Mersin Hocasını Andı

Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın vefatının 7. senesi dolayısıyla gerçekleştirilen Konuştuğunu Yapan Erbakan anma programı Mersin İl Temsilciliğimiz tarafından Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımı ile gerçekleşen programa büyük bir katılım oldu.

Mersin’e öğlen saatlerinde gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ilk olarak Akdeniz Temsilcilik binasının açılışını gerçekleştirdi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan burada yaptığı konuşmada ilçe binasının hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum dedi. “Asrın mücahidi, bizlere dünya siyonizmini tanıtan, bizlerin İslamı doğru anlamasını sağlayan ve cihadı bize öğreten Erbakan Hocamızın ismini taşıyan vakfımızın Akdeniz temsilciliğinin açılışının bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacak bir açılış olmasını diliyorum. Erbakan Hocamızın pusulası akıl ve ilimdi. Ancak kendisi bir insanın kurtuluşu için sadece pusula yeterli olmaz aynı zamanda bir haritaya ihtiyaç vardır diyordu. İşte o harita İslamdır diyordu. Kendisi işte bu değerlerle yaşayan ve mücadele eden bir insandı. O bizler için manevi bir radardı. Erbakan Hocamız kendisininde ifade ettiği gibi yolu insanlığın kurtuluşu için Cenab-ı Allah’ın gönderdiği peygamberlerin yürüdüğü yol idi. Ve bizlerede bu yolda yürümemiz için bir pusula vazifesi gördü.”

Yapılan duanın ardından açılışı gerçekleştirilen ilçe temsilciliğinde vakıf mensupları ile bir araya gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan daha sonra ASKON ve MÜSİAD Mersin İl Temsilciliklerini ziyaret etti. Ziyaretlerde başta Mersin olmak üzere Türkiye’nin ve Bölgenin ekonomisi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra İçel TV’de canlı yayına çıkan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Türkiye ve Dünya gündemini değerlendirdi.

Ziyaretler ve Tv programı sonrasında anma programının yapıldığı salona giden Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan burada gençlerin büyük coşkusuyla karşılandı. Büyük bir katılımın olduğu programa siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, Mersin’in önde gelen bürokratları iştirak ettiler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Mersin İl Temsilcimiz Hacı Genç programa yoğun ilgi gösteren Mersinlilere teşekkür etti. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan bugün buraya teşrif ederek bizleri memnun etti diyen Hacı Genç yarın elbet bizimdir diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Mersinli Erbakan Vakfı mensubu gençlerin oluşturduğu Grup Endülüs ilahiler seslendirdiler.

Grup Endülüs konseri sonrası selamlama konuşması yapan Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu Konuştuğunu Yapan Erbakan sözü hamasi bir söylem olsun diye söylenen bir söz değildir. Erbakan Hocamız bu sözü 42 yıllık siyasi hayatında ortaya koyduğu mücadeleyle hak eden bir liderdi dedi. Konuştuğunu Yapan Erbakan sözünün sadece geçmişe atfedilen bir söz olmadığını söyleyen Zafer Emanetoğlu bu söz aynı zamanda Milli Görüşün ikinci 40 yılına da ışık tutan bir sözdür dedi.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Elhamdülillah diyerek sözümüze başlıyoruz çünkü Rabbimiz bizlere asrın mücahidi Erbakan Hocamızın ismini taşıyan bu vakıfta hizmet etme lütfunu bahşetti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Bu organizasyonda emeği geçen başta il temsilcimiz Hacı Genç olmak üzere bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizleri büyük coşkuyla karşılayan gençlerimize hususi teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Allah Erbakan Hocamızda devraldığımız Milli Görüş sancağını kalenin en üst burçlarına dikmeyi nasip etsin. Bu akşam örnek bir dava adamı, asrın mücahidi, dünya siyonizminin bütün oyunlarına karşı direnen, bütün hayatını müslümanların kurtuluşuna adayan, baharı başlatan çiçek merhum liderimiz Erbakan Hocamızı anmak ve onun yolunda yürümeye devam ettiğimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz.

Başta Afrin’de Zeytin Dalı harekatında şehit olanlar olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Salonun girişinden itibaren gördüğümüz heyecan, coşku karşısında diyoruz ki Ey Dünya Siyonizmi işte binlerce Erbakan, işte buzları devirip çıkan kardelenler, işte siyonizmle mücadelenin bordo berelileri. İşte bu salon üzerimize kurşun da dökseniz Milli Görüşü bitiremezsiniz diye haykırıyor. Mersinde toplanan bu insan seli Milli Görüş geçmiş değil gelecektir diye haykırıyor.

