Milli Görüş’ün Tarihi Gecesi

54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 6. sene-i devriyesi nedeniyle vakfımızın İstanbul İl Başkanlığı tarafından İstanbul Abdi İpekçi Arena’da düzenlenen “Aldanmayan-Aldatmayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan” anma programı muhteşem bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Anma programına birçok ülkeden üst düzey temsilci katılırken, Türkiye’nin tüm şehirlerinden 20 bin üzerinde kişi Abdi İpekçi Arena’yı hınca hınç doldurdu. Yoğun bir ilgiyle takip edilen ve birçok kanalda canlı yayınlanan anma programında konuşan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan: “Milli Görüş hareketini Necmettin Erbakan sonrası zafere ulaştıracak kurum Erbakan Vakfı’dır” dedi.

Programa, Merhum Gazi Hüseyin Ahmed’in oğlu A. Lokman Gazi, Bosna Hersek Milli Marşı yazarı Cemalletin Latiç, K.K.T.C Milletvekili Zorlu Töre, D 8 Genel Sekreteri Muhammed Musavi, İran İslam Cumhuriyeti Büyük Elçisi ve Afganistan Büyükelçisi, IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Ahme Tekdal, İsmail Müftüoğlu, Erbakan Hocamızın kardeşi Kemalettin Erbakan, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ile yurtiçi ve yurtdışından birçok misafir katıldı. Ayrıca, Gazze’den çıkışına Mısır Hükümeti tarafından izin verilmeyen İsmail Haniye programa telekonferans yöntemiyle katıldı.

Günün erken saatlerinde Anadolu’dan programa katılmak için yola çıkan Erbakan Vakfı mensupları, önce merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın kabrini ziyaret ederek dualar ettiler. Kabir ziyaretinde bulunanlara, ikramlarda bulunuldu. Saat 19.00’da başlayan programda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın salona girişi büyük bir heyecana sahne oldu. Milli Görüşün eski heyecanlı günlerinin tekrar yaşandığını dile getiren katılımcılar arasında bu heyecan ile gözyaşı döken yüzlerce insan oldu.

Programın açılışı Dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman SADIEN’in Kuran tilavetiyle yapıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden Merhum Necmettin Erbakan’ı anmaya gelen binlerce insan Abdi İpekçi spor salonunu doldurdu. Yer yer izdihamların yaşandığı anma töreninde Merhum Erbakan’ın hayatından kesitler sunuldu. Erbakan’ın siyasi tarihe geçen konuşmaları izlenirken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakfımızın İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan, bu heyecanın parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.

KKTC Milletvekili Zorlu Töre yaptığı konuşmada Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Kıbrıs davasına verdiği önemi anlattı. Töre, beraberinde getirdiği KKTC bayrağını Fatih Erbakan’a emanet etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İslam dünyasının birlik ve beraberliği için çok emek verdiğini belirterek, Doğu Türkistan, Filistin gibi mazlum coğrafyaları Türk halkına Erbakan’ın sahiplendiğini, bundan sonrada tek çarenin Milli Görüş olduğunu söyledi.

D-8 Genel Sekreteri Muhammed Musavi; Kurucu Liderimiz Erbakan Hocamızın, vefatından 6 sene geçmesine rağmen böyle büyük bir toplulukla yad edilmesi çok önemli. Bizde D-8 olarak Erbakan Vakfı ile imzaladığımız ortak çalışma protokolü ile Erbakan Hocamızın çizdiği istikamette yol almaya devam edeceğiz dedi.

Asıf Lokman Gazi, Cemalettin Latiç, İran ve Afganistan Büyükelçileri de yaptıkları konuşmalarda Erbakan Hocamız iel ilgili hatıralar ve önemli bilgiler paylaştılar.

 

 

Sinevizyon bağlantısı ile Gazze’den programa bir konuşma yollayan İsmail Heniye’de Filistin’in en önemli destekçisi, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın en büyük savunucusu Erbakan Hocamızdı. Onun mücadelesi ile, verdiği destekle Filistin davası bugünlere gelmiştir dedi.

