Konya İftar Programı

Vakfımızın Konya İl Temsilciliği tarafında organize edilen İftar Programı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey’in katılımı ile gerçekleştirildi.

İftar programı öncesi KON TV ve 42 Konya TV kanallarının iftar programlarına katılan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Türkiye ve Dünyadaki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu.

TV programları sonrası iftarın yapılacağı salona geçen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a İstişare Meclisi Başkanımız Ahmet Tekdal ve eski Batman Milletvekili Musa Okçu beyler eşlik ettiler.

Yaka Marina’da düzenlenen programa ayrıca Eski Milletvekili Veysel Candan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, eski belediye başkanı Mustafa Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı iftar yemeği öncesinde masaları tek tek gezen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan misafirlerle hasbihalde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Vakfı Konya İl Başkanımız Mevlüt Koç “Milli Görüşü bugün tekrar bu salonda ayağa kaldırmak için bir araya geldik. Muhammed Ali’ler bitmez. Muhammed Ali’lerin biri öldüyse biri işte yanımızda. Onun adı Muhammed Ali Fatih Erbakan. İnşallah bu gemiyi daimi selamete ulaştıracak ve ummanlara aşacak lider. Eğer biz onun arkasında ne kadar dik durabilirsek o bu gemiyi selamete ulaştıracak” dedi.

İftar yemeği sonrası kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, iki şey için şükretmemizin gerektiğini belirtti. Erbakan, Belde-i Muhayyere olan Konya’da olduğumuz için ve mübarek Ramazan Ayı’nda olduğumuz için şükretmemizin gerektiğini kaydederek, “Daima Allah yolunda yürüyen, insanlığın kurtuluşu için mücadele eden ve Peygamberlerin izinden şaşmayan Merhum Necmettin Erbakan’ın soy ismini taşıyan Erbakan Vakfı’nın iftar programı vesilesiyle bir araya geldik” dedi.

Ramazan ayının güzelliklerinin tüm islam alemini sardığını, ancak islam coğrafyasında yaşanan savaşların ve katliamların unutulmaması gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan;

“Duamız islam aleminin tamamının huzur ve refah içerisinde olduğu Ramazan’lar yaşamaktır. Bu bizim hem duamız hem de gerçekleşmesi için çalıştığımız bir hedeftir. Dünya siyonizminin ve Batı emperyalizminin ortaya koyduğu bu dünya sistemi, insanlığa acıdan, ölümden ve gözyaşından başka bir şey vermemiştir. Bu yapının ve anlayışın saadet getirmesi mümkün değildir. Öyleyse bizim, bütün Müslümanlar olarak yeni bir dünya düzeni için çalışmamız ve cihad etmemiz gerekmektedir.

Bizler Erbakan Vakfı mensupları olarak merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın çizdiği istikamet üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyonizm kendi hedefleri için var gücü ile çalışırken bizim oturmamız, beklememiz elbette ki düşünülemez.

Rahmetli Erbakan Hocamızın bir sözü vardır: Kimse bu davaya şeref katamaz ancak bu davaya katılmakla şeref bulur diyordu. Bundan 8-10 yıl önce Saadet Partimizin Kızılcahamam’da bir toplantısı vardı. Davamıza 30-40 yıl hizmet vermiş değerli büyüklerimize plaket verdik. Orada ak saçlı ve ak sakallı dedelerimiz davalarına hizmet ettikleri için plaket aldılar ve aldıkları plaketle birlikte kısa bir hitapta bulunuyorlardı. İçlerinden bir amcamız beli bükülmüş yaklaşık 90 yaşında idi. Plaketini alarak teşekkür etti ve sadece tek cümlelik bir konuşma yaptı. O konuşmasında şöyle dedi: ‘Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Tam 4 tane partimizi kapattılar ama kalplerimizi kapatamadılar’. Onun bu sözleri çok şey mana ediyor.”

Genel Başkanımz Dr. Fatih Erbakan konuşmasının devamında şöyle konuştu;

“Bu kadar haksızlığı rağmen Milli Görüş’ün ayakta kalmasının bir hak davası göstergesi olduğunu belirten Fatih Erbakan, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bu kadar haksızlığa bu kadar hileye bu kadar engellemeye maruz kalmış bir teşkilat ve hareket görmüş olamazsınız. Defalarca partisi kapatılmış, defalarca parçalanmak istenmiş defalarca lideri ömrünün yarısını siyasi yasaklı olarak geçirmiş ve en sonunda lideri vefat etmiş. Aradan 5 sene zaman geçmiş ve aradan o kadar geçen zamana rağmen bir o kadar da olumsuz olaylar yaşanmış ilk günkü o 1969’da Konya’da atılan ilk adımda ki o heyecan kaybolmamıştır. Gözlerde ki o parıltıyı hala muhafaza eden bir topluluk görüyorum. Bu yaşanılanlar davamızın bir hak davası olduğu ispatıdır. Bütün olumsuzluklara rağmen. Erbakan Hocamızın aramızda olmamasına rağmen. Hocamızın sadık arkadaşları olarak ikinci 40 yılda Milli Görüşü şaha kaldıracağız. Erbakan Hocamızın verdiği o formülle. ‘İman iman’ diyerek ikinci 40 yılda Milli Görüş’ü yeniden canlandıracağız.

Bütün islam alemi, kendilerini bu karanlık günlerden kurtaracak bir ışık beklemektedir. Bu ışık asırlar boyunca olduğu gibi inşallah yine Anadolu’dan parlayacaktır. Bu iman, bu güç bu topraklarda vardır. Yapılaması gereken bu gücün farkında olarak ortaya bir gayret koyabilmektir.

Milli Görüş anlayışı ve Erbakan hocamız, D-8’i kurarak, denk bütçeyi yaparak, Kıbrıs’ı fethederek, Çekiç Gücü bu ülkeden göndererek üzerine düşen vazifeyi her fırsatta yerine getirmiştir. Şimdi bayrak Erbakan Vakfı mensuplarındadır. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın vefatı ile film bitti sananlar bilmelidirler ki, film yeni başlamaktadır.