Güneydoğu’da Erbakan Rüzgarı

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, hafta sonu Güneydoğu’da 3 ilde yoğun bir program çerçevesinde halkla buluştu.

İlk program 19 Kasım Cumartesi Kahramanmaraş’ta, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi’nin ziyaret edilmesi oldu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi’ye dernek merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin ekonomik hayatı ile alakalı karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

MÜSİAD ziyaretinden sonra Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan’ın ikinci durağı, Kahramanmaraş’ta Erbakan Hocamızın Kurduğu Öz-İplik İş Sendikası oldu. Ziyaret sırasında, Erbakan Hocamızın özellikle bölgeye yönelik yaptığı ekonomik kalkınma ve sanayileşme çalışmaları konuşuldu. Bölgenin kalkınmasının yerli üretime yönelik yatırımlarla mümkün olacağını belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, bu vizyonu gelecekte yine Milli Görüş anlayışının ortaya koyacağını söyledi.

Daha sonra vakfımızın Kahramanmaraş Şubesinin açılışını gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Kahramanmaraş İl Temsilcimiz Emin Odabaşı, Erbakan Vakfı çalışmaları ile Milli Görüş bayrağı dalgalanmaya devam edecek dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada bu açılışın Kahramanmaraş’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Nerede Erbakan Vakfı var, orada Milli Görüş var, orada Sultan Fatih’in görüşü var, orada Selahaddini Eyyübi’nin görüşü var, orada Ebu Eyyüb el-Ensari’nin görüşü vardır dedi.

Açılış sonrası akşam saatlerinde Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan, Kahramanmaraş Eski Milletvekilimiz ve Eski Belediye Başkanımız Ali Sezal Bey’i ziyarette bulundu. Ziyarette Erbakan Hocamız yadedilirken, geçmişe ve geleceğe dair sohbette bulunuldu.

Kahramanmaraş’ta ki son program Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşetirilen konferans oldu. Açılışın Kura’an-ı Kerim tileveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile yapıldığı programda selamla konuşmasını yapan İl Temsilcimiz Emin Odabaşı, “Bu konferansla birlikte Kahramanmaraş’ta Milli Görüş’ün çok daha fazla hissedileceği bir gün yaşıyoruz. İnşallah Milli Görüş eski etkili ve insanımızın alakasına mazhar olmuş günlerine vakfımzın yapacağı çalışmalarla dönecektir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan: “Türkiye’de askeri kalkışma yapmaya kalktılar, bunu da bir cemaate hizmet adı altında yaptılar. İşte Erbakan Hocamızın, ‘Bunların okuluna, dershanesine çocuğunu gönderirseniz ileride bu çocuk siyonizme asker olur‘ sözünün ispatı” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmada şunları söyledi; “Erbakan Vakfı demek Milli Görüş davası demektir, Milli Görüş ise Peygamberlerin yürüdüğü yol demektir. Erbakan Hocamız nasıl mücadele ettiyse, aynı hedefler doğrultusunda aynı heyecanla Erbakan Vakfımız’da bütün mensupları ile birlikte mücadele edecektir. Dünya siyonizmi İslam coğrafyasını işgal ederken durmamız, banane dememiz elbette ki beklenemez. Ecdadımız tarihte zorluklar karşısında, imanına ve inancına yaslanarak, nasıl dünya siyonizmini ve ırkçı emperyalizmi dize getirdi ise, Erbakan Hocamız nasıl dünya siyonizminin oyunlarını bozduysa bizde tarihi tekerrür ettirecek ve bu oynanan oyunları bozarak, İslam Birliği’ni ve yeni ve adil bir dünyayı kuracağı inşallah” dedi.

Kahramanmaraş programlarının bitmes sonrası Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve beraberinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Yücel Mollaismailoğlu ve İstişare Heyeti Üyemiz Batman Eski Milletvekili Musa Okçu bey ve diğer heyet ile birlikte, karayolu ile Gaziantep’e geçti.

