Rohingya Ulusal Teşkilatı Başkanının Ziyareti

Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan, Rohingya’nın en önde gelen sivil toplum kuruluşu başkanını ağırladı.

Bugün, Arakan Rohingya Ulusal Teşkilatı (Arakan Rohingya National Organızation-arno) Genel Başkanı Sayın Nur-ul Islam ve Ricaa Başkanı ve Arno Uluslararası İlişkiler Başkanı Sayın Hla Myint, Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan’ı ziyaret etti. 1986 yılından beri arakan Rohingya müslümanları için uluslararası sahada büyük faaliyetler gösteren Arno Genel Başkanı Sayın Nur-ul Islam, ziyaret sırasında Dr. Fatih Erbakan ile yaptığı görüşmede; Rohıngya müslümanlarının yüz yüze kaldığı şiddet sarmalı, insanlık trajedisi, Arakan’da “free zone”, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakanlığı döneminde El-Halil’de konuşlandırılan türk askeri birliği gibi Türkiye’nin öncülüğünde Arakan’da uluslararası barış gücünün acilen tesisi dahil, çözüme yönelik konularda atılabilecek uluslararası adımlar, dünya kamuoyunun dikkatini çekebilmek adına Türkiye’de, Rohingya müslümanları ile ilgili neler yapılabileceği gibi konuları kapsamlı bir çerçevede dile getirdi.