“Abdestimizi tazeleme vakti”

Gençlik Kolları Genel Merkezimiz tarafından organize edilen “İkinci 40 Yıl Büyük Gençlik Buluşması” binlerce Milli Görüşçü Erbakan Vakfı mensubunu bir araya getirdi.

Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın doğum günü olan 29 Ekim günü gerçekleştirilen Gençlik Buluşmasına Türkiye’nin tüm şehirlerinden yüzlerce otobüsle binlerce vakıf mensubumuz katıldı. Büyük bir coşkuya sahne olan programa, yabancı misyon şeflikleri, STK’lar, akademisyenler de büyük ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara’ya gelmeye başlayan vakıf mensuplarımız, sabah namazını Hacı Bayram Veli Cami’nde kılarak programın yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’na geçti. Kapıların açılması ile birlikte tamamen dolan salonda gençlerin heyecan ve coşkusu görülmeye değerdi.

İstişare Meclisi üyelerimiz, Denetleme Kurulu üyelerimiz, Mütevelli Heyeti üyelerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımızın tam kadro katıldığı programda, tüm il temsilcilerimiz ve bölge başkanlarımızda hazır bulundular.

Refah Partisi döneminde Erbakan Hocamızın katıldığı programlarda yaşanan heyecan ve coşkuya şahitlik etmiş tecrübeli isimlerin ortak görüşü, o günlerde yaşanan heyecan, coşku ve samimiyetin bu programda tekrar yaşandığı yönündeydi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda, Ammar Acarlıoğlu, Umut Mürare ve Geeflow söyledikleri ezgilerle programa katılanların coşkularını daha da artırdılar. Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey ve Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun konuşmaları ile devam eden programda Osmanlı Dövüş Sanatları ekibi ile Whu-Shu Kungu Ekibi sahne alarak spor gösterileri gerçekleştirdiler.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın salona gelişi ile heyacan ve coşku zirveye ulaştı. Büyük bir heyecan dalgasının yaşandığı bu anlarda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan tribünleri turlayarak salonda bulunan katılımcıları selamladı. Bu sırada yaşlı genç, kadın erkek vakıf mensuplarımızdan bu heyecan dolu sahneye gözyaşı dökerek şahitlik edenler oldu.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yerini alması ile devam eden programda Erbakan Hocamızın Gençliğe Hitabesinin konu edildiği sinevizyon gösterimi yapıldı.

Gençlik Kolları Genel Başkanımız Muhammed Özaydınlı yaptığı konuşmada, uzun yollar katederek programa gelen katılımcılara teşekkür etti. Özaydınlı, Milli Görüş Gençliği olarak iyinin, güzelin, doğrunun ve adaletin yanında yer alan ve tüm bu değerlerin hayat bulması için çalışan bir topluluğuz. Günümüz gençliği maalesef büyük bir manevi boşluk içerisindeler. Bizler bu boşluğu doldurmak için çalışmak ve gayret etmek zorundayız dedi.

Programın beklenen anı ise Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın kürsüye gelmesi ile birlikte yaşandı. Dakikalarca süren slogan, alkış ve gözyaşları ile karşılanan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan sözlerine Esselamü aleyküm sadıklar, Esselamü aleyküm samimiler, Esselamü aleykum ikinci 40 yılın kahramanları, Esselamü aleyküm bu davanın serden geçtileri hepinizi kalpten selamlıyorum, bu tarihi toplantımız hayırlı olsun diyerek başladı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

“Ey ırkçı emperyalizm, ey işbirlikçiler, ey zalimler, ey malum medya; işte gençlik burada. Ankara’da döktüğünüz betonu patlatıp fışkıran fidanlar burada. Ne sandınız, oyun mu oynuyor zannettiniz. İşte Erbakan hocanın yetiştirdiği mücahitler burada.

Sabrımız artık yeter, merde meydan konuşur,
Hışmile kından çıkar, kılınç kalkan konuşur.

”İnna fetehnâleke fethanmübînâ” diye,

Cenk yolunda Emr-i Hak, Emr-i Kur’an konuşur.

“Ya şehit, ya gaziyiz biz bu dava uğruna”
Hak yolundan dönmeyiz, bizde iman konuşur.

Ecdad ayaklanıyor ruhların mahşerinde,
Ordular şaha kalkar, Fatih Sultan konuşur.

Kahramanlar neslidir hükmeder tarihlere
Sinesinde her erin sanki hakan konuşur.

Ey fakir milletlerin kan içen zalimleri!
Bizde şeref, bizde şan, bizde vicdan konuşur.

