Erbakan Hocamız Kocaeli’nde Yad Edildi

Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 7. sene-i devriyesi nedeni ile Türkiye genelinde farklı illerde düzenlediğimiz “Konuştuğunu Yapan Erbakan” anma programlarının ilki Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın katılımı ile Kocaeli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Yoğun bir ilginin olduğu programa çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Hafız Muharrem İbrahim Özer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duası ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Kocaeli İl Başkanı Yücel Mollaismailoğlu yaptı. Vefatının 7. yılında özlem ve minnetle andığımız merhum hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz diye konuşmasına başlayan Yücel Mollaismailoğlu, ömrünü milletimize ve İslam Alemine adayan bir lideri anıyoruz, siyaseti şahsi menfaati için değil aziz milletimizin menfaati için yapan bir lideri anıyoruz dedi.

Yücel Mollaismailoğlu konuşmasında şunları söyledi; ” Çağımızın en büyük mikrobu olan ve bütün dünyayı kendisine köle yapmak için çalışan siyonizmle mücadele eden Erbakan Hocamızdan Allah razı olsun. Ömrü boyunca Erbakan Hocamıza saldıran siyonizm vefatından hemen sonra da Erbakan Hocamızın fikirlerine, davasına saldırdı. Ancak Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan tüm bu saldırılara “Hodri Meydan, Hodri Meydan, Hodri Meydan” diyerek Milli Görüş bayrağını dalgalandırmış ve siyonizmin ve tüm işbirlikçilerinin karşısına çıkmıştır. İnşallah bizler Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın gösterdiği hedeflere inşallah ulaşacağız.”

Konuştuğunu Yapan Erbakan konulu sinevizyon gösteriminden sonra kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan geldi.

Konuşmasına “Esselam-ü Aleyküm mücahitler, Esselam-ü Aleyküm sadıklar, Esselam-ü Aleyküm samimiler, Esselam-ü Aleyküm kardelenler, Esselam-ü Aleyküm ikinci kırk yılın kahramanları, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum” diye başlayan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Rabbimiz bu buluşmamızı Milli Görüş’ü en büyük başarılara ulaştıracak bir buluşma eylesin dedi.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan programda yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Bizleri bu salonda merhum liderimiz Erbakan Hocamızı anmak üzere buluşturan Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Merhum Erbakan Hocamızın yollarında yürüdüğü bütün peygamberlere başta Efendimiz Muhammed Mustafa olmak üzere Salat ve Selam ediyoruz. Allah bizlere Erbakan Hocamızdan devraldığımız sancağı en yüksek burçlara dikmeyi nasip etsin.

Bugün Kocaeli’de örnek bir dava ve devlet adamı, yılmaz bir mücahit, en zor zamanlarda Siyonizmin planlarına göğüs geren bir kahraman, bütün hayatını İslam aleminin birliğine ve beraberliğine adayan örnek bir müslüman, baharı başlatan çiçek olan Erbakan Hocamızı anmak ve onun açtığı yolda ilk günkü kararlılıkla yürüdüğümüzü ve yürüyeceğimizi tüm dünyaya göstermek için toplandık. Bugün buradan diyoruz ki, Ey Siyonizm, Ey işbirlikçiler işte Kocaeli, işte Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler, işte insan seli, işte Milli Görüş. Bu salon bugün burada siz bizim üzerimize değil beton, kurşun da dökseniz Milli Görüş’ü bitiremezsiniz diye haykırıyor.

Bugün rahmetle andığımız o büyük liderin yolu peygamberlerin yoluydu. O yüzden merhum liderimiz Erbakan Hocamızın ismi Afrika’dan Asya’ya, Orta Asya’dan Balkanlara bütün müslümanların kalbine yazıldı.

Erbakan Vakfı mensupları olarak cihad aşkımız Ebu Eyyüb el-Ensari’den mirastır, azmimiz Sultan Fatih’ten mirastır, kararlılığımız Tarık bin Ziyad’dan mirastır ve cesaretimiz Erbakan Hocamızdan mirastır.

Erbakan Hocamızın meşhur sözünü hatırlıyorsunuz. Meclis kürsüsünde çıktı ve adeta bir aslan gibi  “Bana ne Amerikadan” diye haykırdı. Evet bu sözü söylemek güzeldir ama bu sözün gereğini yapmak kolay değildir. Erbakan Hocamız davasına inanan ve Rabbi’ne güvenen bir müslüman olarak bu sözünün gereğini defalarca uyguladı.

