Boşnak Vakfı

Necmettin Erbakan Vakfı ve Boşnak Vakfı arasında eğitimde işbirliği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı ile Fund Boşnak Sarajevo Vakfı arasında eğitim, kültür ve bilim konularında işbirliği protokolü imzalandı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Genel Başkan Fatih Erbakan, protokolle İslam alemine ve insanlığa hizmet sunmak istediklerini ifade etti.
Necmettin Erbakan ile Aliya İzzetbegoviç’in yakın dost olduğunu belirten Erbakan, her iki liderin de İslam alemi için önemli çalışmalar yaptığını ve milli bir duruşa sahip olduğunu belirtti.
Erbakan, şunları kaydetti: “Bizler, Aliya İzzetbegoviç ve Necmettin Erbakan’ın hocamızın yapmış olduğu hizmetleri devam ettirme iradesini gösteriyoruz. Kendilerinin açmış olduğu yolda yürümek ve hem Bosna Hersek’e hem Türkiye’ye hem de tüm İslam alemine ve insanlığa birlikte hizmet etmek istiyoruz. İnşallah bu anlaşma, bunun ilk adımı olacak. Anlaşmanın arkasından, Aliya İzzetbegoviç ve Necmettin Erbakan’ın hayatları boyunca, en önemli hedefleri olan İslam aleminin birliği, beraberliği, İslam birliğinin kurulması için de önemli hizmetlerde bulunacaktır.”
Fund Boşnak Sarajevo Vakfı Temsilcisi Şakir Kerla ise 1997’de kurulan vakfın, savaştan sonra Boşnak çocuklarına eğitim desteği verilmesi konusunda çalıştığını kaydetti.Bosna Hersek’teki Sırp bölgesine geri dönen ailelerinin çocuklarına burs sağladıklarını, hafız adaylarına ve kültür, bilim projelerine destek verdiklerini anlatan Kerla, vakfın bugüne kadar bin 500 öğrenciye burs verdiğini bildirdi. Kerla, Soma’daki maden faciasında babasını kaybeden 20 çocuğa 4 yıl burs sağladıklarını, Türkiye’nin yaşadığı her acıyı kendilerinin de yaşadığını söyledi. İki vakıf arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kerla, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sunmak istediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Erbakan ve Kerla, işbirliği protokolünü imzaladı.