Samsun’da “Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan” Programına Büyük İlgi

Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 6. senesi münasebeti ile Erbakan Vakfı olarak düzenlediğimiz “Aldanmayan-Aldatmayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan” anma programlarımızın ilki Samsun’da gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımı ile gerçekleşen programa Samsun’lular büyük bir ilgi gösterdi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Samsun’a gelişinde ilk olarak Anedolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun şubesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında AGD Samsun İl Başkanı Şenol Altun yaptığı konuşmada, “Fatih Erbakan beyin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduk, kendilerine teşekkür ediyorum. AGD Erbakan Hocamızın kurduğu Milli Görüşün sağlam kalelerinden olan bir gençlik kuruluşudur. Dolayısı ile burası sizin evinizdir. Allah birlikteliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan AGD ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, ” Böyle bir buluşmada, AGD mensupları ile buluşmada, konferanslarda yaptığımız gibi Siyonizmi uzun uzun anlatmamız tereciye tere satmak olur. Zira sizler bu konuda şuurlu gençlersiniz, şuurlu insanlarsınız. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızı anmak için bugün Samsun’dayız. Tabi bizim için sadece anmak yeterli olmaz, kendisini anlamamız, yaşadığımız olayların perde arkasını görmemiz, çözümleri bulabilmemiz için bize verdiği ip uçlarını görmemiz ve buna göre hareket etmemiz ve mücadele ortaya koymamız gerekir” dedi.

AGD ziyareti sonrası, Hasan Doğan Spor Salonunda yapılan anma programına geçildi. ProgramaGenel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanısıra Samsun’un kıymetli hocalarından Ahmet İleri Hocaefendi,Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Vakfımızın Genel Sekreteri Doğan Bekin, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Zor, STK ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilaveti sonrası açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı Samsun İl Başkanı Suat Zor, Erbakan Hocamızı andığımız bu programda, gösterilen ilgi ve alaka, Erbakan Hocamza, onun fikirlerine, mücadelesine ve yaptıklarına duyulan özlemdir. Şimdi bizler onun talebeleri olarak, aynı mücadeleyi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde Erbakan Vakfında veriyoruz dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan Hocamızın Türkiye’de bugün olan olayları bundan seneler önce tahmin ettiğine değinerek, “Erbakan Hocamızın vefatının üzerinden 6 sene geçmesine rağmen Erbakan Hocamızın adını duyup bu salonları doldurdunuz. Erbakan Hocamızı andığımız bu programı “Aldanmayan ve Aldatmayan Erbakan” sloganı ile yapıyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bunun 40 tane sebebi vardır. Erbakan Hocamız, 1992’de Mecliste yaptığı konuşmada bugün Suriye’de, Irak’ta, Türkiye’nin Güney Doğusu’nda ve dünyada yaşanan olayları televizyon ekranlarından seyredermişçesine 25 sene önceden anlatıyor. Irak’ı ABD işgal edecek. Saddam devrilecek. Oradaki terör örgütleri Türkiye’nin başına bela edilecek diye saptamaları doğru çıkmıştır. Suriye, Irak parçalanacak, Türkiye’den kopartılacak parça ile oradan kopartılan parçalar birleştirilerek sözde bağımsız bir Kürdistan kurulacak. Ardından büyük İsrail’in temelleri atılacak. Türkiye ile İran birbirleriyle savaştırılmak istenecek. Erbakan Hoca’mızın bundan yıllar önce anlattığı olayların bugün gerçek olduğunu görüyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında;

