Erbakan Sempozyumu

Konya Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Erbakan Sempozyumu” Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan açılış oturumu ile başladı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan açılış oturumuna Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, öğretim görevlileri, vakfımızın genel başkan yardımcıları üniversite öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın; sempozyuma 70’in üzerinde başvuru yapıldığını, 55 tebliğ özetinin kabul edildiğini söyleyen Akın, 3 gün boyunca 17 farklı üniversiteden 27, diğer kurumlardan da 4 tebliğin sunulacağını söyledi. Akın ayrıca farklı disiplinler dahilinde Erbakan’ı ve mücadelesini açıklamaya çalışan akademik çalışmalar, yüksek lisans ve doktora tezleri yapılmaya devam edeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ülkesini gerçekten seven bir politikacı, ümmetin bilinçlenmesine katkıda bulunmuş bir lider olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı. Sempozyumun bir vefa göstergesi olduğunu söyleyen Şeker, her sene yapılabiliyorsa tekrarlanması gereken bir görev olduğunun altını çizdi. Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Hocamız Anadolu insanının sesi olmuştur, gecesini gündüzüne katarak gençlerin yetişmesinde soluksuz bir şekilde çaba sarf etmiş bir insandır. Allah gani gani rahmet eylesin.”

Şeker; “Eğer 15 Temmuz’da bir kalkışma olduysa, bu kalkışmaya Anadolu halkı Cumhurbaşkanımız önderliğinde dur dediyse, bu dur deyişte rahmetli hocamızın öğrettiği bilinç, aşıladığı milli duruş mutlaka anılmalıdır, altı çizilmelidir” diye konuştu.

Erbakan’ın gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten Şeker, NEÜ olarak bu görevi hakkıyla yerine getirmeyi umduklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasında Necmettin Erbakan ile çalışma fırsatı bulduğu yıllara değindi. Akyürek, “Bazı insanlar vardır tarih onları yazar; bazı insanlar da vardır, onlar tarihi yazar. Erbakan hocamız yeni nesillere de anlatmamız gereken, tarih yazan önemli bir mücadele insanı, büyük bir dava adamıdır. Hepimiz Erbakan hocamızdan çok şey öğrendik. Erbakan hocamız bir mektepti. Çok sayıda insanın yetişmesine vesile oldu.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “Başarılı bir akademisyen, başarılı bir mühendis, işadamı, yatırımcı, devlet adamı, azmiyle akıllarda kalan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma sempozyumunda bulunmak gurur verici. Milli Görüş hareketi hocamızın 1969 yılında Konya’dan bağımsız adaylığını koyması ile başladı. Konya’dan başlayarak tüm dünyaya yayılan bu hareket artarak devam edecektir” diye konuştu.

Erbakan Hocanın başlattığı Milli Görüş hareketinin kısa sürede büyük ivme kazandığını belirten Fatih Erbakan, Milli Görüşün 7 milyar insanı birleştiren, yeniden öze dönüş hareketi olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

PAYLAŞ