İzmir İftar Programı

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışı ve İftar Programı için İzmir deydi.

Karabağlar’ın Günaltay Mahallesi’nde yer alan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin  açılış törenine katılanGenel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Erbakan Hocamızın ismini taşıyan bir okulun açılışını yapmaktan şeref duyduğunu söyledi. Okulun açılışında Mütevelli Heyeti Üyemiz Mehmet Altınöz , Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları Mustafa Erduran ve Ahmet Akdoğan, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Yaşar Eroğlu İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu  siyasi parti ve STK başkan ve temsilcileri  okulun açılışında hazır bulundular . Ayrıca Erbakan Vakfı Aydın İl Başkanı Sübhanettin Alp, Balıkesir İl Başkanı Recep Orhan, Denizli İl Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Manisa İl Başkanı Ahmet Duman, Uşak il Başkanı Halil Kılıç Hanım Komisyonları Ve gençlik kollarıyla birlikte programa iştirak ettiler.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, açılış töreninde yaptığı konuşmasında; “Bütün hayatı boyunca peygamberlerin yolundan ilerleyen, onları kendisine rehber edinen, onların istikametini kendisine istikamet olarak belirleyen bir insanın, bir liderin, bir dava adamının Erbakan hocamızın ismini taşıyan bir okulun açılışını yapmak son derece büyük bir şereftir. Ve o açılışın yapıldığı şehre, o şehrin insanlarına en büyük hayırları getirecek bir hadisedir” dedi ve tören açılış kurdelesinin kesilmesiyle iftar programına geçildi gelen konukların masasını tek tek gezenGenel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan büyük bir  teveccühüne mazhar oldu.

İftar sonrası bir konuşma yapan İzmir İl Temsilcimiz Özgür Mertgenç, 11 ayın sultanı Ramazan’da hem okul açılışı hem de bu okulun bahçesinde iftar programı yapıyor olmak ve bu programlarda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Cenab-ı Allah Ramazanımızı mübarek eylesin, oruçlarımızı kabul eylesin. Rabbimiz bu Ramazanı ve bayramı islam coğrafyasının kurtuluşuna vesile eylesin. Zulüm, sömürü ve haksızlık içerisinde geçirdiğimiz son Ramazan, son bayram olmasını Rabbimiz nasip eylesin.

Erbakan Hocamızın ismiyle kurulmuş olan vakfımız, Türkiye’nin dört bir tarafında temsilciliklerini açarak, teşkilatlanarak, yaptığı çalışmalarla, konferanslarla Erbakan Hocamızın fikirlerini yaşatmak üzere var gücüyle çalışıyor. Erbakan Hocamız 40 sene boyunca ne yaptıysa hangi mücadeleyi verdiyse Erbakan Vakfı’da aynı şeyleri yapacak, aynı mücadeleyi gerçekleştirecek ve cihada devam edecek demiştik. Elhamdülillah bu yolda mücadeleye devam ediyoruz.

Erbakan Vakfı olarak bu sene Erbakan Hocamızı anma programlarını “Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan” sloganı ile yaptık. Bunu kuru bir slogan olarak belirlemedik. Erbakan Hocamızın hayatı boyunca ortaya koyduğu gerçekler bu sloganı ortaya çıkardı. İşte Arap Baharı. Arap Baharı başladığında Erbakan Hocamız “bu siyonizmin kadro değişikliği hareketidir” demişti. İşte şimdi bugün görüyoruz ki bu söz tamamiyle doğrudur. Libya, Mısır ve nihayetinde Suriye. Bugün yaşananlar yıllarca uyarısını yaptığımız BOP projesinin neticesidir. BOP’a destek verenlerin, bugün yaşananlar karşısında şikayet etmeleye hakları yoktur, Ege’nin sularında ölen Aylan bebk için gözyaşı dökmeye hakları yoktur.

Yıllar önce PKK ile ilgili haberler yapan boyalı basın, bu PKK’yı Erbakan Hocanın kardeşimiz dediği İran ve Suriye destekliyor diye haberler yapıyordu. Erbakan Hocamız ise bunlara cevap olarak

“hayır bu terörü İran, Suriye değil, sizin çok sevdiğiniz Avrupa ve ABD destekliyor” demişti. Şimdi ne oluyor ABD YPG’ye silah yardımı yapıyor. Bunu ABD Savunma Bakanı açıkça beyan ediyor ve diyorki bu silah deteği bizim çıkarlarımıza uygundur ve biz bu silah yardımına devam edeceğiz. Hem de bu açıklamayı Genelkurmay Başkanı, Adalet Bakanı ve MİT Müsteşarının diplomasi yürüttüğü sırada ve Sayın Cumhurbaşkanının ziyareti sırasında yapıyor. İşte Erbakan Hocamız bu gerçekleri 30-40 sene evvelden hem milletimize hem de İslam alemine haykırdı.

1992 senesinde yaptığı meclis konuşmasını hatırlarsınız. Saddam rejimi ortadan kaldırılacak, Saddam’dan kalan ağır silahlar terör örgütlerine verilecek, Suriye bölünecek diyor. Adeta canlı yayından izler gibi anlatıyordu. Ve bugün kendisini dinlemeyen yöneticilerin basiretsiz tutumları nedeni ile aynıyla yaşıyoruz bu söylenenleri.

Erbakan Hocamız aynı zamanda söylediklerinin gereğini de yapan bir liderdi. Yani sadece konuşmuyordu. 1974 yılında Kıbrıs’ta “Banane Amerika’dan” sözünün gereğini yaptı. ABD tehdidine boyun eğmeden Kıbrıslı Türkleri zulümden kurtardı. İslam Birliği dedi yıllarca ve 1997 yılında bu sözünün gereğini yaptı ve D-8 Birliğini kurdu.

Şimdi görev bizdedir. Erbakan Vakfında ve Milli Görüşçülerin üzerindedir. Yeniden Büyük Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliğini kurmak ve zulmü, sömürüyü ortadan kaldırmak için çalışmayı Allah bizlere nasip etsin inşallah.”

PAYLAŞ