Amasya’da Erbakan Vakfı Besmeleyi Çekti

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Amasya’da İl Temsilciliğimizin açılışını yaparak Erbakan Hocamızı Anma programında Amasyalılarla buluştu.  Amasya programlarında Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a Genel Başkan Yardımcımız Bahattin Sungur eşlik etti.

Amasya’da ilk olarak İl Temsilciliğimizin açılışını yapan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, burada yaptığı konuşmada Erbakan Vakfı’nın her geçen gün büyüdüğünü ve tüm Türkiye’de teşkilatlanma hamlesini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü dile getirdi. Bu bağlamda Amasya’da İl Temsilcilik binamızın açılışını yapıyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz diyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, mutluluğumuzun sebebi, mazlumların umudu olan Milli Görüş’ün ve Erbakan Vakfı’nın varlığını güçlendiriyor olmasındandır dedi. Amasya’da açılan bu temsilcilik binamız bundan böyle Amasya’nın en aktif binası olacaktır, en bereketli çalışmaların yapılacağı bina burası olacaktır diyen Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan dualar eşliğinde il temsilcilik binasının açılışını gerçekleştirdi.

İl binasınının açılışı sonrası, Amasya İl Divan toplantısı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Temsilcimiz Mustafa Erişken, açılan il temsilcilik binası ve gerçekleştirilen bu ilk divan toplantısı ile birlikte, Amasya’da Erbakan Vakfı varlığını güçlü bir şekilde hissettirecek ve yapacağımız çalışmalarla adından en fazla bahsedilen teşkilat olacaktır dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Bahattin Sungur divan toplantısında yaptığı konuşmada, tarih boyunca Hakkın hakimiyeti için çalışmış bütün tarihi kahramanlar bizler için önemli birer örnektir. Bizler önümüzde duran bu örnekleri kendimize rehber edinerek ve aynı yoldan yürüyerek, mücadelemize devam edeceğiz. Ve inşallah bizlerde çok güzel ve hayırlı hedeflere ulaşacağız dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, divan toplantısında yaptığı konuşmada, rahmetli Erbakan Hocamız her fırsatta yapmış olduğu çalışmaları bizlere inancımızın emri olan cihat ibadetini yerine getirmek için yaptığını söylemiştir. Biz kuru kuruya bir siyaset olarak değil bir ibadet olarak yapıyoruz, bizi diğerlerinden ayıran en önemli özellik budur demiştir. Bu söylediği ibadette cihat ibadetidir. Cihat ibadeti demekte bütün insanlığın dünya ve ahiret saadeti için canla başla mücadele etmek demektir. Dünya üzerinde de, Türkiye’de de insanlığın saadet bulması için yaşamış olduğu maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulması gerekir. Hem ekonomi alanında, hem sosyal alanda, hem siyaset alanında, hem hukuk alanında çekmiş olduğu sıkıntılardan kurtulması demektir. İnsanların bu sıkıntılardan kurtulması ancak adil bir dünyanın, kuvvetin üstün tutulduğu değil hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyanın kurulması ile mümkün olur. Erbakan Hocamız bunun için mücadele etti ve bunu Yeni Bir Dünya sözü ile sloganlaştırdı. Bu adil dünyanın kurulmasını kim gerçekleştirebilir. İşte bu sorunun cevabını bugün Amasya’da Erbakan Vakfımızın İl Temsilciliğini açarak vermiş bulunuyoruz. Cihat şuuru ile yapacağımız çalışmalarla, ortaya koyacağımız mücadeleyle bu hedeflere inşallah ulaşacağız. Bizler Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak bu amaçla çalışıyoruz. Bundan böyle bu çalışmaları inşallah en fazla Amasya’da ki siz kıymetli mensuplarımız olarak sizler yapacaksınız dedi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve beraberindeki heyetle birlikte İl Divan toplantısı sonrası Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Amasya’nın ticaret hayatı ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Amasya’da son program Amasya Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonu’nda gerçekleştirilen Erbakan Hocamızı anma programı oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Temsilcimiz Mustafa Erişken yaptı. Mustafa Erişken, hayatını cihat ederek geçiren, dünyadaki bütün müslümanların ve hatta bütün insanlığın kurtuluşu için çalışan Erbakan Hocamızı Amasya’da anıyor olmak, onun adına kurulan vakfın bir mensubu olmak, onun emanetine hakkıyla sahip çıkan ve aynı mücadeleyi sürdüren Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı Amasya’da misafir ediyor olmak bizler için büyük bir mutluluk diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcımız Bahattin Sungur, Anadolu nice yiğitler, nice kahramanlar yetiştirmiş, bu kahramanlar nice zaferler kazanmış, hakkın ve adaletin bayrağını dalgalandırmışlar. Bu kahramanlardan biri olan Erbakan Hocamızı anmak üzere bu salondayız. Erbakan Hocamızı anmanın en güzel yolu, onun verdiği mücadelenin aynısını vermek ve onun ortaya koyduğu hedeflere ulaşabilmektir dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

