İstanbul’da Muhteşem Buluşma

Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın vefatının 7. senesi dolayısıyla gerçekleştirilen Konuştuğunu Yapan Erbakan anma programlarının en büyüğü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı programa yurtiçi ve yurtdışından bir çok misafir de katıldı.

İran ve Afganistan Büyükelçilerini yanısıra Sultan Abdulhamid Han’ın torunu Kayıhan Osmanoğlu, KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof. Dr. Cevat Akşit, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, Mehmet Talu, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Genç Aktivistler Derneği Başkanı Erkan İlyas Helvacı, Bakırköy ve Beylikdüzü Belediye Başkanları, sinema ve dizi oyuncusu Burak Haktanır, birçok siyasi parti ve STK temsilcisinin iştirak ettiği programı muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Uşşaki Dergahı talebelerinin Zikir halkası ile başlayan program, oyuncu Burak Haktanır’ın okuduğu Sakarya şiiri ile devam etti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın salona girişi ile büyük bir heyecan dalgası oluştu. Salonda bulunanları selamlayan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a tarihi kıyafetler içerisinde bulunan Akşemseddinler tarafından Bayrak, Kur’an ve Kılıç takdim edildi.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetini hafız Osman Bostancı gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarında Prof. Dr. Sacit Günbey, İsmail Müftüoğlu, Zorlu Töre ve Bülent Yıldırım salonda bulunanlara hitap ettiler.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre konuşmasının sonunda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a KKTC bayrağı ve merhum Erbakan Hocamızın kabrine dikilmek üzere Kıbrıs’tan getirdiği zeytin fidanını takdim etti.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, “O mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan’dı. Onun saçındaki her bir ak düşmüş tele baktığınızda Kudüs’ü, Çeçenistan‘ı, Bosna’yı, Keşmir’i, Arakan’ı görmeniz mümkündür. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın yolu peygamberlerin yoluydu.

O yüzden merhum liderimiz Erbakan Hocamızın ismi Afrika’dan Asya’ya, Orta Asya’dan Balkanlara bütün müslümanların kalbine yazıldı.

Erbakan Vakfı mensupları olarak cihad aşkımız Ebu Eyyüb el-Ensari’den mirastır, azmimiz Sultan Fatih’ten mirastır, kararlılığımız Tarık bin Ziyad’dan mirastır ve cesaretimiz Erbakan Hocamızdan mirastır.

Erbakan Hocamızın meşhur sözünü hatırlıyorsunuz. Meclis kürsüsünde çıktı ve adeta bir aslan gibi  “Bana ne Amerikadan” diye haykırdı. Evet bu sözü söylemek güzeldir ama bu sözün gereğini yapmak kolay değildir. Erbakan Hocamız davasına inanan ve Rabbi’ne güvenen bir müslüman olarak bu sözünün gereğini defalarca uyguladı.

İşte Kıbrıs. ABD’nin onca tehdidine rağmen, İngiltere’nin siz elinizde bulunan bu geri kalmış silahlarlamı Kıbrıs’a çıkacaksınız sözlerine rağmen Erbakan Hocamız büyük bir kararlılıkla harekatı gerçekleştirdi. Bana ne Amerika’dan diyen Erbakan’ın, Başbakan olduğunda yaptığı ilk işlerden biri Çekiç Gücü ülke topraklarında söküp atmak oldu. İşte Amerika’ya haddi böyle bildirilir, ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın isminin değiştirilmesi ile ABD’ye ders verilmez.” dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

Esselam-ü Aleyküm mücahitler, Esselam-ü Aleyküm sadıklar, Esselam-ü Aleyküm samimiler, Esselam-ü Aleyküm kardelenler, Esselam-ü Aleyküm ikinci kırk yılın kahramanları, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın davasından ve bu dava için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Erbakan Vakfımız, ‘Erbakan’ı ve onun davasını, Erbakanca düşünmeyi tarihe gömüp üzerine beton dökeceğiz’ diyen anlayışa karşı en güçlü ve tek baş kaldırıdır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı Zeytin Dalı Harekatı’nda milli silahların kullanılabilmesi 40 sene önce Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu ASELSAN ve TUSAŞ gibi kuruluşların çalışmalarının neticesindedir. İşte yeniden büyük Türkiye böyle kurulur, işte konuştuğunu yapan lider böyle olur. Erbakan deyince laf değil icraat konuşulur. Erbakan Vakfı milli görüşün şahlanış hareketidir. Siyonistler bu sebeple vakıf çalışmalarını yakından takip ediyor. Ne pahasına olursa olsun, karşımıza ne kadar engel, ne kadar zorluk koyarlarsa koysunlar, en kısa zamanda geleceğiz ve Türkiye’yi gösterdiğin hedeflere ikinci 40 yılda bizler ulaştıracağız inşallah.

Merhum liderimiz Erbakan Hocamız asrın mücahididir.

Erbakan Hocamız pusulası akıl ve ilim, haritası ise İslam olan bir liderdir. Bu sayede İslam alemine 40 sene boyunca rehberlik etti, bu sayede İslam aleminin radarı vazifesini gördü. O mazlumların ve ezilenlerin umuduydu, o zalimleri ve siyonistleri titreten Erbakan’dı.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasının sonunda ‘milli görüş yemini’ etti, salondaki vatandaşlar da yemini tekrarladı.

Bu arada, program sonunda çekilişle belirlenen 10 kişiye Umre seyahati hediye edildi.

PAYLAŞ