İşte Kıbrıs. ABD’nin onca tehdidine rağmen, İngiltere’nin siz elinizde bulunan bu geri kalmış silahlarlamı Kıbrıs’a çıkacaksınız sözlerine rağmen Erbakan Hocamız büyük bir kararlılıkla harekatı gerçekleştirdi. Bana ne Amerika’dan diyen Erbakan’ın, Başbakan olduğunda yaptığı ilk işlerden biri Çekiç Gücü ülke topraklarında söküp atmak oldu. İşte Amerika’ya haddi böyle bildirilir, ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın isminin değiştirilmesi ile ABD’ye ders verilmez.

Erbakan Hocamız Başbakan olduğunda ABD Büyükelçisi geliyor ve Irak ambargosuna uyarsanız sizinle uyumlu çalışırız diyor. Ama Erbakan Hocamız buna rağmen ABD’nin Irak ambargosuna uymadı ve Yumurtalık petrol boru hattını açtı ve sınır ticaretinin gelişmesi için adımlar attı.

Erbakan Hocamız yıllarca Ağır Sanayi dedi ve 1974 yılında Başbakan Yardımcısı olarak bu sözlerinin gereğini yaptı ve Konuştuğunu Yapan Erbakan olarak olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Ağır Sanayi fabrikaları kurdu. Açtığı fabrikalar Coca Cola fabrikası değildi, fabrika kuran fabrikalardı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde 70’lerin Türkiyesinde üç tane fabrika açtı. 70’lerin Türkiyesinde Diyarbakır’da 10.000 kişinin çalışacağı fabrika kurdu. Bunları yapabilmek, bu adımları atabilmek her baba yiğidin harcı değildir. Bugün Afrin’de yapılan Zeytindalı Harekatında kullanılan yerli silahlar Erbakan Hocamızın temellerini attığı Aselsan ve Tusaş gibi kurumların varlığı sayesinde olmuştur. İşte ülkeye hizmet böyle olur, işte Konuştuğunu Yapan Erbakan böyle olunur.

Erbakan Hocamız Havuz Sistemi ile ve yaptığı denk bütçe ile yıllarca konuştuğu Adil Ekonomik Düzeni sağlamış oldu. Bu sayede rantiyeci ve faizci sistemi çöpe attı. Bu sayede işçiye, memura, emekliye, çiftçiye en büyük zamları vererek milletimizin ekonomik seviyesini yükseltti.

İslam Birliğini istemek güzeldir ama bunu için Siyonizme rağmen adım atmak kolay değildir. Ancak Konuştuğunu Yapan Erbakan olunca insan, adım atmakta, iş yapmakta kolaydır. 1997 yılında Başbakan olarak 8 müslüman ülkeyi bir araya getirerek D-8’i kurdu.

Pekala neden biz Erbakan Hocamıza Konuştuğunu Yapan Erbakan diyoruz. Çünkü Erbakan Hocamız canını ve malını ahiret karşılığında Cenab-ı Allah’a satmıştıda onun için, çünkü Erbakan Hocamız siyaseti oy versinler diye değil Allah rızası için yapıyordu, çünkü Erbakan Hocamız Siyonizmden ve ABD’den değil yalnızca Allah’tan korkuyordu.

Erbakan Vakfımız bu büyük organizasyonları sadece Erbakan Hocamızı yad etmek için yapmıyor. Bizim asıl görevimiz Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı yaşananlar karşısında ne yapardı ve hangi adımları atardı onları yapabilmektir.

Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı iki temel alanda çok önemli hedefler gösterirdi. Birincisi İslam Alemindeki olaylar. Erbakan Hocamız bugün hayatta olsaydı İslam Aleminde yaşanan zulümleri sadece diliyle eleştiren değil eliyle o zulümleri ortadan kaldıran bir Türkiye sterdi. Erbakan Hocamız gerçek dostunu ve düşmanını bilen bir Türkiye isterdi. Erbakan Hocamız hayatta olsaydı asıl hedefi Türkiye topraklarınıda içine alan Büyük İsrail’i kurmak isteyen İsrail’le ve ona en büyük desteği veren ABD ile stratejik ülke olmayan bir Türkiye isterdi.

Genel Başkanımız konuşmasını salonda bulunan Milli Görüşçülerle birlikte Milli Görüş yemini ederek tamamladı.

Programın tamamını ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasını bu linkten izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/necmettinerbakanvakfi/videos/936630576490643/

PAYLAŞ