” Herşeyden önce Cenab-ı Allah’ sonsuz şükürler ediyoruz çünkü bizlere Erbakan Hocamızın ismini taşıyan bir organizasyonda, Erbakan Vakfında hizmet etmeyi, cihat etmeyi nasip etti ve bu akşam Erbakan Vakfının bu organizasyonunda siz kıymetli Amasyalılarla buluşmayı nasip etti. Erbakan Hocamızın ismini taşıyan vakıfta bulunmaktan dolayı neden şeref duyuyoruz ve neden şükrediyoruz. Erbakan Hocamız eski Başbakanlardan bir tanesi olduğu için mi, Erbakan Hocamız çok yüksek düzeyde ilme sahip olan bir profesör olduğu için mi, Erbakan Hocamızın memleketinden, ailesinden, babasından dolayımı. Hayır. Bu şerefi duymamızın asıl sebebi Erbakan Hocamızın hayatı boyunca Cenab-ı Allah’ın peygamberlerinin yolundan yürüyen bir lider olmasından dolayıdır. Erbakan Hocamızı şerefli kılan bu özelliğidir. Rabbimiz bizlerede Erbakan Hocamız gibi bizlerede aynı mücadeleyi verebilmeyi nasip etmesini niyaz ediyoruz.

Cenab-ı Allah’a şükürler olsunki Erbakan Vakfımızı kurduğumuzdan bu yana 4 senelik bir zaman geçti. Bizler vakfımızı kurarken bize sorulan soru bu Erbakan Vakfı ne yapar sorusu idi. Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Erbakan Hocamız hayatı boyunca ne yaptıysa Erbakan Vakfı’da onu yapacak. 4 senedir bu yolda yürümek için gayret sarfediyoruz. Bu yol ne yoludur, Erbakan Hocamız ne yapmıştır, Erbakan Hocamızın hayatının özet cümlesi nedir. Erbakan Hocamız ben ne yapıyorsam Allah Rızası için yapıyorum bana oy versinler diye yapmıyorum diyordu. Erbakan Hocamız hayatı boyunca bugün yaşadığımız sıkıntılı günler için uyarılarda bulundu. Dünyanın ve İslam Dünyasının başındaki en büyük belanın Siyonizm olduğunu anlattı. Yaşanacak sıkıntıların müslüman ülkelerin ve Türkiye’nin bölünüp parçalanması ile sonuçlanma tehlikesini dile getirdi.  Ancak Erbakan Hocamız bunları anlatırken, bu Erbakan Hoca’da her konuşmada ülkenin bölünüp parçalanacağını anlatıyor, hep felaket tellallığı yapıyor deniliyordu. İşte şimdi yaşadığımız günlerde Erbakan Hocamızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasını tamamını videodan izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/necmettinerbakanvakfi/videos/854755898011445/

PAYLAŞ