Kocaeli “Yeni Bir Dünya Erbakan” Programı

Gebze Temsilciliğimiz tarafında vefatının 5. yılında merhum liderimiz Prof Dr. Necmettin Erbakan hocamızı anmak üzere “Yeni Bir Dünya; Prof. Dr. Necmettin Erbakan” programı gerçekleştirildi. Programa Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, Refah Partisi eski Genel Başkanı Ahmet Tekdal, Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey ve Gebzeli Milli Görüşçüler katıldı. Osman Hamdibey Kültür Merkezinde geniş katılımla gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Kocaeli Temsilcimiz Yücel Mollaismailoğlu yaptı. Mollaismailoğlu yaptığı konuşmada, Erbakan hocamıza olan özlemin her geçen gün arttığını, onun fikirlerine ve mücadelesine bugün daha çok ihtiyaç olduğunu ve mücadeleyi Erbakan Vakfı mensupları olarak sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Programda konuşma yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, “Sayın Erbakan’ın şöyle bir ifadesi vardı, İlim ormanda yolunu kaybetmiş birinin elindeki pusuladır. İlim Allah’ı bilmekle başlar diyordu. Milli Görüşün doğrudan doğruya bir fikir ve ilim aksiyonu olarak ortaya çıktığını ifade ediyordu. Kıbrıs Türkiye bütünlüğünün bir sigortası diyordu. Kıbrıs Türkiye demektir diyordu. Kıbrıs Türkiye’nin korunması içinde de büyük öneme sahiptir diyordu” dedi.

Kıbrıs’a barışın 1974 Barış Harekatı ile geldiğini belirten Eroğlu, “1974 Mutlu Barış Harekatının gerçekleşmesi ile bugün ki KKTC’nin sınırları çizilmiştir. Rahmetli Erbakan hocamızın, o dönemin Başbakan’ı Ecevit’in ve TSK’nın birlikte hareketi ile çok şükür bugün ki sınırları çizilmiş bir devlete sahibiz. Bazı çevreler kıbrıs’ta yanlış konuşmalar yapıyor. Kıbrıs’ta barış engellenemez diye slogan atanlar var. Kıbrıs’ta barış olması lazım diyenler var. Kıbrıs’ta barış, 1974 Barış Harekatı ile gelmiştir” şeklinde konuştu.

Bazı solcular KKTC devletine ne gerek var sözlerini söylediler diyen Eroğlu, “Dünyada solcuların kendi devletini ret ettiği görülmüş değildir. Ama bizde bazı solcu arkadaşlar devlete ne gerek var, devlet kurmaya ne gerek var dedi. Eğer yüzde yüzümüz KKTC kuruldu bu bizim devletimiz diyebilseydik dünya başka türlü akacaktı ama bazı çevreler zaten Federal Devlet kurmuştuk KKTC devletine ne gerek var gibi sözler söylediler” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Bu akşam bu anma programı ile andığımız Erbakan hocamız bizlere hayatı boyunca 3 temel dersi vererek aramızdan ayrıldı. Bu derslerden birincisi, İslamsız saadet olmaz dersiydi. Erbakan hocamız, bir ülke veya bir insan ne kadar büyük güce sahip olursa olsun, ne kadar ilimde fende ilerlemiş olursa olsun, ne kadar üstün bir zekaya ya da hafızaya sahip olursa olsun, elinde ne kadar imkan olursa olsun insanlığa ihtiyaç duyduğu saadeti ve selameti sağlayamaz. Eğer İslamdan nasibini almamışsa sağlayamaz. Eğer İslam nimetinden nasibini almamışsa o zaman elinde en güçlü ordu da olsa, elinde en büyük maddi imkanda olsa, makamı mevkisi en yüksek makam da olsa, ne kadar maddi güce sahip olursa olsun İslam olmadan saadet ve selamet sağlayamaz. İkinci dersi de Cihatsız İslam olmaz dersiydi. İslam dini cihat dinidir, namaz dinin dirliği ise cihat dinin zirvesidir. Cihat dersinde geçer not alamayan Müslüman dünya erkanını kazanamaz. Üçüncü verdiği temel ders, dünya siyonizmini tanımayan bir kimse islamı tam manasıyla kavrayamaz dersiydi. Niçin bu iddialı cümleyi sarf ediyordu çünkü islamdaki en büyük ibadet cihat ibadetiydi. İslamdaki en büyük ibadet cihat ibadeti ise biz bugün bu cihat ibadetini kime karşı yapacağız, bu cihat ibadetini yaparken hangi mihraplarla hangi unsurlarla mücadele edeceğiz elbette ki dünya siyonizmiyle. Bir insan cihat ibadetini yerine getirirken mücadele edeceği dünya siyonizmini hakkıyla tanıyamazsa bilmezse o zaman İslam da ki en büyük ibadet olan cihat ibadetini hakkıyla yerine getiremez” dedi.

Türkiye’nin Milli Görüşle iktidara geldiğini belirten Erbakan, “Milli görüşe göre, bu akşam anmakta olduğumuz Erbakan hocamızın görüşüne göre güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür. Milletimiz yine bu görüşle yani milli görüşle siyonizme rağmen Türkiye’de iktidara gelmiştir” şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun diyen Erbakan, “Allah Erbakan hocamıza gani gani rahmet etsin. Kendisini anarken çoğu zaman tarihte ki büyük şahsiyetlerle benzer yönlerini ortaya koyuyorum. Bunlardan bir tanesi de büyük kumandan, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) övgüsüne mazhar olabilme şerefine ermiş Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleridir. Sultan Fatih Han Hazretlerinin İstanbul’un fethi ile bir çağı kapatıp yeni bir çağı açması tarihe yeni bir yön vermesinde olduğu gibi rahmetli Erbakan hocamızda insanların zihninde bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtı. Cenabı Hak Erbakan hocamızdan razı olsun. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

PAYLAŞ