“Erbakan Hocamız, 15 Temmuz’u 30 sene önce söyledi. Bu yapılanma ile ilgili olarak, ‘Eğer çocuğunuzu bunların dershanesine gönderirseniz bu çocuklar yarın bir gün Siyonizm’in askeri olur’ diyordu. Erbakan Hocamız bu yapılanma ile ilgili herkesi uyardı. O zamanlar Erbakan Hocamıza ‘hocam amma da yaptınız’ diyorlardı. ‘Bunlar ibadetlerini yapıyorlar öyle şeyler yapmazlar’ diye Erbakan Hoca’ya söyleniyorlardı. 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda merhum liderimizin ne bir eksik ne de bir fazla söylemediği ortaya çıktı. CIA, Mossad, dış güçlerin emriyle bilerek veya bilmeyerek o kalkışmaya yeltendiler. Erbakan Hocamızın dediği gibi sonunda Siyonizm’e askerlik yaptılar. İşte bütün bu gerçeklerden dolayı biz Erbakan Hocamıza ‘aldanmayan ve aldatmayan Erbakan’ lider diyoruz. Elhamdülillah Erbakan demek aldanmayan ve aldatmayan lider demektir. Milli Görüş yolundan ayrılmayanlar, bu yolda yürüyenler aldanmışız diye dizlerini dövmezler.

Erbakan Hocamız baharı başlatan bir çiçektir. Bunu süslü bir slogan olsun diye söylemiyoruz. Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketini başlatarak müslümanların zihninde bir çağı kapattı yeni bir çağı açtı. Milli Görüş hareketi başlamadan önce Türkiyenin kalkınmasının yolu Batı’da görülüyordu. Ne kadar Batı’ya yaklaşırsak, Batı’nın değerlerini ne kadar kabul eder ve bu değerlerle hareket edersek kurtuluruz deniliyordu. Ancak Erbakan Hocamızın Milli Görüş hareketini başlatması ile, kurtuluş Batı’da değil, kendi milli değerlerimizdedir kendi değerlerimizdedir, kendi ruh kökümüzdedir anlayışı hakim oldu. Erbakan Hocamızdan önce, bizim dostlarımız ABD’dir, Avrupa’dır ve hatta İsrail’dir denilirken, Erbakan Hocamız hayır bizim dostlarımız bunlar olamaz. Domuzdan post, siyonizmden dost olmaz dedi. Bizim asıl dostlarımız, kardeşlerimiz İslam dünyasıdır. Biz kurtulmak ve Yeni Bir Dünya kurmak istiyorsak yüzümüzü Batı’ya değil İslam Alemine dönmemiz anlayışını hakim kıldı.

Erbakan Hocamız hayatı boyunca Adil Düzen dedi. Bu sloganı sözde bırakmadı. Başbakan olunca, işçiye, memura, emekliye tarihte görülmemiş oranda zamlar yaptı. Bu zamları yaparken, ek vergi koymadı, tüketim ürünlerine zam yapmadı, faizle borç alarak Türkiye’yi borçlandırmadı. Milli kaynakları harekete geçirdi, faize giden paraları kurtardı. Sözü söyleyip, oyu alıp iktidara geldikten sonra sözlerini ubutanalardani milleti aldatanlardan olmadı.

Erbakan Hocamız ‘ın kullandığı sloganlardan biri de Yeniden Büyük Türkiye sloganıdır. Bu sloganı bugün başka siyasi partilerde kullanıyor. Ancak asıl olan bu sözü kullanmak değil gereğini yapabilmektir. Erbakan Hocamız daha 1970’li yıllarda CHP ile kurduğu koalisyon hükümeti sırasında 200 tane ağır sanayi tesisinin temelini atıyor vu bunlardan 70 tanesinin açılışını yapıyor. Roketsan, Aselsan, Tümosan, Temsan, Tusaş. Bunların hepsi 1.5 sene içerisinde Milli Görüş iktidarı sırasında hayata geçirilmiş projelerdir. Temsan 1974 yılında merkez nüfusu 100.000 olan  Diyarbakır’da, 10.000 kişinin çalışacağı bir fabrika.

İşte tüm bu gerçekler ortadayken kendisine “Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan” dediğimiz gibi ” Konuşmayan-Yapan Erbakan”da diyoruz.