Gaziantep’te Pazar sabahı, Gaziantep İl Temsilcimiz Hayri Kamalı tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıda STK Temsilcileri ve İş adamları ile  bir araya gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, burada Türkiye ve dünyada ki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunduğu bir konuşma yaptı. Samimi bir havada geçen program sırasında STK temsilcileri ve İşadamları da kısa konuşmalar yaptılar. Programa Genel Merkez heyetinin yanısıra, İstişare Heyeti Üyemiz ve Gaziantep Eski Milletvekili Mehmet Bozgeyik’te katıldı.

Kahvaltı programı sonrası karayolu ile Şanlıurfa’ya geçen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, burada ilk olarak Erbakan Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcimiz İsmail Yavuz’un oğlunun nikah merasiminde nikah şahitliği yaptı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan daha sonra Şanlıurfa Temsilciliğimiz tarafından Mehmet Akif İnan Konferans  Salonunda düzenlenen “Siyonizmin Planları ve Bu Planlardan Kurtulmanın Yolları” konulu  konferansa katıldı.

Kura’an-ı Kerim tileveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Şanlıurfa İl Temsilcimiz İsmail Yavuz yaptı. Yavuz yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın yıllarca Milli Görüş’ün Doğu’da ki kalesi konumunda olduğunu, tekrar bu günleri yaşamak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda tıpkı Erbakan Hocamız gibi taakatimizin sonuna kadar çalışacağız dedi.

Konferansta konuşan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Arap Baharı’nın İslam ülkelerinde  coşkuyla karşılandı, ancak Erbakan Hocamıza Arap Baharı hakkındaki görüşleri  sorulduğunda “Arap Baharı dedikleri olay, dünya siyonizminin yeni dönemdeki kadro  değiştirme operasyonudur. Bundan hiçbir hayır gelmez” yanıtını verdiğini söyleyerek, bu sözün bugün doğru çıktığını belirtti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada;

“Erbakan Hocamız Türk halkını FETÖ’ye karşı da uyardı. Bundan 20-30 sene evvel Erbakan Hocamız ‘bunların sohbetlerine,  dersine, dershanesine, okuluna çocuklarınızı gönderirseniz bu çocuk ilerde  siyonizmin askeri olur.‘ derdi. O dönemde bu sözleri duyanlar içlerinden bir şey  diyemezlerse bile Erbakan Hocayı yadırgıyorlardı. İşte 15 Temmuz gecesi gördük.  Adamlar bizzat Mossad’ın, CIA’in emriyle Türkiye’de askeri kalkışma yapmaya  kalktı. Aynen Erbakan Hocamızın söylediği gibi siyonizmin askeri oldular.”

Ortadoğu’daki savaşların dış güçler tarafından bölgede bulunan petrol  yatakları yüzünden çıkarıldığı algısının yanlış olduğunu belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan; “Petrol  yatakları savaşların sadece bir sebebidir, asıl sebeb ise büyük  İsrail devletinin kurulması projesidir. İşte bu hedef açıkça ortadayken ve bu hedeflenen toprakların içerisine Türkiye’de dahil bölgedeki bütün İslam ülkeleri girerken, bizim de bu planları bertaraf edecek dirayeti ve feraseti ortaya koymamaız gerekir. İşte Erbakan Vakfı bunun için var, işte Milli Görüş bunun için var. Türkiye’nin bütün illerinde ve Avrupa’da bunun için çalışıyır ve mücadele ediyoruz. Tarık Bin Ziyad’ın gemileri yakıp artık geriye dönüş yok, ya zafer kazanacağız ya yok olacağız dediği gibi, biz de asla geriye dönmeyeceğiz, Allah’ın izni ile zaferler kazanıp, dünya siyonizminin bütün planlarını yok edip Yeni Bir Dünya’nın temellerini atacağız” dedi.

Konferans sonrası Şanlıurfa Adessa TV ve Güneydoğu Tv’de canlı yayın programlarına katılan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