Programda Erbakan Hocamızı anlatan şiirler okundu ve sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Daha sonra kürsüye bütün salonun ayakta büyük bir heyecan ve coşkusuyla Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

“Erbakan Hocamızı anlamak kurtuluşun batıya yönelmekte değil kurtuluşun Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliğinin kurulmasında olmasını bilmektir. Daha 1990’larda bugün uygulanan Büyük Ortadoğu projesini bizlere anlattı. Aradan 10-15 sene geçtikten sonra dedikleri hepsi birer bire gerçek oldu. Yıllar önce terör örgütlerine asıl desteği Amerikan yönetimi ve İsrail vermektedir dedi, yerden göğe kadar haklı çıktı. 15 Temmuz gecesi bu ülkede kalkışmaya yeltenen grubu daha 20-30 yıl önceden deşifre etti. Bunlar Siyonizm’e asker yetiştiriyorlar dedi. Hepsi çıktı. Erbakan Hocamız D 8’i kurdu, şimdi biz de D 60’ı kuracağız. Ayasofya’da İslam Birliği’nin kurulduğunu ilan edeceğiz.

Kudüs’te Cuma namazı kılmak için İsrail’den izin almak zorunda kalınmayacak, bizim yöneticilerimiz havaalanlarında alı konulmayacak, Erbakan Vakfı’nın öncülüğünde kurulacak Yeni Dünya da Merker, Trump bizim kapımızda bekleyecek, biz batıyı 2. Yalta’ya oturtacağız Allah’ın izniyle.

6. Yılında Erbakan Hocamızı anmanın yanında aynı zamanda anlama programını icra ediyoruz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi yıllar boyunca gözleri olduğu halde görmeyenler, kulakları olduğu halde duymayanlar, kalpleri kararmış olanlar Erbakan hocamıza ve milli görüşçülere en ağır iftiralar attılar. En büyük haksızlıkları yaptılar. Görülmemiş engeller çıkarttılar. Bunlar PKK’dan bile tehlikelidir dediler. Vücuttan atılması gereken habis ur dediler. Bunlara oy vermesi için insanın aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekir dediler. Bunlar da yetmedi, Milli Görüş hareketini böldüler parçaladılar. Tam 4 tane Milli Görüş partisini kapattılar. Bu da yetmedi, merhum Milli Görüş liderine yasaklar getirdiler. Milli Görüş hareketi Erbakan Hoca’mızdan sonra hedeflerine Erbakan Vakfı ile ulaşacaktır.

Biz seferden sorumluyuz, zaferden sorumlu değiliz diyenler, biz nasıl olsa zaferden sorum değiliz diyerek seferin de gereklerini yerine getirmeyenler, sefere çıkacak orduyu dağıtıp parçalayanlar, Milli Görüş’ü siyasi iddiası olmayan bir cemaat haline getirenler, Milli Görüş hareketini bir hayır kuruluşu, bir cami derneği bir seyahat acentesi haline getirmeye çalışanlar, geçmişini inkar eden Erbakan’sız mutasyona uğramış bir Milli Görüş anlayışı meydana getirmeye çalışanlar Milli Görüş’ü ve Erbakan Hocamız’ı temsil edemezler ve hedeflerine ulaştıramazlar.

Madem damarımızda milli görüş kanı var, bize yakışmaz geri düşmek bu davadan. Milli görüş hareketini Necmettin Erbakan Hocamız sonrasında zafere ulaştıracak tek kurum Erbakan Vakfı’dır.

Bu gün Erbakan Vakfı mensupları olan, Erbakan Hocanın talebeleri olan, sağlam, şuurlu Milli Görüşçüler olan bizler için yeni yollar yapma, yeni hedeflere ulaşma vaktidir. Bu gün 45 yıldır bu topraklarda umudun sembolü haline gelmiş Milli Görüş bayrağını, yeniden dalgalandırma vaktidir.