Erbakan Hocamızın haritası İslamdı. İşte bu sebeple Erbakan hocamız 40 yıl boyunca İslam alemine ve milletimize rehberlik etti, İslam aleminin manevi radarı vazifesini yaptı. Erbakan Hocamız mazlum ve ezilenlerin de umudu oldu. Zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan hocamızdı, mücahit Erbakandı. Onun saçındaki ak düşmüş her bir tele baktığınızda Kudüs’ü, Bosna’yı, Keşmir’i, Arakan’ı, Çeçenistan’ı, Moro’yu görebilmeniz mümkündür. Ey zalimler, hileli düzen kuranlar, siyonistler Erbakan hocamızın davası kıyamet zamanına kadar yaşayacak ama sizin bu zulüm ve sömürü düzeniniz bu mücahitler tarafından tarihe gömülecek ve üzerine beton değil, kurşun dökülecek.

Hocamız zalimleri ve Siyonistleri titreten Erbakan’dı. O Mücahit Erbakan’dı. Her zaman söylediğimiz gibi onun saçındaki ak düşmüş her bir tele baktığınızda Keşmir’i, Kudüs’ü, Çeçenistan’ı, Arakan’ı görebilirsiniz. Onun yolu peygamberlerin yoluydu.
Yolu peygamberlerin yolu olduğu için Filistinli bir çocuğunda, Çeçenistanlı bir ihtiyarında, Bosnalı bir kadınında kalbinde yer edebilmişti. ‘Bizim yolumuz peygamberlerin yoludur, milli görüş peygamberlerin görüşüdür, bizim davamız İbrahim Efendimizin davasıdır’ diyordu. Milli görüş peygamberlerin yoludur.
Erbakan Hocamız TBMM kürsüsünden Bana ne Amerikadan diye haykırırken alkış almak için mi söyledi. İnsanlar kendisine oy versinler diye mi söyledi. Hayır. O gücünü imanından alan bir liderdi de o yüzden böyle haykırıyordu ve söylediğinin, konuştuğunun gereğini de yerine getiriyordu. İşte Kıbrıs. Rumların Kıbrıs’ta yaptığı zulümleri durdurmak ve Kıbrıslı müslüman Türkleri kurtarmak için kendisinden önce bir kaç kez denenmesine rağmen ve ABD baskısına rağmen gerekin yaptı ve harekatı gerçekleştirdi. Harekat sonrası ABD dediğini yaptı ve ambargo uyguladı ülkemize. Peki Erbakan Hocamız ne yaptı. ABD büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın ismini değiştirerek mi tepki gösterdi Elbette hayır. ABD’nin İncirlik üssünü tarihte bir ilk olarak kapattı ve faaliyetlerine son verdi. Aynı ABD Refahyol hükümeti döneminde geldi Erbakan Hocamıza ve dediki bizimle uyumlu çalışırsanız biz de sizinle çalışırız. Neydi şartları, Irak ambargosu devam edecek, ABD çıkarları korunacak. Peki Erbakan Hocamız ne yaptı. Kendi deyimiyle bir kahve ısmarladı ve ABD Büyükelçisinin dediklerinin tam tersini yaptı. İlk ziyaretini İran’a yaptı ve ABD’nin Anadolu’da bulunan Çekiç Güc’ünün kulağından tutup dışarı attı. Sonra dağılmış vaziyette bulunan İslam ülkelerini bir araya getirerek D-8’i kurdu. İşte Bana ne Amerika’dan sözünün gereği böyle yapılır.

Bu adımları atabilmek, bütün zorluklara ve ödenecek bedellere rağmen bu adımları atabilmek ancak Allah Rızası için yapılabilir.

Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı iki temel alanda çok önemli hedefler gösterirdi. Birincisi İslam Alemindeki olaylar. Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı İslam Aleminde yaşanan zulümleri sadece diliyle eleştiren değil eliyle o zulümleri ortadan kaldıran bir Türkiye sterdi. Erbakan Hocamız gerçek dostunu ve düşmanını bilen bir Türkiye isterdi. Erbakan Hocamız hayatta olsaydı asıl hedefi Türkiye topraklarınıda içine alan Büyük İsrail’i kurmak isteyen İsrail’le ve ona en büyük desteği veren ABD ile stratejik ülke olmayan bir Türkiye isterdi.

Ey siyonizm, Erbakan Vakfı kurulduğundan beri 4 yıldır izledikleriniz asıl filmin fragmanlarıydı. İnşallah önümüzdeki dönemde fragmanlar değil, filmin kendisi başlayacak.”

Program yapılan duanın ardında sona erdi.

PAYLAŞ