Mavi Marmara Davası Basın Açıklaması

İsrail’in Gazze’de uluslararası hukuku hiçe sayarak uyguladığı insanlık dışı ambargonun kaldırılması için gerçekleştirilen MAVİMARMARA girişiminin, uluslararası sularda terör devleti İsrail tarafından silahlı terör eylemi ile engellenmesi sırasında şehit edilen 10 vatandaşımızın katillerinin cezalandırılması adına açılan dava, mahkeme tarafından düşürüldü.

Davanın düşürülmesine gerekçe olarak İsrail ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gösterildi.

Sormak istiyoruz; hangi bedel, hangi anlaşma, hangi çıkar uğruna katillerin yakasını bırakıyoruz.

Sormak istiyoruz; hangi menfaat şehitlerimizin kanından daha değerli.

Sormak istiyoruz; hangi hukuk kuralı katillerin tarafında yer alıyor.

Sormak istiyoruz; ne oldu da kan dökmeyi iyi bilenler, kanı dökülenlere tercih edilir oldu.

Hani katilin affı ancak katledilenlerin yakınları tarafından mümkün olurdu. Ne çabuk unutuldu sözler. Ne çabuk sünger çekildi atılan nutukların üzerine.

Unutulmasın ki; tarihin sayfalarına yazılan bu katliamıda, bu katliamı yapan katilleri de asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Unutulmasın ki; bu katillerin yakasını asla bırakmayacağız ve Dünya Siyonizmi ile mücadelemizden bir adım geri atmayacağız.

Unutulmasın ki; şehitlerimizin davasını yarım bırakmayacağız.

Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hayatı ve mücadelesi boyunca ilk gündem maddelerinden biri olan Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa, Siyonist işgalden kurtulup özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Alınan bu kararı kabul etmediğimizi, Aziz Milletimizin vicdanlarında da kabul edilmediğini yüksek sesle haykırıyor, Erbakan Vakfı olarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

ERBAKAN VAKFI GENEL MERKEZİ