Bu gün D-8’i D-60 yapma vaktidir. Bu gün Kıbrıs’a yeniden sahip çıkma vaktidir. Aldananlara, aldatanlara, bizim medeniyet değerlerimizin, bizim insanlık anlayışımızın batı medeniyetinden üstün olduğunu gösterme vaktidir.

Filistinden toprak isteyen Yahudilere, “O topraklar bana değil millete aittir. Millete ait toprakların bedeli kandır” diyen Sultan Abdulhamid Han’ın dirayetini,

Herkesin karşısında korkudan tir tir titrediği bir dönemde “Banane Amerikadan” diyen Erbakan Hocamızın cesaretini gösterme zamanıdır bugün.

Arakan’dan Doğu Türkistan’a, Gazze’den Keşmir’e, Suriye’den Libya’ya tüm mazlum müslümanlara, umudun, kurtuluşun, dirilişin sesi olacak Milli Görüş’ün gür sedasını duyurma vaktidir bugün.

Salonları, meydanları doldurduğumuz, o muhteşem günlerin tekrar yaşanacağının habercisi olan bir gece yaşıyoruz. Siyonizmin istihbarat büroları bu gece harıl harıl çalışıyorlar. Merkezlerine “Biz artık herşey bitti, Erbakan Hocanın peşinden giden kimse kalmadı, Milli Görüş anlayışı artık tükendi derken, bu Milli Görüşçüler Türkiye’nin en büyük salonunu hınca hınç doldurdular, bizim planlarımızı deşifre ediyor kendi planlarını konuşuyorlar” diye raporlar yazıyorlar.

O yüzden bu gece, bu program hepimize büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu akşam bu salonda ortaya çıkan bu büyük heyecan dalgasını, tüm Türkiye’ye yaymak, milletimizin tamamının gönlüne taşımak, İslam coğrafyasına muştulu bir haber gibi ulaştırmak gerekir. Herkes bilmelidir ki; Yeniden Büyük Türkiye’nin mimarı olacak kadrolar bu salondadır, Anadolu’nun eli nasırlı insanlarının beklediği müjde bu solondadır, Yeni Bir Dünya’yı kuracak irade bu salondadır, Akdeniz’de hayatlarını kaybeden insanların, küçücük bedenlerin can simidi olacak anlayış bu salondadır, Milliyetçilik ve mezhepçilik mikrobuna karşı, İslam kardeşliği anlayışını hakim kılacak, bu anlayış etrafında İslam Birliğini kuracak maya bu salondadır. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın mirasını yaşatan, davasını sürdüren, yolundan yürüyen, mücadelesini ve cihadını aynı kararlılıkla devam ettiren, sözde değil özde, gerçek, samimi Milli Görüşçüler bu salondadır.

Meydanın boş kalmasını bekleyenler, siyonist ideallerine ulaşma yolunda kimsenin engel olamayacağını düşünenler, İslam dünyasını birbirine düşürüp parçalayacağı hayalleri ile yaşayanlar, Milli Görüş bayrağının yere düşeceğini zannedenler, bu akşam bu solunu görünce kendi hesaplarına hayal kırıklığına uğramışlardır. Şimdi hesaplarını tekrar yapacaklar, planlarını yeniden gözden geçirecekler, adımlarını atarken karşılarına nerede çıkacağımızı bilecek tedbirlerini ona göre alacaklar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, hangi adımı atarlarsa atsınlar, ne kadar hesap kitapta yapsalar, biz Hakk’ın hakimiyeti için çalıştıkça, bütün planları boşa çıkacaktır. Herkes bilsinki, yürüdüğümüz bu yol bizim için mecburi istikamettir. Mecburi istikamet olan bu yoldan ölmek var ama dönmek asla olmayacaktır.”

Anma programı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşması sonrası yapılan dua ile sona erdi.

PAYLAŞ