kapanış konuşmasında; İki günlük bu toplantı oldukça verimli oldu. Vakıf teşkilatlarımızın genel durumunu görmek, yapılan faaliyetleri değerlendirmek ve geleceğe yönelik atılacak adımları belirlemek açısında önemli ve değerli bir toplantı icra ettik. Özellikle Büyükşehirlerde yapılan çalışmaları diğer illerde de ortaya koymak ve vakfın çalışmalarına yeni bir ivme kazandırmak gerekiyor. Ülkemizde ve İslam coğrafyasında mazlumların umudu olan Milli Görüş’ün bir an evvel şaha kalkması ve çareler ortaya koyması gerekiyor. Bunu yapacak olan işte bu kadrolardır. İlk hedef olarak 70.000 olan gönüllü üye sayısını 300.000’e çıkarmamız gerekiyor. 4 Mart Abdi İpekçi’de gerçekleşen muhteşem program sonrası şimdi de Ekim ayında Ankara’da gerçekleştireceğimiz Gençlik Şöleni bizim için yeni bir hamle olacak inşaallah. Biz gayret ettikçe Allah bize yeni kapılar, yeni yollar açacak. Şimdi sizler illerinize, Erbakan Hocamızın deyimi ile siperlerinize döneceksiniz. İllerinize döndüğünüzde buradan sizlere verilen hedefleri yerine getirmek için var gücünüzle çalışacaksınız. Allah bu çalışmaların neticesini görmeyi, Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliğini kurmayı bizlere nasip etsin.”dedi.

Toplantı yeni görevlendirilen İl Temsilcilerini görev yetki belgelerinin verilmesi ile sona erdi.