Şu anda bizler Milli Görüşçüler olarak, onun davasına sahip çıkanlar olarak ne yapmamız gerekir. Öncelikle Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmamız gerekir. Yeni Bir Dünya’nın kurulması, 60 tane İslam ülkesinin bir araya gelmesine bağlıdır. 60 İslam ülkesinin biraraya gelmeside, Türkiye’nin yeniden lider ülke olmasına bağlıdır. Dolayısı ile Keşmir’in, Arakan’ın, Filistin’in, Irak’ın, Suriye’nin kurtuluşu önce Yeniden Büyük Türkiye’nin kurulmasına bağlıdır. Nasıl olacak bu, Türkiye’yi borç ve faiz ekonomisinden kurtarmakla, yatırım, üretim, istihdam ekonomisine geçmekle olacak. Bugün olduğu gibi Varlık Fonu adı altında dedemizden, babannemizden kalma antika pırlanta yüzüğü poker masasında teminat olarak ortaya koyarak Yeniden Büyük Türkiye’yi kuramazsınız. Nedir Varlık Fonu, Türkiye’nin  en değerli şirketlerinin, madenlerinin ve varlıkarının yeni borçlar bulabilmek için ipotek ettirilmesidir. Eğer bizide Erbakan Hocamızı yetiştirdiği kişileriz diyorsanız o zaman Erbakan Hocamızın yolundan yürüyeceksiniz. Dışarıdan borç alırken Hazineyi teminat olarak gösteriyorduk, ancak şimdi diyorlarki Hazinenizin teminatı yeterli değil, gidin bize başka teminatlar getirin diyorlar. Antika yüzüklerinizi getirin diyorlar. Şimdi yapılan nedir. Dünya’da ki en önemli madenlerden biri olan ve dünyadaki rezervlerin %70’i Türkiye’de bulunan BOR madeninin işletmesini yapan ETİ MADEN kumar masasına konuluyor. Bu asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu noktaya gelinmesi bir ülke ve millet için çok tehlikeli bir durumdur. Borç ve faiz ekonomisin ülkemizi getirdiği durum budur maalesef.

Ortadoğuda yaşanan gelişmelere bakın. Ne yapıyorlar İslam coğrafyasında. Müslümanları, milliyetçilikle, mezhepçilikle birbirine düşürülmeye, düşman edilmeye çalışılıyor. Irak’a demokrasi getireceğiz diye geldiler, sonuç ortada. Sözde demokrasi havarisi olan bu ırkçı emperyalsitler, Mısır’da Sisi darbe yapınca, Türkiye’de 15 Temmuz gerçekleşince sus pus oluyorlar. Ortadoğuda her ırk, her mezhep kendi devletini kursun diye mücadele ederken, söz konusu KKTC olunca, birleşin tek devlet olun diyorlar. IŞİD’i de, El Kaide’yi de biz kurduk diyorlar.PKK’yı da, PYD’yi de sen kurdun ey Siyonizm. İşte kurulan bu örgütlerle bölgemiz, İslam coğrafyası kan gölüne çevrildi. ABD ile, BM ile, NATO ile, AB ile bu sorunların çözümüne yönelik çareler aranıyor. Tüm bu yaşanan işgallerin, katliamların müsebbibi olan bu örgütlerlemi, bu ülkelerlemi çare bulacaksın. Gazze’de İsrail’in bombaları altında can veren küçücük çoculkların acısını bu siyonist örgütler hissedebilirmi. İşte o yüzden biz de tıpkı Erbakan Hocamızın haykırdığı gibi İslam Birliğini kurmak dışında bir çare yok. İslam Birliğini kurmazsan, ABD’nin ve İsrail’in posta memuru olmaktan kurtulamazsın.

Şimdi görev bizdedir. Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak, 60 İslam ülkesini biraraya getirerek İslam Birliğini tesis etmek vazifesi Erbakan Hocamızın talebeleri olan bizlerin, Erbakan Vakfı mensuplarının, Milli Görüşçülerin üzerindedir.”

Program merhum liderimiz Prof. Dr. Necmetin Erbakan Hocamız ve ahirete irtihal eden bütün büyüklerimiz ve vatan müdafaasında hayatını kaybeneden bütün şehitlerimiz için yapılan dua ile son buldu.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan program sonrası İFAM’ı ziyaret ederek İhsan Şenocak Hoca ile buluştu. Ziyaret sırasında Erbakan hocamız yad edilerek, dualar edildi.

PAYLAŞ