Necmettin Erbakan Müzesi’ne Dair

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi, Sümer Kampüsü’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’ açılış törenine Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz ve Genel Sekreter Doğan Bekin Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı adına katıldı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı himayesinde faaliyete sokulan ilk müze ve kütüphane olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Fakat, ABD Cumhurbaşkanları Benjamin Franklin ve Thomas Jefferson’ın büyük katkılarıyla oluşturulan ve 14 Ağustos 1814 büyük yangınına rağmen, bugün bünyesindeki 100 Milyon eser ile adeta dünyanın ana bilgi kumanda merkezi konumundaki Kongre Kütüphanesi’ni düşündüğümüzde, Türkiye’de bilgi toplumu olma yolunda ne kadar gerilerden gelmekte olduğumuzu da görme imkanına sahip olabiliyoruz.

Abdullah Gül Kütüphanesi ise, 20.000 kitap kapasitesiyle, 100 Milyonluk esere sahip Kongre Kütüphanesi ile kıyas dahi edilemeyecek fiziki özelliklere sahiptir. Temennimiz, bu kütüphanenin salt yakın geçmiş siyaseti değil, daha kapsamlı şekilde Osmanlı son dönemini de içine alacak şekilde daha da zenginleştirilerek butik ve visual bir kütüphaneden çıkarılıp, tematik siyasi tarih tarih kütüphanesine dönüştürülmesidir. Bu konuda Anadolu’nun en önemli ticaret ve sanayi kenti konumundaki Kayseri, bilgi merkezi olma bakımından da güçlü bir lokomotif olma özelliğine sahip olabilir donanım ve vizyona sahiptir.

Kayseri’de atılan bu önemli ve faydalı adımın, daha da ileri hedeflere taşınabilmesi ve Kayseri’nin ‘bilgi merkez üssü’ olması için, tüm siyasilere asıl bundan sonra büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu vesileyle, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı işbirliğiyle oluşturulacak olan ve ülkemizin gelişmişliğine büyük katkıları olacak olan Prof.Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi, Tekno Park, Müze ve Kütüphanesi’nin de bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyoruz.

Bilgi için harcanacak her kuruşun, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine ve daha aydınlık bir geleceğe büyük pencere açacağını önemle ifade etmek isteriz.

Saygılarımızla

PAYLAŞ