40 yıldır süren kadim yürüyüşün, yeni adımlarının atılmaya başladığı gündür bugün. 40 yıldır söylenen hak sözün, yeni kelimelerinin dillerden dökülmeye başladığı gündür bugün. 40 yıldır bitmeyen heyecanın yenilendiği gündür bugün. 40 yıldır bu ülkenin semalarında dalgalanan Milli Görüş bayrağının yeniden burçlara dikildiği gündür bugün. D-8’in kurulduğu birinci 40 yıldan sonra, D-60’ın kurulacağı ikinci 40 yılın başladığı gündür bugün. Mazlumlara umut, zalimlere korku dolu günlerin başladığı gündür bugün. Hak ve adalet üzere Yeni Bir Dünya’nın kurulacağının müjdecisi olan gündür bugün. Yol var önümüzde, yürünecek uzun bir yol… Zorluklarla, engellerle, çilelerle örülmüş uzun bir yol… 1969 yılında merhum liderimizin yürüyüşünün başladığı gün belirlenmiş hedefler var ulaşmamız gereken… Umudu bizde olan mazlum müslümanlar var, dünyanın dört bir tarafında… Arakan’da Naf nehrinin çamurlu sularını aşmaya çalışan Petam Ali bizden haber bekliyor… Gazze sahilinde 4 çocuğu İsrail tarafından katledilen Muhammed Bakr bizi bekliyor… Kucağında oğlu Muhammed Durra’yı şehit veren baba Cemal el-Durra bizi bekliyor… Rabia meydanında kızı Esma’yı şehit veren, Mısır hapisanelerinde çile dolduran Muhammed Biltaci bizi bekliyor. Hasta annesine ekmek götürebilmek için, buz üzerinde yalınayak koşturan çocuklar bizi bekliyor… Manevi boşluk içinde, çağın zehirleri içerisinde yitip giden gençliğimiz bizi bekliyor.. Anadolu’nun yiğit evlatları, Erbakan Hocamızın genç mücahitleri…. Bu kadar bekleyen varken durmak yakışmaz bizlere, bu kadar mazlum varken oturmak, izlemek zulmetmektir kendimize…

Bir kez daha umut ateşini yakmamız, bir kez daha adalet sancağını dalgalandırmamız, bir kez daha ayağa kalkıp sesimizi gök kubbede yankılatmamız gerekir. Selahaddin-i Eyyubi’nin nesli olduğumuzu göstermemiz, onun yolundan yürüyerek Kudüs’ü özgürleştirmemiz gerekir, Sultan Fatih’in torunları olduğumuzu ispat etmemiz, ceddimiz Sultan Fatih’in yolundan yürüyerek çağımızın ihtiyacı olan gönül fetihlerini gerçekleştirmemiz gerekir, Sultan Abdulhamid’in evlatları olduğumuz gerçeği ile, onun gibi İslam ve insanlık düşmanlarına hadlerini bildirmemiz gerekir, Erbakan Hocamızın talebeleri olma sorumluluğunu yerine getirmemiz ve takatimizin sonuna kadar İslam Birliği için çalışmamız gerekir. Güçlü bir Türkiye ve İslam birliğinin kurulabilmesi için yola çıktı ve adil bir dünya kurulması bizim mücadelemizle ve Milli Görüş ile mümkün olacaktır.

Hepinizin çok iyi bildiği gibi kurmuş olduğu milli görüş partilerinden bir tanesi kapatıldığı zaman  Erbakan hocamıza sorarlar, Hocam şimdi ne yapacağı. Erbakan hocamızın tarihi cevabını hatırlayacaksınız “Abdestimiz bozulduğunda ne yapıyoruz, gidip yeniden alıyor ve abdestimizi tazeliyoruz. Bu mücadelede de aynı şekilde abdestimizi tazeleyeceğiz ve cihada devam edeceğiz.” Abdestimiz bozuldu diye farz namazı terk edecek değiliz. Biz de Erbakan Hoca’mız gibi abdestimizi tazeleyeceğiz, kaldığımız yerden devam edeceğiz.  İlk vakit namazından önce abdestimizi tazelemiş olacağız”

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Anadolu’yu yeniden karış karış, köy köy, ilçe ilçe dolaşacaklarını belirterek, “Yeniden milletimize gideceğiz ve milletimizden söz hakkımızı alacağız. Çünkü milletimiz ve İslam alemi adına söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz, atacak çok adımlarımız var” dedi. “Akıllarda, ‘Abdestinizi ne zaman tazeleyeceksiniz’ sorusunun belirebileceğini” dile getiren Erbakan, “Bundan sonraki ilk vakit namazından önce abdestimizi tazelemiş olacağız” şeklinde konuştu. Siyonist kuruluş ve vakıflarla mücadele etmek yerine Erbakan Vakfı ile uğraşanlar olduğunu savunan Erbakan, “Erbakan Vakfına kafayı takanlarla daha fazla kaybedecek vaktimiz yoktur. Ellerinde tuttukları Milli Görüş markasının patenti dışında Milli Görüş adına söyleyecek ve yapacak bir şeyleri kalmamış olanlarla daha fazla vakit kaybetme lüksümüz yoktur” ifadelerini kullandı. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın doğumunun 91’inci ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümünün İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kuruluşuna vesile olmasını ve Türk milleti ile devletine hayırlı olmasını diledi.